Keskustelut Metsänomistus Metsien hiilinielu

Esillä 10 vastausta, 6,061 - 6,070 (kaikkiaan 6,715)
  • Metsien hiilinielu

    Merkitty: 

    Ollaanko yksityisen metsänomistajan metsien sitoma hiili nyt sosialisoimassa koko maan hyväksi? Miksi minä en saa metsänomistajana mitään hyötyä siitä, että metsäni sitovat hiiltä. Esim. alennuksia veroissa tai muuta vastaavaa. Jonkinlainen henkilökohtainen hiilirekisteri voisi olla metsänomistajalle etu.

  • Nostokoukku

    On hieno unelma, että puulla korvataan fossiilisia raaka-aineita ja puusta tehdään pitkäkestoisia tuotteita. Tästä on puhuttu jo kymmeniä vuosia, valmista ei vain ole tullut. Ehkä Suomessa on korvattu puulla parina viime vuonna paljon fossiilisia, mutta olosuhteiden pakosta. Maailmanlaajuisesti ei ole saavutettu mitään. Saksa ja Puola polttaa kivihiiltä entistä enemmän, Kiinasta ei totuutta ota selville erkkikään. Sähköautojen menekki on lopahtanut keskeneräisen tekniikan vuoksi. Mäntyiset sukkahousut ovat edelleen pelkkä unelma. Vuosikymmenien aikana poltettua ei saa takaisin maan alle. Kirosanaksi muuttunut ”luontoväki” on esittänyt keinoja käytettävissä olevista menetelmistä. Siinä tahtoo vain tulla joillekkin mustelmia varpaisiin. Valtiovalta kumartaa kansantaloutta ja keinona sen kasvattamiseksi esittää kulutuksen lisäämistä, keinoina verotuksen laskeminen, korkojen pitäminen siedettävänä ja inflaation hillitseminen. Kuitenkin kaikenlainen kulutushysteria taitaa olla huomattavasti suurempi syyllinen ilmasto-ongelmiin kuin yksikään metsänomistaja.

    kim1

    Kanada on puolen maailman  vilja-aitta vuosisadan loppuun mennessä,niin kuin Tanska eurooppalainen suurvaltio…,kyllähän sen kaikki tietävät…,peli on jo menetetty…,nyt vain nykyiset valtion päähenkilöt haluavat tekopyhyydessään  hillitä ilmaston muutosta,etteivät jäisi historian kirjoihin…milloin peli menetettiin…

    Visakallo

    kim1: ”Takapakkia tulee lähivuosina rajusti…..,Euroopan maat joutuvat lähivuosina satsaamaan sotateollisuuteen satoja miljardeja,ellei biljoonia euroja…,jokainen ymmärtää kyllä …,mitä se tarkoittaa vihreälle siirtymällä…”

    Asia on juuri kuten kim1 kiteytti. Tätä ei haluta vielä uskoa ja tunnustaa, mutta jos seuraa rahan liikkeitä, niin asia valkenee. Suurin osa kaavailluista vihreän siirtymän hankkeista on jo nyt törmännyt rahoitusongelmiin, ja lisää ongelmia on tulossa. Suuri investointiraha hakeutuu aina sinne, missä se katsoo saavansa parhaan ja varmimman tuoton, ja aseteollisuus ja muu varustautuminen ovat nyt sitä ainakin seuraavat kymmenen vuotta, todennäköisesti kauemminkin. Olemme siirtyneet uuteen aikakauteen, halusimme tai emme. Joillekin se tulee tekemään todella kipeää, toisille se on taas vain yksi lenkki historian loputtomassa ketjussa.

    Tolopainen

    Mistä sellainen mielikuva on syntynyt, että Euroopassa laitetaan rahaa vähän puolustusteollisuuteen. Englanti, Ranska ja Saksa laittavat yhteensä puolustukseen huomattavasti enemmän kuin Venäjä. Tietenkin puolustusteollisuus myy aseita sinne missä niistä maksetaan eniten ja se ei ole Ukraina.

