Keskustelut Metsänomistus Metsien hiilinielu

Esillä 10 vastausta, 5,961 - 5,970 (kaikkiaan 6,711)
  • Metsien hiilinielu

    Merkitty: 

    Ollaanko yksityisen metsänomistajan metsien sitoma hiili nyt sosialisoimassa koko maan hyväksi? Miksi minä en saa metsänomistajana mitään hyötyä siitä, että metsäni sitovat hiiltä. Esim. alennuksia veroissa tai muuta vastaavaa. Jonkinlainen henkilökohtainen hiilirekisteri voisi olla metsänomistajalle etu.

  • Jean S

    Suattaapi ollakkii. Polkuja alueella ei juurikaan enää ole, koska ulkoilijat ovat ymmärtäneet, millainen paikka on.

    Laittaisin auton parkkiin osoitteiden Yläjuoksu 5 ja 7 paikkeille (pysäköintikieltohan päättyy aina risteykseen) ja lähtisin alkuun siitä rivitalot itäpuolelta kiertäen. Sieltä löytyy hieno kirjanpainajan tappama kuusikko ja pieni torjuntahakkuu (suojelualueen ulkopuolelta). Tämän jälkeen voi valua ojanotkoon ja vaihtaa puron länsipuolelle. Pienen mäen pohjoisreunassa olevalta jyrkänteeltä voi sitten yrittää suunnistaa viistosti pohjoisessa olevaan Örkkiniityntien mutkaan. Paluumatka tekeekin luultavasti mieli jo tulla tietä pitkin.

    A.Jalkanen

    Kiitos, Jean S täsmällisestä retkiohjeesta.

    Tomperi

    ”Loppupäätelmä on, että noin kolmannes metsän kasvusta ja tuotoksesta menetetään jos metsää ei hoideta. ”   Noin saattaa ollakkin jos puhutaan kuutioista. Entäpä jos mukana laskelmassa oiskin Eurot?

    Timppa

    Ainakin meillä maksetaan niin  hyvin puusta, että kannattaa uudistaa ja hoitaa.  Hoitamattomasta pusikosta saa e-puun hinnan.  Ei paljon  tiliä kasvata.

    Hyvä kasvu suurentaa leimikoiden  kokoa ja sitä kautta myös yksikköhintoja.

    Meistä monet ovat tiekuntien osakkaita ja/tai maksavat omista teistään.  Mitä paremmin metsä kasvaa, sitä pienempi on noiden osuus.

    A.Jalkanen

    No jos ihan hatusta vetäisi että euroista menetetään kaksi kolmasosaa jos metsää ei hoideta, voisiko olla sinne päinkään? Riippuu toki siitä mitä hoitamattomuus milloinkin, onko se jatkuvaa kasvatusta väärässä kohteessa, taimikoiden harventamatta jättämistä vai uudistamisessa hutilointia.

    Tomperi

    En ole nähnyt ytäkään laskelmaa joissa todettas euroja, ainoastaan kuutioita.  Kiinnostaa kenen hatusta vetäisy tapahtu?

    A.Jalkanen

    Laitoin tänne jokin aika sitten Tapion metsänhoitosuosituksissa olleen tuottolaskelman. Kerran vielä. Löytyy hakukoneella HELPOSTI kun kirjoittaa ”taimikonhoidon kannattavuus”.

    https://metsanhoidonsuositukset.fi/fi/toimenpiteet/taimikonharvennus/paatoksenteko

    Tomperi

    ”Esimerkki taiminkonhoidon kannattavuudesta”
    Mitenkä tuo taulukko pitäisi tulkita?

    Voishan noissa olla selotuskin miten mitattu miten laskettu

    ”Nettonykyarvo viiden vuoden iällä.”

    Sitä suurempi ero hoidetun hyväksi mitä pienempää korkoa käyttää?

    ja tämä

    ”Taimikonharvennuksen vaikutus ensiharvennuksen tuloihin kuusen viljelytaimikossa.”

    Eikö tuossa pitäisi puhua netto tuloista eikä bruttotuloista, ai niin voi olla oikea tapa kun yhteiskunta on mksanut hoitotoimenpiteet.

    Kyllätämmösiin laskelmiin pitäisi ottaa kaikki investoinnit huomioon millä  metsä n aikaansaatu.

    Mielestäni tuo meneepropagandan puolelle….

    Jos tuollaiseen kuusentaimikon perkaukseen ja harvennukseen  laitetaan 700 euroa hehtaarille rahaa niin kaipaan laskelmaa jossa tulee esiin molempien kasvatustapojen kannattavuus, harvennetaan ei harvenneta.  Naapurilla on kuvio joka on tuollaisesta kehittynyt edelleen ja nyt kuuset puskee läpi ja koivurääseikkö luontojaan tuhoutuu… rehevä kivennäismaa.  En väitä etteikö kuusen kehitys hidastu mutta se että ois taloudellisesti huonoratkaisu silmämääräsiesti tarkasteltuna epäilen että on hyvä ratkaisu.

    Nostokoukku

    Islannissa kehittyvät tulivuorenpurkaukset saattavat antaa vähän toivoa metsille ja ilmastolle. Viimeksi lentoliikenne pysähtyi lähes koko Euroopassa. Toivotaan jälleen muutaman kuukauden tuhkapilveä.

    A.Jalkanen

    Suojelupinta-alan kasvattaminen 10 prosenttiin jokaisessa maakunnassa voisi Syken mukaan edistää sekä luonto- että ilmastohyötyjä. Syke ehdotaa myös uusia ohjauskeinoja hiilinielujen vahvistamiseksi. Metsänomistajille voisi luoda hiilikorvauksen esimerkiksi Metso-metsiensuojeluohjelman yhteyteen.

    Lisäsuojelun kustannukset jäisivät valtiontaloudelle todennäköisesti huomattavan paljon pienemmiksi kuin kulut, jotka koituisivat siitä, että mahdollisen metsänielujen tavoitetason alittamisen takia jouduttaisiin hankkimaan nieluyksikköjä”, sanoo tutkimusjohtaja ja Suomen ilmastopaneelin puheenjohtaja Markku Ollikainen.

    https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/metsa/ab6b43b5-8463-47ac-a144-fc0e9e2e1b12

Esillä 10 vastausta, 5,961 - 5,970 (kaikkiaan 6,711)