Keskustelut Metsänomistus Metsien hiilinielu

Esillä 10 vastausta, 5,031 - 5,040 (kaikkiaan 6,917)
  • Metsien hiilinielu

    Merkitty: 

    Ollaanko yksityisen metsänomistajan metsien sitoma hiili nyt sosialisoimassa koko maan hyväksi? Miksi minä en saa metsänomistajana mitään hyötyä siitä, että metsäni sitovat hiiltä. Esim. alennuksia veroissa tai muuta vastaavaa. Jonkinlainen henkilökohtainen hiilirekisteri voisi olla metsänomistajalle etu.

  • Tomperi

    Saahan sitä unelmoida noista Luken jutuista. Jos ovat totta, kuten toivon, ei Suomi ole kovinkaan vahva hyötyjä. Kumminkin yritykset jotka kehittyvät ovat ulkoaalaisia tai ovat pian ulkommalaisia omistukseltaan ja pääomatulot virtaa ulos lähes veroitta. Toista se oli toisenmaailman sodan jälkeen -80 luvulle asti.  Yritysten oli lähes pakko säilyttää kasvava varallisuus investoimalla lisää Suomeen.

    Visakallo

    Husq165R: ”Veikkaan, että Suomi ei ole lähtemässä ilmastosopimuksista minnekään, eikä EU:sta.” 

    Kuka sellaista on väittänyt?  Suomen seuraava hallitus joutuu vain ilmoittamaan EU:lle, ettei pysty toteuttamaan aikaisemmin ilmoittamiaan aikatauluja, eikä maksamaan siitä mahdollisesti koituvia sanktioita. Aivan normaalia toimintaa, jota kaikki jäsenmaat harjoittavat milloin mistäkin syystä.

    Husq165R

    Kuka sellaista on väittänyt?

    Lähinnä sinä. Tästä aiheesta vauhti on ollut luokkaa 365 viestiä/v, joinain vuosina tuplaten. Joka syksy on ”pää tulossa vetävän käteen” ja kaikki nuo teemat ”painuu unohduksiin”.

    No. Sen näemme tulevassa hallitusohjelmassa, että mainitaanko ilmastonmuutosta, monimuotoisuutta tai hiilinieluja. Ja unohtuuko nuo EU:ssa (kin). Kun tulee niitä muita aiheita tilalle.

    Scientist

    Eihän Suomen tarvitse kansainvälisistä sopimuksista irtautua. Riittää  kun irtaidumme itse itsellemme asettamasta 2035 tavoitteesta ja asetamme tavoitteen vuoteen 2045 kuten Ruotsi. Esim Kioton sopimuksen velvoitteita ei voi juurikaan hiilinieluilla hoitaa.

    Kurki

    Kyseistä HS juttua ei voinut nyt kommentoida. Linjat kuumia.

    Se mitä olen kommentoinut ja lukenut näitä Hesarin metsäaiheisia vyörytyksiä, niin eipä niille juuri ole ollut kannatusta.

    Minä jo luulin, että tuo ”ei nyt voi kommentoida on ruuhkaa” näkyy vain minulle eli minut on bannattu. Sensori taas valvoo. Minun kirjoitukset ovat jääneet julkaisematta. Ehkä huomenna sitten ja jäävät ikävästi Ollikaisen ja lehden harmiksi viimeisiksi kommenteiksi.

    Visakallo

    Mitä Husq165 tuolla edellä oikein sekoilee? Esittää aivan paikkansapitämättömiä väitteitä. Meikäläisen kirjoitukset ovat aika paljon monipuolisempia kuin kevytnimimerkkien, jotka pelkästään arvostelevat toisten kirjoituksia osoittamatta mitään omaa tietoa. Kyllä seuraavakin hallitus mainitsee ohjelmassaan ilmastonmuutoksen, monimuotoisuuden ja hiilinielut, mutta mm. aikatauluihin se joutuu tekemään tarkistuksia. EU:n komission kokoonpano uudistuu 2024, joten muutoksia on silläkin tulossa. Ei tässä maailmassa mikään ole ikuista. Aika monta ikuiseksi julistettua asiaa on meikäläisenkin elinaikana jo kerennyt mennä uusiksi.

    Timppa

    Tässä meikäläisen kommentti Hesariin.  Saa nähdä julkaisevatko:

    Ilmastopaneeli ei taida tietää miksi sitä puuta poltetaan. Yleinen käsitys on, että suomalaiset saisivat lämpö- ja sähköenergiaa. Siis verotusta lisäämälläkö sitä energiaa tuotetaan? Näinkö tosiaan on ilmastopaneelin mielestä?

    Jos jotain rajoituksia esittää, niin pitäisi esittää korvaava menettely ja sen kaikki seurausvaikutukset. Toivoisi Ilmastopaneelin suhtautuvan vakavasti siihen, että suomalaisille riittää energiaa.

    Nythän kuitupuun hinta on noussut vuoden 2022 alusta n 50 % ja nousuvauhti näyttää vain kiihtyvän. Markkina pitää huolen, ettei kuitupuuta kannata polttaa, kuin viimeisessä hädässä. Meillä ei ole muuta järkevää tapaa huolehtia energiahuollostamme kuin alkaa taas polttaa laajamittaisesti turvetta.

     

    A.Jalkanen

    Siellä Hesarissa on kauhisteltu sitä, että metsistä kerätystä puusta menee valtaosa polttoon. Ei ehkä hahmoteta puun hankinnan ja käytön ketjua pitemmälle alkupäästä eikä loppupäästä.

    Alkupäässä eli metsässä hakkuutähde ja pieniläpimittainen harvennuspuu hajoaisi nopeasti joka tapauksessa, vaikka sitä ei kerättäisikää energiapuuksi, joten muutokset siinä eivät vaikuttaisi päästöihin tai jos jotakin niin lisäisivät niitä – riippuen hake-energian korvaavasta polttoaineesta.

    Loppupäässä puolestaan puhutaan monesti sahojen purusta, kuoresta ja muista tuotteisiin kelpaamattomasta jakeista, jotka menevät polttoon. Lisäksi puhutaan sellutehtaiden jätelipeän poltosta, jonka avulla tuotetaan iso osa maamme uusiutuvasta sähköstä.

    Puun polttoa tehdään paljon myös kotitalouksissa, ja aivan tarpeellista tämäkin polttaminen on ollut huippukorkeiden sähkönhintojen aikaan.

    Nostokoukku

    Kotitalouksissa poltettiin puuta 2021 6,5 milj.  kuutiota. Tänä talvena luultavasti enemmän. Kalliin sähkön ja muun energian aikoina puulla on merkittävä asema energiana. Ja kaikki kotimaista.

    Visakallo

    Jäädään tässä odottelemaan, minkä suuruisella ilmastoverolla alkavat meitä puulla lämmittäjiä muistamaan. Liitetäänkö se kiinteistöveroon, vai luodaanko sille aivan oma perintäjärjestelmä ja -valvonta? Voisiko esim. kunnallinen kompostitarkastaja toimia myös puulämmitystarkastajana, vai sisällytetäänkö valvonta nuohoojan tehtäviin? Yksi vaihtoehto voisi olla myös postinjakajat.

Esillä 10 vastausta, 5,031 - 5,040 (kaikkiaan 6,917)