Keskustelut Metsänomistus Metsien hiilinielu

Esillä 10 vastausta, 5,021 - 5,030 (kaikkiaan 6,917)
  • Metsien hiilinielu

    Merkitty: 

    Ollaanko yksityisen metsänomistajan metsien sitoma hiili nyt sosialisoimassa koko maan hyväksi? Miksi minä en saa metsänomistajana mitään hyötyä siitä, että metsäni sitovat hiiltä. Esim. alennuksia veroissa tai muuta vastaavaa. Jonkinlainen henkilökohtainen hiilirekisteri voisi olla metsänomistajalle etu.

  • Visakallo

    Ollikaisen puheet irtautuvat valitettavasti yhä kauemmas tulevasta todellisuudesta. On ikävä tosiasia, että Suomen velkaisuusaste on nyt jo yli 70%,  kun samaan aikaan Ruotsin ja Tanskan vastaava luku on 30% luokkaa. Norjaa ja Viroa ei viitsi edes ottaa mukaan vertailuun. Seuraava hallitus joutuu valitettavasti pakittamaan Ville Niinistön Suomelle luomasta ilmastoaikataulusta.

    Tomperi

    Kuinka paljon hiilitase parani siinä kun Indonesian metsiä alettiin hoitaa?

    Osaatteko kaapo123 esittää jonkinlaisen arvion?

    Kurki

    Hyvä, kommentti linkin keskustelusta.

    Ilmastopaneelin ohjelman toteuttaminen toisi paljon uusia rikoksia rikoslakiin.

    Eikö Keskusta edes nouse vastustamaan tätä kaikkea ? Tämä alkaa olla jo mieletöntä puuhaa . Suomessa ei voi kohta tehdä mitään ,koska se on rikollista ; ajat autoa, syöt lihaa, lämmitit kesämökilläsi saunan kiuasta.

    https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000009406352.html

    Kurki

    Ollikaisen puheet

    Ollikainen ei tässä maininnut mitään niistä miljardeista, jotka Suomi joutuu maksamaan nyt, kun EUn asettama nettonielutavoite karkaa.

    A.Jalkanen

    Kyseistä HS juttua ei voinut nyt kommentoida. Linjat kuumia.

    Tomperi

    Ja kuka hyötyy eniten ns globaalissa markkinataloudessa hiilidioksidi päästöjen kasvusta. Globaalin markkinatalouden myötä Venäjä. Niinhän Putiini luuli. Suurin hyötyjä on Kiina.

    Husq165R

    Mainiota pohdintaa. Toiveita tuntuu riittävän eri suuntiin, jotain konkretiaa voisi yrittää liittää mukaan. Onkohan sittenkään niin, että ”syksyllä” ilmastonmuutoksen hillintään tähtäävät toimet, monimuotoisuushuolet ja hiilinielukeskustelut (yms.) lopetetaan. Täytyisi löytää tuon suuntaisia lausuntoja muidenkin kuin Janus Putkosten esittämänä.

    Kuinka todennäköistä oikeasti on, että seuraava hallitus irrottautuu kansainvälisistä ilmastosopimuksista. Samassa rytäkässä Suomen EU-ero. Käsittääkseni yhden puolueen agendalla se on, mutta aikataulu silläkin vaikuttaa epäselvältä. Laskelmatkin puuttuu ja aika monta muuta näkökulmaa pohtimatta.

    Veikkaan, että Suomi ei ole lähtemässä ilmastosopimuksista minnekään, eikä EU:sta. Tässä tilanteessa EU-eron ajaminen onkin räväkkä visio, R. Piiparinen osaa tiivistää sen toiminnan mukavasti kahteen sanaan.

    Puuki

    Miten se nielutavoite karkaa, kun on kuulemma saatu fossiilisia päästöjä alennettua odotettua enemmän ?  Metsän yhden vuoden kasvutaantuma otettu vain tikunnokkaan vaikka asia korjaantuu itsestäänkin kunhan hiilitase lasketaan oikein korvaavat ja muut tekijät huomioiden.

    Tomperi

    Puuki, asia ei perustu muuhun kuin siihen miten runkopuun määrä kehittyy, yms, todellsiten hiilipäästöjen kanssa ei ole mitään tekemistä. Ei pystytä vielä mittaamaan sateelliiteilla esimerkiksi mitä tapahtuu….

    A.Jalkanen

    Puuki on optimisti. Kts. esim. Aleksi Lehtosen esitys Luken Metsäareenassa.

    https://www.luke.fi/fi/ajankohtaista/teemat-ja-kampanjat/metsaareena-2023

Esillä 10 vastausta, 5,021 - 5,030 (kaikkiaan 6,917)