Keskustelut Metsänomistus Metsien hiilinielu

  • Tämä aihe sisältää 6,917 vastausta, 137 ääntä, ja päivitettiin viimeksi , 2 tuntia sitten Kurki toimesta.
Esillä 10 vastausta, 5,131 - 5,140 (kaikkiaan 6,917)
  • Metsien hiilinielu

    Merkitty: 

    Ollaanko yksityisen metsänomistajan metsien sitoma hiili nyt sosialisoimassa koko maan hyväksi? Miksi minä en saa metsänomistajana mitään hyötyä siitä, että metsäni sitovat hiiltä. Esim. alennuksia veroissa tai muuta vastaavaa. Jonkinlainen henkilökohtainen hiilirekisteri voisi olla metsänomistajalle etu.

  • A.Jalkanen

    Kysyin joskus vähän saman suuntaisesti kuin Tomperi että kuinka kauan tuulivoimalan valmistuksen päästöjen kuittaaminen kestää. Se oli yllättävän lyhyt aika, mutta vastaavasti sähköauton akun valmistuksen päästöt kestää kuittaantua kymmeniä tuhansia kilometrejä.

    Olisiko Metsäteho joskus laskenut puunkorjuun päästöjä – en tiedä. Veikkaan että aika vaatimattomiksi ne jäävät per tuotannon volyymit. Poikkeuksena ehkä energiapuun korjuu, jos on kovin pienestä risusta kyse. Metsäteollisuuden kokonaisuus pärjää oikein hyvin moneen muihin alaan verrattuna, kun tehtaat tuottavat paljon uusiutuvaa energiaa.

    Kiitos Kurki ymmärtämyksestä. Voinemme olla asioista sivistyneesti eri mieltä. Ei onnistu kaikkien kanssa.

    Pian pitäisi valmistua metsälain ilmastoselvitys. Keskustellaan sitten lisää. Voi olla mielenkiintoinen.

    Kurki

    Näitä varmaan joku on laskenut enkä tiedä tuloksia eikä liene tarvekkaan.

    Kaikki valtakunnan fossiiliset päästöthän saadaan laskettua, kun tiedetään käyttömäärä.

     

     

    Nostokoukku

    Mitähän siihen tuulivoimalan päästöihin on otettu mukaan? On vaikea uskoa, että olisi kovin lyhyt aika. Kaikkien metallien kaivaminen ympäri maailmaa, valmistus, johtolinjojen metallit, metsän hävittäminen, paljonko mylly käyttää itse tuottamastaan sähköstä jne.

    Nostokoukku

    Aamu-uutisten mukaan maailman hiilidioksidipäästöt lisääntyivät viime vuonna. Syynä Venäjän toimet ja lentoliikenteen voimakas kasvu.

    Scientist

    Tuulivoimaloiden rakentamisen päästöjen kuittaaminen kestää noin 2 vuottaja aurinkopaneelien noin neljä vuotta erään Stanfordin yliopiston tutkimuksen mukaan. Siinä ei varmaan ollut mukana metsäkatoa ja kaapelikäytäviä.

    Nyt Norjassa pitäisi oikeuden päätöksellä purkaa 1400 tuulivoimalaa Trondheimin lähellä, miljardi-investointimenossa hukkaan.

    Visakallo

    Helsingin kaupungin energiayhtiö Helen on tehnyt uusia päätöksiä Salmisaaren voimalaitoksen sähkön- ja lämmöntuotannossa.

    Pellettejä ja kivihiiltä polttava B-voimala jatkaa toimintaansa yhden ylimääräisen lämmityskauden, eli vuoden vuoden 2025 huhtikuun alkuun saakka.
    Toiminta vanhassa kivihiiltä käyttävässä A-voimalassa päättyy ensi kesänä.
    Alueen kolmas tuotantoyksikkö eli 92 megawatin pellettilämpölaitos pysyy toiminnassa aiempien päätösten mukaisesti.

    Helen perustelee B-voimalan jatkopäätöstä huoltovarmuudella.  Helen rakentaa fossiilisen tuotannon korvaavaa kapasiteettia, mutta komponenttien ja laitteiden toimitukseen liittyy huomattavia epävarmuuksia.

    Vuonna 1953 valmistunut Salmisaari A tuottaa kaukolämpöä 160 megawatin teholla. Salmisaari B tuottaa 160 megawattia sähkötehoa ja 300 megawattia kaukolämpöä. HS

    Rane

    Puunkorjuun päästöjä/polttoaineen kulutuksia on laskettu ja tosiaan ovat yllättävän pieniä.

    Raportti 124 (metsateho.fi)

    Tomperi

    Hyvä, kiitos Rane.

    Yks vähämerkityksellinen asia loisti poissa olollaan,  Toimihenkilöiden ja työläisten työmatkaliikenteen päästöt. Nehän löytyisi helposti matkalaskuista noihin lisättäväksi.

    Tuota voisi joku asiantintija työstää selkeämmäksi, että maallikotkin ymmärtäisi.

    Puuki

    Keskimäärin 2 l dieseliä ja 0.25 l bensaa / kiintokuutio korjattua puuta.  6 kg Co2-päästö /k-m3.   Ei paljon mitään puun sitomaan hiileen verrattuna kuten on ollut puhetta jo aiemminkin.  Toimihenkilö käy n. 1 kerran leimikolla , työntekijät n. 2 x /100 m3 korjattua puuta.  Pari desiä lisää polttoainetta /kuutio.

    kaapo123

    no jos co2 laskisi arvoon 100ppm,kasvit ei kasvaisi,tulisi jääkausi,kasvihuoneilmiö suojaa maapalloa

Esillä 10 vastausta, 5,131 - 5,140 (kaikkiaan 6,917)