Keskustelut Metsänomistus Metsien hiilinielu

Esillä 10 vastausta, 6,971 - 6,980 (kaikkiaan 7,000)
  • Metsien hiilinielu

    Merkitty: 

    Ollaanko yksityisen metsänomistajan metsien sitoma hiili nyt sosialisoimassa koko maan hyväksi? Miksi minä en saa metsänomistajana mitään hyötyä siitä, että metsäni sitovat hiiltä. Esim. alennuksia veroissa tai muuta vastaavaa. Jonkinlainen henkilökohtainen hiilirekisteri voisi olla metsänomistajalle etu.

  • Rane

    Näkyy laskumestarina olleen tämä Sampo Soimakallio.Ehdottomasti tarkistuslaskennan paikka,varsinkin mitä oletus/lähtöarvoja on syötetty ohjelmaan…

    Husq165R

    Kyllä ne tarkistuslasketaan tällä voorumilla, ei huolta. Asiantuntijoiden toimesta.

    Rane

    Ok.

    MaalaisSeppo

    Suomen omaa lakia voidaan muuttaa tekemällä uusi laki. Vielä ei kiirettä. Pari hallituskautta voidaan ootella. Poliittiset pisteet nykyisen lain laadinnasta ovat jo haalenneet. Lakimuutoksessa jaetaan uudet.

    mehtäukko

    ”…Suomi on tutkijoiden mukaan hyvin lähellä rikkoa muutaman vuoden vanhaa ilmastolakiaan…”

    Onko kenties muut eu-maat keksineet noin pöljästi ampua omaan koipeensa?

    Kurki

    Suomi on tutkijoiden mukaan hyvin lähellä rikkoa muutaman vuoden vanhaa ilmastolakiaan. Useat tutkijaryhmät varmistavat ammottavan kuilun hiilineutraalisuustavoitteen ja sen saavuttamiseen vaadittavien päätösten välillä.Tutkijoiden laskelmien mukaan vuoden 2035 tavoitteen saavuttaminen vaatisi paljon nykyistä enemmän päästövähennyksiä, ja varmuudella tavoite voitaisiin saavuttaa vain vähentämällä teollisuuden puun tarvetta.

    Ei kannata hirttäytyä omaan lakiin, vaan muuttaa uudella lailla hiilineutraaliustavoitetta vuoteen 2050.

    Tuota hiilineutraaliuslaskelmaa vuoteen 2035 ei ole esitetty missään.

    Metsämaan vertailutasolaskelmaa vuosille 2021..25 Luke on jonkin verran valottanut ja siihen laskelmaan Suomella on erillisjoustoja.

    Maankäyttösektorille riittää, että se on neutraali.

    Tuskin Saksa ja Ruotsikaan saa metsämaataan vertailutasolle.

    Suomen vertailutaselaskelman olen esittänyt ketjun sivulla 656.

    Scientist

    Ymmärtääkseni näissä laskelmissa ei ole huomioitu Venäjältä ennen 2022 tuotua 10 milj. kuutiota, joka on noin 15% Suomessa käytetystä puumäärästä. Tn Venäjän puolella hakkuut ovat vastaavasti vähentyneet, tuskin pystyy puuta muuallekaan Eurooppaan myymään. Luulisi EUlta löytyvän ymmärrystä asialle kun  sekaantunut sotaan. Luken muuttuneet laskelmat ovat myös surullisia ja humoa mainetta ko laitokselle.

    Metsänomistajana voisin kyllä myydä metsääni hiilinieluksi, mutta valtio ja EU ovat sen sosialisoineet. Olisi kuitenkin mahdollista luoda erilliset kirjanpidot/rekisterit myydyille hiilinieluille ja muulle metsälle (on jo).

    Visakallo

    Tyhmä kysymys, mutta teen sen silti: Miten Euroopan kovimmat kivihiili/ruskohiilimaat Saksa, Puola, Tšekki ja Hollanti saavat sorvattua lakinsa sellaisiksi, ettei niille käy samoin kuin Suomelle? Eikö me kuitenkin samassa EU:ssa olla, – vai olemmeko sittenkään?

    Nostokoukku

    Saksa ei välitä Eu:sta tuon taivaallista, kun sen ei tarvitse tai laittaa Eu:n muokkaamaan säännöt mieleisekseen. Polttaa hiiltä niin kuin haluaa. Nämä pienemmät tupsuttelijat tulevat siinä Saksan nokipilven varjossa.

    Kurki

    Painostukseen kuluu, että muiden maiden varsinkaan Saksan hiilinielun tilanteesta luontojärjestöt eivät sano mitään ettei ole vertailukohta.

Esillä 10 vastausta, 6,971 - 6,980 (kaikkiaan 7,000)