Keskustelut Metsänomistus Metsien hiilinielu

Esillä 10 vastausta, 6,571 - 6,580 (kaikkiaan 6,715)
  • Metsien hiilinielu

    Merkitty: 

    Ollaanko yksityisen metsänomistajan metsien sitoma hiili nyt sosialisoimassa koko maan hyväksi? Miksi minä en saa metsänomistajana mitään hyötyä siitä, että metsäni sitovat hiiltä. Esim. alennuksia veroissa tai muuta vastaavaa. Jonkinlainen henkilökohtainen hiilirekisteri voisi olla metsänomistajalle etu.

  • käpysonni

    Nuakka:

    kun vasikoille niitattiin lappuja korviin ennenkuin oli kerennyt emästään maahan pudota, ettei vaan tule sanktioita. Tilavierailulla käyneet ranskalaisisännät nauroivat meidän touhuille, sanoivat laittavansa laput jos viitsivät.

     

    Jos suomalaiset ja ranskalaiset maatalouden valvontaviranomaiset vaihtaisivat työskentelymaitaan keskenään, niin kyllä tulisi ranskalaisjusseillekin kiire laittaa ne laput. Tottahan on että virkainto on kova suomalaisilla viranomaisilla.

     

    Kurki

    Suomessa kannattaisi jo jättää tällaiset otsikot ”Mykkänen myöntää, että hakkuiden vähentäminen on ainoa toimi, jolla Suomen hiilinielut voi saada vaaditulle tasolle”,

    sillä nyt ollaan EUssa siirtymässä uuteen ajatteluun seuraavien 2025..30 vuosien ilmastostrategiassa.

    Viiden vuoden takaiset viittaukset Pariisin ilmastosopimuksen tavoitteisiin ja ilmastojohtajuuteen on jätetty uudesta agendasta pois. Sen sijaan uudessa agendaluonnoksessa ilmastopolitiikan keskeisiksi tavoitteiksi asetetaan kilpailukyvyn, talouskasvun ja uuden teollisuuden synnyttäminen ja jopa kuluttajien ostovoiman kasvattaminen.

    Tämän voi tulkita, että Suomea EU ei varmasti vaadi vähentämään hakkuita hiilinielun kasvattamiseksi ja hiilineutraaliuden tavoite siirtyy Suomessakin jonnekkin vuoteen 2050.

    https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010527139.html

    Apli

    Siellä missä EU siellä ongelma, päätös suomen metsien käytöstä on valumassa rysseliin..

    mehtäukko

    Koko asetelma on ollut typerä. Metsäasiat eivät edes kuulu eurostoliiton toimi-alaan, mutta asioista on vedätetty itseään kuin pässiä narussa.

    husse

    Jotkut ymmärtävät tahallaan väärin tai tyhmyytään kun puhutaan hakkuiden vähentämisestä

    Hakkuiden vähentäminen ei tarkoita harvennusten vähentämistä ja metsien jättämistä ränsistymään.

    Luontokadon ja hiilensidonnan ongelmat poistuisi kun palattaisiin metsänhoitosuositusten mukaisiin uudistamisrajoihin. 20-40 vuotta nykyistä pidempään pitäisi kasvattaa varttunutta metsää vielä ennen avohakkuuta.

    Itseasiassa yksityismetsissä merkittävissä määrin näin tehdään, valtaosa yksityismetsänomistajista ei hakkaa 60v varttunutta metsäänsä vielä aukoksi, vaan jättää sen ylisukupolvisesti seuraaville.

    Tästä olisi mielenkiintoista nähdä Luken malleja, vähenisikö hakkuumäärät juurikaan jos näin toimittaisiin valtakunnallisesti? 100v metsän päätehakkuussa on enemmän motteja, joten dramaattinen väheneminen ei voi olla kyseessä.

     

     

    käpysonni

    Kuusikon kasvattamisessa 100 vuotiaaksi ottaa isoja riskejä, kirjanpainajat, juurikääpä ym. riesat saattaa iskeä ennen kuusikon 100 vuotisjuhlia.

     

    Mänty kestää paremmin 100 vuotiaaksi  ilman sanottavia uhkia.

    A.Jalkanen

    hussella on hyvä kysymys johon monet haluaisivat vastauksen. Päätehakkuun pinta-ala on noin neljännes kokonaishakkuualasta, mutta kertymä luokkaa kolmannes – ihan hatusta vetäisten en tiedä menikö pahasti pieleen? Vaikutus riippuu paitsi eteenpäin siirrettävien päätehakkuiden kasvusta myös siitä mistä puuttuva kertymä otettaisiin vai otettaisiinko mistään.

    Nostokoukku

    Euroopan suurin uhka on ollut aina Eurooppa itse. Niin sotilaallisesti kuin taloudellisesti.

    Puuki

    Juurikääpien ja ötököiden leviämisen aikakautena hakkuiden viivästyttäminen on varsinkin kuusikoissa harvinaisen tyhmää metsäpolitiikkaa.  Eikä se sovi nykyiseen talousajattelumalliinkaan; pitkät kiertoajat merkitsee myöhästyneitä tuloja ja korkomenetyksiä.

    A.Jalkanen

    Paula Lehtomäki Metsäteollisuus Ry kritisoi hiilinieluja avaimenreiästä tuijottavaa hiilinielupolitiikkaa (HS Mielipide).

Esillä 10 vastausta, 6,571 - 6,580 (kaikkiaan 6,715)