Keskustelut Metsänomistus Metsien hiilinielu

  • Tämä aihe sisältää 6,917 vastausta, 137 ääntä, ja päivitettiin viimeksi , 11 tuntia sitten Kurki toimesta.
Esillä 10 vastausta, 5,171 - 5,180 (kaikkiaan 6,917)
  • Metsien hiilinielu

    Merkitty: 

    Ollaanko yksityisen metsänomistajan metsien sitoma hiili nyt sosialisoimassa koko maan hyväksi? Miksi minä en saa metsänomistajana mitään hyötyä siitä, että metsäni sitovat hiiltä. Esim. alennuksia veroissa tai muuta vastaavaa. Jonkinlainen henkilökohtainen hiilirekisteri voisi olla metsänomistajalle etu.

  • A.Jalkanen

    Makasiinissa 1/23 sivulla 77 on maininta, että metsänomistaja saisivat metsästä hiilinieluina moninkertaiset tulot verrattuna puun myyntituloihin. Hiilinielukaupan vaikutukset puumarkkinoihin riippuvat siitä miten se toteutetaan. Jos se johtaa metsien laajamittaiseen hakkaamatta jättämiseen eli museointiin, niin muutaman vuosikymmenen jälkeen metsät ovat enää hiilivarastoja – jos niitäkään, kun tuhot yleistyvät. Hiilinielukaupan kanssa kannattaa siis olla varovainen, ettemme syö ahneuksissamme tulevien sukupolvien eväitä.

    Timppa

    Talousmetsän kasvun laskeminen saastuttajan kompensaatioksi on tietysti väärin.   Sama puumäärä, hakataan jossain muualla, joten kompensaatiovaikutusta ei ole.  ”Pössyttelijä” vaan jatkaa huonotapaista elämäänsä.   Aivan kuten Lutherin aikaiset elostelevat saksalaiset porvarit, jotka ostivat aneita.

    Lainsäädännöllä on estettävä moinen vilunki.

    A.Jalkanen

    Meidän hakkuiden muualle siirtymisen hiilinieluvaikutukset eivät ole kaikkialla samat. Emme voi tietää minne meillä vähentyneet hakkuut siirtyisivät.

    Tomperi

    Jos suomen metsät häviäisivät hokkuspokkus tempulla yhtäkkiä, hiilitaseessa se ei kummosesti näkyisi mutta taloudelliset vaikutukset joihinkin kolahtaisi….

     

    Visakallo

    Jos hiilinielukaupan seurauksena hakkuut vähenisivät, niin samassa suhteessa vähenisi myös puuta käyttävä teollisuuskin Suomesta, eikä se kerran täältä lähdettyään takaisin enää tulisi.

    Timppa

    Meidän hakkuiden muualle siirtymisen hiilinieluvaikutukset eivät ole kaikkialla samat. Emme voi tietää minne meillä vähentyneet hakkuut siirtyisivät.

    Eipä tietystikään.  Riippuu siitäkin, miten metsien uudistamisesta huolehditaan

    Puuki

    Tuskimpa valtio alkaa maksaa hiilinieluista.  Ehkä palataan entisen metsälain aikaisiin uudistamissääntöihin jotta liian aikaiset avohakkuut loppuu.  Uudistamispakko voisi olla toinen palautuksen arvoinen asia harkittavaksi , kun /jos sakot uhkaa hiilinielun supistumisen takia.

    Tomperi

    Tämä on täysin teoreettinen ajatelama, parantaisiko hiilinieluja se että puut korjattaisiin hevosilla 1940 luvun malliin?

    Paljonko vaaditaan hiiltä ja öljyä yms vastaavia aineita että voidaan tehdä metsätraktori, moto kuorma-auto, tehdas, jäteiden käsittelylaitokset  muu infra,  onko ne otettu nielu laskelmissa mukaan?

    MaalaisSeppo

    Metsälain pakittaminen nykyisestä edelliseen voi olla hankalaa. Nykyisen lain laatijoina olivat mm KOK, Demarit ja Vihreät. Uudistus tehtiin vapauden hengessä. Eivät puolueet helposti lähde muuttamaan typeriä päätöksiään (vrt Kepun taksilaki ja RKP:n paskalaki).

    Uutta, poliittista vireyttä voisi tulla kehiin, jos puolueet reilusti tunnustaisivat omat virheensä ja pyrkisivät reilusti muuttamaan niitä. Osaa ei enää voi kuitenkaan korjata. Esim sähköverkkojen myynti ulkomaisille toimijoille (Caruna kauppa, Vihreät). Siinä töppäsivät myös kotimaiset sijoittajat (eläkeyhtiöt). Vakaata, hyvää monopolituottoa oli tarjolla, mutta ei kelvannut.

    Nostokoukku

    Onko laskettu, paljonko Suomen osuus on Euroopan hiilidioksidipäästöistä prosentteina. En ole oikein asian vähäpätöisyyden takia viitsinyt aiheeseen liiemmälti paneutua.

Esillä 10 vastausta, 5,171 - 5,180 (kaikkiaan 6,917)