Keskustelut Metsänomistus Metsien hiilinielu

Esillä 10 vastausta, 5,831 - 5,840 (kaikkiaan 6,889)
  • Metsien hiilinielu

    Merkitty: 

    Ollaanko yksityisen metsänomistajan metsien sitoma hiili nyt sosialisoimassa koko maan hyväksi? Miksi minä en saa metsänomistajana mitään hyötyä siitä, että metsäni sitovat hiiltä. Esim. alennuksia veroissa tai muuta vastaavaa. Jonkinlainen henkilökohtainen hiilirekisteri voisi olla metsänomistajalle etu.

  • Kurki

    Viime vuonna metsien kasvu oli hienoisessa nousussa 103,5 milj.m3. Tälle vuodelle ennustaisin kasvua reilusti enemmän. Täällä ja muuallakin tuskin koskaan on kuusen latvakasvun pituudesta ja metsien rehevyydestä päätellen ollut näin hyvää kasvukesää.

    Timppa

    Valtio on ”myynyt” EU:lle hiilinielun , jota se ei omista, jotta kansalaiset saisivat pössytellä rauhassa.  Tästähän on kyse siitä, kun vaaditaan, että metsäsektori ”kuittaa” laskun.  Siis metsänomistajat, metsäalan ja metsään liittyvien yritysten duunarit metsureista satamajätkiin ja metsäteollisuusyritysten omistajat.

    A.Jalkanen

    Muistetaan kuitenkin, että muillakin sektoreilla vaaditaan päästöjen vähennyksiä. Maankäyttö ei voi olla aivan vapaamatkustaja. Sosialisointia se silti on, siinä olen Timpan kanssa samaa mieltä.

    Kurki

    mikä meidät tappaa. Luultavasti aurinko.

    Linkistä alla sivu 12: ”rapautuminen kiihtyy lämpötilan ja kosteuden noustessa, mikä taas sitoon hiilidioksidia”.

    Jäätiköiden sulaminen tuo uutta rapautuvaa pinta-alaa.

    Maankäyttösektorin nettonielulaskelmat ovat tarpeettomia, sillä niiden hiilidioksidi on nykyisen ilmaston hiilenkiertoa sidontaa ja päästöjä eikä siis lisää hiiltä biosfääriin eikä niillä ole lämmittävää vaikutusta.

    Fossiiliset ovat 200..300 miljoonaa vuotta sitten muodostuneita hiilivarastoja, joidenka päästöt ovat lisä nykyiseen hiilenkiertoon ja vain niiden käyttö tulisi lopettaa.

    Mutta mitään merkkejähän siitä ei ole edes näkyvissä. Öljyn käytön on ennustettu vain lisääntyvän tulevaisuudessa. Maakaasunkin sai Saksa väännettyä kestäväksi ilmaston kannalta. Venäjäkin tarvitsee öljytuloja ikuiseen sotaansa Länttä vastaan.

    Suomalainen turve olisi hyvä korvaaja fossiilisille polttoaineille, sillä se olisi nykyisen biosfäärin olemassa olevaa hiilenkiertoa sidontaa ja päästöjä.

    https://www.bod.fi/booksample.php?json=https%3A%2F%2Fwww.bod.fi%2Fgetjson.php%3Fobjk_id%3D2931399%26hash%3D66036cc95236cc98e6cc2f9f825e106d

    Nostokoukku

    Yksi Veikkaus tuhosta oli, että mantereet hiippailevat taas yhteen. Se aiheuttaa rajuja tulivuoren purkauksia, lämpötila nousee nisäkkäille sietämättömäksi, kuivuus aiheuttaa suuria vaikeuksia suurimmalle osasta maa-alaa ja kuumuuden ja kuivuuden lisääntyessä rapautuminen loppuu ja ilmakehän hiilidioksidipitoisuus nousee kolminkertaiseksi.

    A.Jalkanen

    Ai sehän se olikin. 250 miljoonaa vuotta armonaikaa.

    ”Tulevalla jättimantereella ilmasto olisi muun muassa tulivuoritoiminnan seurauksena niin lämmin, että todennäköisesti suuri osa nisäkkäistä kuolee sukupuuttoon.

    Lisäksi ikääntyvä Aurinko loimottaa 250 miljoonan vuoden päästä nykyistä ärhäkämmin, säteillen 2,5 prosenttia nykyistä enemmän lämpöä maapallolle.”

    https://www.hs.fi/tiede/art-2000009888933.html

    Timppa

    Muistetaan kuitenkin, että muillakin sektoreilla vaaditaan päästöjen vähennyksiä. Maankäyttö ei voi olla aivan vapaamatkustaja. Sosialisointia se silti on, siinä olen Timpan kanssa samaa mieltä.

    Ei mitään vähennyksiä vaan lisää kasvua ja hakkuita, joilla poistetaan hiiltä pysyviin rakenteisiin ja korvataan fossiilista energiaa.

    Siis tavoitteena tulee olla fotosynteesin mahdollisimman suuri hyödyntäminen.  Nythän metsissä pyritään toimimaan  ilmastomielessä täysin nurinkurisesti.

     

    Rane

    ”Maankäyttö ei voi olla aivan vapaamatkustaja.”

    Hiilinielujen tuottamisessa taitaa kaikki muut sektorit olla vapaamatkustajia?

    Visakallo

    Suomen metsätalous on joutunut tilanteeseen, jossa se ei ole vielä koskaan aikaisemmin ollut. Samaan aikaan kun suojelun ja sertifioinnin kautta vaaditaan jättämään yhä suurempi osa puista hakkaamatta, metsistä pitäisi repiä ennätysmäärä puuta tehtaille ja energiaksi korvaamaan Venäjältä tuonnin loppumisen aiheuttamaa vajetta. Koska ensimmäiseksi mainittu sektori ei tule vaatimuksistaan joustamaan, ja toinen sektori on lähes mahdottoman edessä, ainoaksi ratkaisuksi jää puuta käyttävän teollisuuden vähentäminen Suomessa, mikä on suojelupiirien alkuperäinen tarkoitus ollutkin. Tästä he voivat nyt olla kiitollisia Putinille.

    Tomperi

    ”Ollaanko yksityisen metsänomistajan metsien sitoma hiili nyt sosialisoimassa koko maan hyväksi?”

    Jos sitomisesta maksettas palkkioita tai ihan sidontamaksuja niin   entä sitten kun syntyisi päästöjä, kuka maksaisi nämä päästöt?

Esillä 10 vastausta, 5,831 - 5,840 (kaikkiaan 6,889)