Keskustelut Metsänomistus Metsien hiilinielu

Esillä 10 vastausta, 4,631 - 4,640 (kaikkiaan 6,904)
  • Metsien hiilinielu

    Merkitty: 

    Ollaanko yksityisen metsänomistajan metsien sitoma hiili nyt sosialisoimassa koko maan hyväksi? Miksi minä en saa metsänomistajana mitään hyötyä siitä, että metsäni sitovat hiiltä. Esim. alennuksia veroissa tai muuta vastaavaa. Jonkinlainen henkilökohtainen hiilirekisteri voisi olla metsänomistajalle etu.

  • Timppa

    On se Hesari niuho.  Tämäkään ei kelvannut:

    Koko hiilinielukeskustelussa unohtuu koko ajan oleellinen.  Siis se, että metsä on ihmeellinen tuotantolaitos, joka auringon ilmaisenergialla tekee ilmaisista sadevedestä ja ilman hiilidioksidista arvokasta raaka-ainetta, jolla voidaan korvata myös sekä fossiilisista materiaaleista valmistettavia tuotteita että varastoida energiaa käytettäväksi silloin kun sitä tarvitaan.  Myös se millaisia kytkentöjä metsätaloudella on esimerkiksi syrjäseutujen asumismahdollisuuksiin.

     

    Huomio pitäisi kiinnittää metsän kasvatukseen.  Ei kasvun taannuttamiseen.    Jatkuvan kasvatuksen piilomainonta ja avohakkuiden syyllistäminen on eräs hyvin näkyvä ja luultavasti vaikuttava tapa taannuttaa Suomen metsien kasvua.  Myös lehdistö osallistuu näihin ”talkoisiin” melkoisella ahkeruudella.   Aina jaksetaan kaivaa esiin kuva jostain juuri tehdystä hakkuuaukosta.  Ei koskaan taimikosta.  Entisessä aukossa kasvavasta kunnon metsästä puhumattakaan.  Ymmärtämättömät metsänomistajat luulevat tekevänsä jonkun ympäristöteon, kun jättävät metsänsä hakkaamatta, mikä johtaa todellisuudessa hiilinielujen pienenemiseen metsän kasvun taantuessa.  Samalla menetetään tärkeitä metsätalouden työpaikkoja, joita ei pystytä millään korvaamaan.

    Nykyinen suomalainen metsäkeskustelu on jo johtanut erittäin huolestuttaviin näkymiin tulevaisuuden metsänkasvusta ja siinä sivussa hiilinieluista.  Taimikoiden istuttaminen ja perkaukset ovat huolestuttavasti vähentyneet.  Ruotsissa on toisin.  Siellä huolehditaan uuden metsän synnystä todella paljon paremmin, vaikkei Valtio tuo siellä tätä toisin kuin Suomessa.  Kuvaavaa Suomen metsäkeskustelulle on erään taimitarhan johtajan huokaus, että kehtaako enää mainostaakaan, että heidän taimet kasvavat hyvin.  Ja niin ne todella tekevät. 

    Mitä siis ennen kaikkea toivon on, että myös näitä hiilinielu- ja metsäasioita käsiteltäisiin tosiasioihin perustuen ja syvällisesti kaikki vaikutukset esille tuoden.  Nimittäin myös sosiaaliset ja taloudelliset seikat huomioon ottaen.

    Kurki

    Risuparta:     kurki: mikä instanssi on tutkinut väitteesi TODEKSI?

    Linkki: https://www.metsalehti.fi/uutiset/biodiversiteetti-indeksi-suomen-luonnon-monimuotoisuus-eun-huippua/#5dfaa1a5

    Suomen monimuotoisuus- eli biodiversiteetti-indeksi (BII) on Lontoon luonnonhistoriallisen museon laskemana 96%. EUn metsätalousmaiden korkein.

    Noussut vuodesta 1990 2% yksikköä.

    Kurki

    Tämäkään ei kelvannut:

    Kannataa yritää huomenna.

    Ei minunkaan viimeistä julkaistu.

    A.Jalkanen

    Minultakin jäi yksi avohakkuun puolustus julkaisematta. Ehkä siellä on kommenteissa ruuhkaa.

    Visakallo

    Hyvää työtä teette! Metsävallankumouksen etujoukko on iskenyt Hesariin! Palavereissa jo pohditaan, että mitäs nyt tehdään, onko lehden yleistä metsälinjaa syytä jo tarkistaa?

    jees h-valta

    Hesalaiset on niin pönttöä porukkaa ettei ne mitään tajua muuttaa. Vaikka näkisivät toisten niin tekevän. Kokemusta on mökkimaailmoista joissa samat virheet toistetaan vuodesta toiseen vaikka malli esim. mökkiympäristön hoidosta näkyy aidan toisella puolella. Ja sitten vielä ihmetellään kun ei mene kaupaksi vaikka hintakin kohdallaan. (Tosin sekään ei sitä ole).  Jopa meille yrittivät kaupata hätäpäissään mutta kun eivät tajua ettei me sitä tarvita.

    Husq165R

    ”Metsävallankumouksen etujoukko on iskenyt Hesariin!”

    Toiminta on ollut todella ripeää. Viimeisimmät metsäsektoria koskeneet lait on kopioitu (eliitin mukaan) Metsälehden keskustelupalstalta.

    Ja nyt heti perään etelän metia alkaa olla kokonaisuutena hallinnassa. Kunhan vielä joku kirjoitus pääsisi läpi.

    Mutta syksyllä rytisee joka tapauksessa, sellaiset merkit on ilmassa! Eikä kukaan enää muista ilmastomuutosta ja muita kohkauksia. On jo eri griisit silloin pinnalla.

    käpysonni

    Jokainen metsänomistaja voisi esittää itselleen kysymyksen:

     

    HALUANKO UHRAUTUA JA JÄTTÄÄ METSÄNI HAKKAAMATTA, JOTTA SE TOIMISI MUIDEN AIHEUTTAMIEN FOSSIILISTEN PÄÄSTÖJEN NIELUNA?

     

    Ja jatkokysymys:

     

    JOS UHRAUDUN, NIIN TEENKÖ SEN ILMAN KORVAUSTA,VAI VAADINKO KORVAUKSEN? 

    Koska ilman korvausta olet hyväntekijä tai hyödyllinen idiootti, ihan mitenpäin asiaa haluaa katsoa.

    A.Jalkanen

    Hyvä kysymys käpysonni! Hakkaamatta jättäminen edistää samalla luontoarvoja. Toisaalta, jos meillä olisi toimiva anekauppa eli kompensaatiomarkkinat, myös hakkaamatta jättämisestä saisi korvauksen helposti ja joustavasti, esimerkiksi vuosivuokraa niin kauan kuin haluaa. Jos varaa vain on, voi sekä hakata että säästää, omatoimisesti ja hiljaisesti siitä enempiä huutelematta.

    Timppa

    Ainakin minulle tuottaa erittäin suurta mielihyvää tavata metsäalan ammattilaisia työssään.  Heidät ja heidän kotinsa unohdetaan koko ajan.  Eipä meidän metsillä olisi paljon arvoa ilman heitä.  Kaikki suojelu vie työpaikkoja ja kyliä autioituu.

    Tämä metsäkeskustelu on liin metsänomistaja ja-yhtiökeskeistä.

     

Esillä 10 vastausta, 4,631 - 4,640 (kaikkiaan 6,904)