    Jos Nato sotisi Venäjää vastaan sillä ei olisi mitään merkitystä, että Venäjä kykenee tuottamaan 2milj tykistöammusta vuodessa, niitä tykkejä ei olisi 2vk sotimisen jälkeen enää olemassa.

    Visakallo

    Kun katsoo Suomen tämänhetkistä tilannetta, niin puolustusteollisuus alkaa olla niitä ainoita kasvualoja ja työllistäjiä, kun samaan muilla aloilla suurin lomautus- ja irtisanomisaalto on nyt edessä.

    Rane

    ”Kirosanaksi muuttunut ”luontoväki” on esittänyt keinoja käytettävissä olevista menetelmistä.”

    Se että luontoväki,luontojärjestöt,vihreät,yms ovat muuttuneet kirosanaksi johtuu teoista.

    Kun fossiilisia yritetään korvata esim.tuulivoimaloilla,ydinvoimaloilla,bioenergialla,niin nimenomaan ”luontoväki” yrittää estää hankkeet.Tuulipuistohankkeethan kaatuvat ”luontoväen” valitustehtailuun.

    Kun esim.helsinkiläisten kivihiilenpolttoa on yritetty vähentää nimenomaan vihreät Soininvaaran johdolla ovat haranneet vastaan ja kehuneet julkisuudessa kivihiilen polton puhtautta.Jos jotain hyvää ryssän sodista on niin se että jopa vihreät pakotetaan etsimään ei-fossiilisia energialähteitä.

    Nyt EU:ssa nimenomaan vihreät ovat ajaneet muovisten(tehty siis fossiilisesta raaka-aineesta) astioiden käyttöpakkodirektiiviä.Pyrkineet kampittamaan mm.metsäteollisuuden muovia korvaavia innovaatioita.

    Ja metsien käytössä ”luontoväki” koko ajan pyrkii saamaan niiden käytölle keinoja ja rajoitteita jotka vähentävät kasvua ja hiilinieluja.

    Fossiilisen energiateollisuuden ei ole hirveästi tarvinnut lobata asiaansa koska ”luontoihmiset” ovat hoitaneet homman heidän puolestaan.

    A.Jalkanen

    Se on harmillista että maailma ei ole mustavalkoinen. Ehkä sopiva sanoma näin jouluna. Tuulipuistoilla on haittansa. Pyökistä tehtävä muovi on silti kemiallisesti muovia eli sillä on ehkä myös mikromuovin haitat luonnossa. On tehtävä ikäviä valintoja.

    Rane

    Jep,nimenomaan ikäviä valintoja.Ydinvoimala Stadissa on ehkä todellisuutta piankin.Ehkä se menisi läpi Vihreiden valtuustoryhmässä jos sen maalaisi vaaleanvihreäksi ja toisella seinällä olisi muraali Osmo Soininvaarasta ja toisella Janne Kotiahosta?

    Pienydinvoimala ehkä Vuosaareen – Vuosaari (vuosaarilehti.fi)

    Tolopainen

    Suhtautuminen pienydinvoimaan voi muuttua kun nähdään kustannukset. Nykyisin vakuutusyhtiöt eivät myönnä vakuutuksia ydinvoimaloille suuronnettomuuden varalle, ne toimivat valtion vastuulla. Miten on pienydinvoimaloiden laita. Haluavatko ihmiset sellaista kaukolämpöä, että vedessä voi olla radioaktiivista säteilyä. Radonpitoinen pohjavesi kelpaa, kun sen vaaroja ei tiedosteta.

    Visakallo

    2036 on näkyy olevan tavoite saada pienydinvoimala tuottamaan lämpöä helsinkiläisille. Laitetaan nyt siihen kuitenkin kymmenen vuotta lisää, eli ehkä joskus vuonna 2046 voisi joku atomivesipannu olla jo toiminnassakin. Ainakin siihen asti ajetaan haketta ja pellettiä Helsingin voimalohin.

Esillä 10 vastausta, 6,061 - 6,070 (kaikkiaan 6,715)