Keskustelut Metsänomistus Metsien hiilinielu

Esillä 10 vastausta, 4,911 - 4,920 (kaikkiaan 6,911)
  • Metsien hiilinielu

    Merkitty: 

    Ollaanko yksityisen metsänomistajan metsien sitoma hiili nyt sosialisoimassa koko maan hyväksi? Miksi minä en saa metsänomistajana mitään hyötyä siitä, että metsäni sitovat hiiltä. Esim. alennuksia veroissa tai muuta vastaavaa. Jonkinlainen henkilökohtainen hiilirekisteri voisi olla metsänomistajalle etu.

  • Visakallo

    Kun lukee tämän päivän Helsingin Sanomista pääkaupungin kivihiilivetoisesta energiantuotannosta, ja sen eri vaiheista, niin eipä tarvitse enää kenenkään ihmetellä, miksi suuren yleisön huomio piti ohjata mahdollisimman kauas Hanasaaresta Suomen metsiin ja niiden hiilinieluihin.

    Kurki

    https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/juhavuoriooulu/ilmastonmuutos-ja-lapin-puuraja-osa-ii/

    Tässä Suomen Lapista keskustelua ilmastonmuutoksesta.

     

    Tomperi

    En tiedä tarkkoja laskelmia, mutta mitä se olisi merkinnyt jos kaikki tuo energia olisi tuotettu puulla?  Ehkä sen, ettei Keiteleen kanava olisi jäänyt tarpeettomaksi?

    MaalaisSeppo

    Helsingin suunnasta kovasti toitotetaan metsien hiilinielusta, -varastosta ja niiden ylläpidosta.

    Yksi, haitallinen, hiilivrasto on tässä sivuutettu, nimittäin ilmakehän hiilivarasto, jonka täydentämisessä ovat hesalaiset erityisesti kunnostautuneet. Pitäisivät suuta soukemmalla, ja keskittyisivät myös julkisuudessa enemmän tuomaan esiin, mitenkä omin voimin pienentävät ilmakehään varastoimaansa hiiltä. Kyllä me maalaiset omat hiilipäästömme kompensoidaan ja avitamme hieman hesalaisiakin haitallisen ilmakehän hiilivaraston pienentämisessä.

    Tomperi

    Maalaissepon kanssa samaa mieltä, täysin.  Mutta jos lasketaan hiiltasetta per yksilö niin silloin täytyy kyllä sanoa että en pysty olemaan samaa mieltä mutten aivan varmaksi eri mieltäkään.  Kummanko puolen rasitteeksi lasketaan Infran rakentaminen maaseudulle, kainuuseen. Kumman piikkiin lasketaan sähkövoiman rakentaminen altaineen jne… entä maaseudun lentokentät…. miten jaetaan kansanedustajan auton tai taksin käyttö työmatkoihin , entä miten lasketaan puutteenperällä (on paikannimi) asuvan sähkön osuus kun kumminkin on hyötynyt kivihiilestä…. lasketaanko  jne

    MaalaisSeppo

    Kivihiilisähköä ei puutteenperällä tarvita. Vesivoima riittää, vaikka se kiertää etelän kauttaa (Alatalon laulu).

    Oman perheeni hiilipäästöt olen kompensoinut moninkertaisesti peltoheittojen metsityksellä. Kaukolämpö talossa asun, ja lämpö tehdään energiapuulla. Energiapuusavottaa juuri teen. Aika hyvin kompensoin hesalaistenkin päästöjä.

    Puuki

    Jo 1 ha koivun istutusalue pellolla kompensoi 20  vuodessa vähintään 10 vuoden keskimääräiset päästöt.   Tarkkoja päästölukujahan on mahdotonta laskea.  Rinkopaneelit tuottaa keväästä  syksyyn lämmityssähköä ja kesällä jäähdytykseen menevän sähkön.

    A.Jalkanen

    Juha Vuorion ym. vastaavien blogistien pitkän ajan lämpötilojen kuvaajat luen nykyään näin: geologisessa eli erittäin pitkän ajan tarkastelussa olemme menossa kohti kylmenevää ja toisaalta ihmisen toiminta eli ilmakehän hiilidioksidivaraston kasvattaminen aiheuttaa nopeasti lämpenevää. Näiden kokonaistaseesta ja muista samaan aikaan vaikuttavista tekijöistä riippuu millaisen lähiajan ilmaston koemme ja havaitsemme.

    Ilmakehän ”ylimääräistä” hiiltä ei enää imeydy entiseen malliin lämmenneisiin meriin emmekä osaa vielä palauttaa sitä kustannustehokkaasti maaperän varastoihinkaan. Nopeimmin ilmastonmuutokseen vaikuttavia toimia olisivat siis toisaalta fossiilihiilen vuon tukkiminen ja sen kulutuksen vähentäminen (väestönkasvu ja kulutus laskuun), toisaalta kasvibiomassan lisääminen maapallolla. Kasvibiomassa ei ole pysyvä hiilivarasto, mutta kelpaa avuksi sillä aikaperspektiivillä jolla meidän tulisi toimia. Jos jälkipolvet sitten huomaavatkin, että panikoimme turhaan, he voivat vapauttaa loput fossiilihiilet maanalaisista pitkäikäisistä varastoista.

    Scientist

    Kyllä ice Core jäätikköporaukset ovat ihan validia epäsuoraa/proxy tietoa muinaisista lämpötiloista. Se että joku käyrä esiintyy skeptikkosivuilla ei tee siitä välttämättä väärää. Se on kuitenkin yleensä poimittu jostakin aiemmista tieteellisestä julkaisusta. Proxy- tiedon ja mitattujen lämpötilojen laittamista samaan kuvaan voi kyllä kritisoida koska on kyse eri asiasta.  Michael Mannin kuuluisa jääkiekkomaila on juuri tällainen. Proxy dataa pitäisi jatkaa tämän ajan proxy datalla.

    Kuka on tämä Leenan kylähulluksi leimaama haminalainen?

    Kurki

    Tomperi: jos toi olisi totta niin kymmenen vuoden kuluttua ois kertynyt hakkuvarantoja 110 ja 100 vuoden kuluttua 1100 miljoonaa kuutiota

    1960-luvulla Suomen metsien kokonaispuusto oli 1500 milj.m3 ja nykyään 2500 milj.m3.

    Tomperi laski melkein oikein.

Esillä 10 vastausta, 4,911 - 4,920 (kaikkiaan 6,911)