Keskustelut Metsänomistus Metsien hiilinielu

Esillä 10 vastausta, 5,941 - 5,950 (kaikkiaan 6,715)
  • Metsien hiilinielu

    Merkitty: 

    Ollaanko yksityisen metsänomistajan metsien sitoma hiili nyt sosialisoimassa koko maan hyväksi? Miksi minä en saa metsänomistajana mitään hyötyä siitä, että metsäni sitovat hiiltä. Esim. alennuksia veroissa tai muuta vastaavaa. Jonkinlainen henkilökohtainen hiilirekisteri voisi olla metsänomistajalle etu.

  • Kurki

    https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1470160X2201024X?via%3Dihub

    Tässä tuo tutkimus.

    Ota siitä sitten selvää.

    Tämä tutkimus samasta aiheesta on vähän selvempi.

    Linkki: https://www.metsalehti.fi/artikkelit/avohakkuu-ei-havita-hiilivarastoa/#5dfaa1a5

    Rane

    <p>Metsien hiilinielut on jo out!Tulevaisuudessa maailma pelastuu kaatamalla viinaa kurkkuseen…</p><p>Mullistava uusi suomalaisteknologia: erikoinen laite valmistaa alkoholia hiilidioksidista – viljaa ei tarvita lainkaan – Ruoka – Maaseudun Tulevaisuus</p>

    Visakallo

    Voimme siis ihan jokainen olla sananmukaisesti hiilinielu!

    Tolopainen

    Eurooppalaisissa suurkaupungeissa on väestöä yhtä paljon kuin Suomessa, ei niiltä vaadita omaa ilmastopolitiikkaa, miksi täällä,pitää sellainen olla. Lisäksi maantieteellinen sijainti on epäedullinen,on 1500km takamatkaa Eurooppaan.

    Katsoin eilen keskustelua koroista, kyllä se on hämmästyttävää, miten kuvitellaan, että korot voisivat laskea nykyisestä ja jatkettaisiin joutavien investointien tekoa ja  luonnonvarojen kulutusta. Löyhä rahapolitiikka on pahinta luonnonvarojen tuhlausta ja päästöjen lisäystä mitä voi olla. Miten kaksi ihmistä saa rakentaa 600m2 talon, sehän on suorastaan rikollinen teko luonnonvarojen suuren tuhlauksen takia. Rahapolitiikalla voidaan päästöt minimoida. Kulutusluotoilla voidaan käyttäytymistä ohjata esim. katumaastureiden lainoitus pitää kieltää ja laittaa niille raippavero ja poistaa se eläkeläisiltä. Miksi hallitus ei tee mitään kulutuksen vähentämiseksi. Emme tarvitse tänne kiinalaista rihkama, kun kuparipannu myydään huutokaupassa 1000€ hintaan, se osoittaa, että ostovoimaa on liikaa.

    Visakallo

    ”Miten kaksi ihmistä saa rakentaa 600m2 talon, sehän on suorastaan rikollinen teko luonnonvarojen suuren tuhlauksen takia.” 

    Minkäs Tolopainen teet, jos huomattavasti nuorempi rouva ymmärtää antaa, ja antaakin samalla ymmärtää, että sellainen talo onkin tehtävä? Meidän yhdessä suuressa, mutta sittemmin pienempiin osiin jakaantuneessa naapurimaassamme oli aikoinaan sellainen komento, että omakotitalon sai kyllä rakentaa, mutta sen huone- ja neliömäärä oli sidottu perheen kokoon. Niissäkin tahtoi vain käydä niin, että enemmin tai myöhemmin talon kylmiä varastotiloja ja terasseja alettiin vaivihkaa remontoida asuinkäyttöön. On ollut mielenkiintoista tutkia sellaisten talojen vanhoja virallisia piirustuksia ja verrata niitä todellisuuteen!

    A.Jalkanen

    LinkedIn-palvelusta bongattua. Aika isolla aineistolla (476 koealaa) tehty tuore tutkimus Keski-Euroopasta. Loppupäätelmä on, että noin kolmannes metsän kasvusta ja tuotoksesta menetetään jos metsää ei hoideta. Tuo kolmannes voidaan vaihtoehtoisesti joko ottaa talteen ja käyttää hyödyksi harvennushakkuissa tai jättää metsän kuolleen puun ja orgaanisen aineen varastoon ja monimuotoisuutta lisäämään. Osa tuosta varastosta hajoaa sitten ilmaan kuten puutuotteistakin.

    https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0378112723004383?via%3Dihub

    A.Jalkanen

    Kotimaastakin on samansuuntaisia tuloksia, esimerkiksi jo Olli Heikinheimolla omista luonnonmetsistämme mitattuna. Kts. Olli Heikinheimo 70 vuotisjuhla-julkaisu.

    https://jukuri.luke.fi/handle/10024/522449

    e-salo

    Tuota julkaisua lukiessa voi vaan ihmetellä miten sitä valtavaa innostusta ja  työmäärää sekä  viisaita päätöksiä ja päätelmiä joita tehtiin metsäntutkimuksessa 100 v sitten.

    Tolopainen

    Jos 100v sitten päätehakkuu metsät olisi hakattu aukoksi ja istutettu uutta tilalle, mitä haittaa siitä nyt olisi.

    A.Jalkanen

    Julkaisun esipuheesta päätellen Heikinheimo oli pidetty ja arvostettu tieteentekijä. Osalla tieteestä on pysyvää arvoa.

    Sitten on julkaisuja joista jää hämmentynyt olo, kuten HS Teema -sarjassa ilmestynyt kirjanen nimeltään ”Metsä”. Myynnissä lehtipisteissä. Sadan sivun kirjasta on omistettu 12 sivua kuvat mukaan lukien Erkki Lähteen ajatuksille otsikolla ”Taistelu Suomen metsistä”. Jutun alussa olevassa metsäkuvassa on kuvateksti: ”Suomen metsät ovat huvenneet huimaa vauhtia. 1920-luvulta 1950-luvulle Suomen metsistä kaadettiin puolet. Enää noin kolme prosenttia metsistä on luonnontilaisia.”

     

Esillä 10 vastausta, 5,941 - 5,950 (kaikkiaan 6,715)