Keskustelut Metsänomistus Metsien hiilinielu

Esillä 10 vastausta, 4,561 - 4,570 (kaikkiaan 6,904)
  • Metsien hiilinielu

    Merkitty: 

    Ollaanko yksityisen metsänomistajan metsien sitoma hiili nyt sosialisoimassa koko maan hyväksi? Miksi minä en saa metsänomistajana mitään hyötyä siitä, että metsäni sitovat hiiltä. Esim. alennuksia veroissa tai muuta vastaavaa. Jonkinlainen henkilökohtainen hiilirekisteri voisi olla metsänomistajalle etu.

  • metsänkasvattaja

    vielä  vuosi tai  pari  sitten  tutkijat  sanoivat ,että  suomen metsien kasvu on  lisääntynyt  ilmaston  lämpenemisen  takia . joku  tässä  nykylaskelmassa  mättää  pahasti . taitaa  olle  se  vihreä  siirtymä jota  ohisalo  vaatii  .suomi  on  tehnyt  jo riittävästi  päästöjen  leikkauksia pieneksi  maaksi .lentomatkailuun voisi  kyllä  lisätä  hiilidioksidi   veron .mitään ylimääräisiä maksuja  ei pidä  hyväksyä ,jotka menisivät  vain muiden maiden hyväksi.

    Petkeles

    ”Jokaisella aikakaudella kun on alkunsa, lakipisteensä ja loppunsa.”

    R.I.P puuntuotanto

    Gla

    Kivelänhanttu: ”Miten metsä voi olla hiililähde.”

    Ei se olekaan. Nyt ollaan pahoillaan siitä, ettei metsä kompensoikaan kaikkia muita maankäyttömuotoja, jotka ovat hiililähteitä.

    Visakallo

    Onkohan muissa maissa tämänkaltaista ilmastokeskustelua, jossa sivutaan syylliset ja syyllistetään ainoastaan niitä, jotka on parhaansa tehneet? Tilannetta voisi verrata suureen kartanoon, jonka isäntäväki sotkee ja porsastelee päivästä toiseen. Kartanon ovat pitäneet siistinä kolme siivoojaa. Heidän työtehonsa on iän myötä alkanut laskea. Kartanonon asukkaat alkavat valittaa, ettei nurkat olekaan yhtä puhtaita kuin ennen. Sotkeminen jatkuu niin kuin ennenkin, mutta siivoojien työvälineitä ei uusita, työtunteja vähennetään, eikä nuorempaa väkeä edes etsitä tilalle.

    Tolopainen

    Metsä ei voi olla hiilinielukaan, koska luonnossa hiili kiertää. Metsä ei voi myöskään ole hiililähde, koska se vain osallistuu hiilen kiertoon. Fossiilisten käyttö vain on hiililähde, koska silloin tuodaan uutta hiiltä ilmakehään. Tässä on rakennettu epätieteellinen himmeli ja sille muka hintalappu, koko päästökauppa on EU virkamiesten keksintö, ei mikään luonnonlaki. Suomi on tehnyt huonon sopimuksen suuressa maailman parannuspuuhastelussaan.

    Toisaalta tämä on hieno propakandistinen veto vihreiltä, saada aikaan hakkuiden rajoituksia, syyllistetään työstä.

    TTL

    Tarkoititko A.J. 21.12. klo 19.04 viestissä, että nykyisissä laskelmissa kasvu lasketaan viiden vuoden keskiarvona liuttumalla aina yksi uusi vuosi sisään ja vanha vuosi pois? Eli ns. viiden vuoden liukuvana keskiarvona. Tehdäänkö mittauksia vuosittain samoilla koealoilla vai kuitenkin viiden vuoden välein?

    Hesarissa 22.12. väitettiin vuoden 2021 kasvun olevan 103,2 miljoonaa m3/vuosi. Tämän voisi päätellä olevan nimenomaan vuoden 21 kasvun eikä liukuva keskiarvo.

    Yritin perehtyä VMI12 ja VMI13 ”selostuksiin”. Siellä mittaustapa esimerkiksi on muuttunut jossain määrin. Toisaalta tuntuu, että vuosien välillä kasvussa on hyvinkin 10-15% vaihteluja vaikka tarkastellaan koko maata ja mittaus saataisiin tarkasti.

    Olisi hyvä, jos esim Luke avaisi täysin mittausmenetelmänsä ja sen virherajat. Tuntuu, että nyt on alettu häsläämään tällä ”kohinalla” taas mahdollisesti pitkävaikutteisia päätöksiä.

    A.Jalkanen

    Kyllä TTL tarkoitin. Aiempi Luken pikaennakko perustuu uuteen laskentatapaan jolla on nyt korjattu koko aikasarja alkaen vuodesta 1990, joten olisi kyllä loogisinta että se on 5 vuoden keskiarvo. En nyt muista mitataanko kaikki pysyvät koealat joka vuosi.

    Tuohon ajanjaksoon on mahtunut erikoisia vuosia, joten se ei ole tarkka ennuste tulevasta kasvusta. Raportissa arveltiin että kasvu korjaantunee lähivuosina. Kuitenkin jää vaikuttamaan ikärakenteen väistämätön vanheneminen.

    Kasvua lisäävät toimet vaikuttavat hitaammin kuin hakkuiden vähentäminen sopivissa kohteissa, eli juuri ne esillä olleet päätehakkuiden tekeminen hiukan vanhempina ja harvennusvoimakkuuksien pieni lieventäminen.

    Kunnon tuki taimikonhoitoon auttaisi nopeasti kannattavuutta ja käyttöpuun saantia ensiharvennuksessa ja purkaisi rästejä. Sen panisin toimeen jos vain mahdollista EU-tukisääntöjen estämättä.

    Tolopainen

    Suomi on tehnyt niin huonon sopimuksen, että olemme päästöissä Euroopan huonoin, putosimme 1990 tasolle. Onnittelut poliitikoillemme. Ei auta kuin toivoa, että Putler miehittäisi maan.

    Puuki

    Miten olisi lisäksi väliaikainen verohelpotus eh-puulle harvennusrästien purkamiseksi .   Sitä käytettiin jokin aika siten puun saamiseksi liikkeeelle.  Tai entistä parempi kantohinta olisi vielä parempi vaihtoehto.   Samaan syssyyn voisi tehdä metsälakiin muutoksen isojen alojen leimikoilla min. uudistusläpimitan käyttöön ottamiseksi jälleen. Ja eh:lla min. PPA käyttöön.

    Sopimus on tosiaaan alunperinkin  epäonnistunut, kun EU:n parhaasta päästä oleva mh:kaan ei riitä kompensoimaan juuri mitään.   Juuri omat ”neuvottelijat” kai niitä on olleet sorvaamassa ja päätöksiä kirittämässä ; Modigi, Pietikäinen ja Niinistön Ville.

    Tolopainen

    Jos katsotaan asiaa vähänkin pidemmällä ajalla päätehakkuun runkoläpimitalla ei ole mitään merkitystä. Kieltäisin ensiksi joulukuusien kaatamisen.

Esillä 10 vastausta, 4,561 - 4,570 (kaikkiaan 6,904)