Keskustelut Metsänomistus Metsien hiilinielu

Esillä 10 vastausta, 4,511 - 4,520 (kaikkiaan 6,904)
  • Metsien hiilinielu

    Merkitty: 

    Ollaanko yksityisen metsänomistajan metsien sitoma hiili nyt sosialisoimassa koko maan hyväksi? Miksi minä en saa metsänomistajana mitään hyötyä siitä, että metsäni sitovat hiiltä. Esim. alennuksia veroissa tai muuta vastaavaa. Jonkinlainen henkilökohtainen hiilirekisteri voisi olla metsänomistajalle etu.

  • Reima Muristo

    Harvennukselta tulevat puut voi kuljettaa lähimpään lämpövoimalaitokseen. Näin tekemällä kuljetuskustannukset on minimoitu, vähiten hiilipäästöjä kuljetuksesta. Lämpövoima on sitten tuotettu uusiutuvasta kotimaisesta puusta. Energiapuuksi myymällä kaikki raha jää Suomeen kiertämään, selluyhtiölle myydessä tuet ulkomaisia keinottelijoita. Esim. Nalle on Ruotsin kansalainen ja omaisuuden hallinnointiyhtiö norjalainen.
    Tämä teksti on tuotettu ilman Hesarin moderaattoria….

    Timppa

    Toivottavasti on metsäalan puolesta oikea kirjoittaja valikoitunut HS:n keskustelupalstalle. Ettei syntyisi sellaista vaikutelmaa, että kirjoitukset lähtee jostain 1970-luvun mtk:n piirijärjestöstä. Ja suhtautuminen sitten sen mukaista.

    En ole ”piirijärjestöstä” vaan kaitsen appivanhempien perinnöstä muodostettua yhteismetsää Keski-Suomessa.  Periaate, että kaikki hakkuut tehdään tavoitteena parempi metsänkasvu.

    Kuokkienkin kanssa kävelin, kun  lapsenlasten kanssa kylvettiin männynsiemen epäonnistuneen istutuksen jälkeen.  Sitten myöhemmin nämä pojat pääsivät oikeisiin istutushommiinkin.  Ovat nyt opettajia ja tietotyöläisiä.  Sellaisiahan me suomalaiset ollaan.  Harva elää metsästä vaikka koko Suomi näin tekeekin.

    A.Jalkanen

    Metsälehden keskustelijoista on useampikin aktivisti laajentanut repertuaariaan Hesariin. Erittäin hyvä että saadaan sinne oikeaa metsätietoa! Tiimi tekee koordinoimattomia kommandoiskuja myös muualle.

    Husq165R

    Hyvä, että kommandoisku-joukkue on kunnossa.

    Ehkäpä tuloksia alkaa tulemaan näkyviin siinä, miten ”suuri yleisö” metsäalaan suhtautuu. Joidenkin mielipidekyselyjen perusteella siinä voi olla vielä kirittävää. Joissain kohtaa jo todettujen asioiden kieltäminen ja/tai neliraajajarrutus ei ole paras taktiikka, luulen. Koskee hiilinieluja, monimuotoisuutta ja montaa muuta, jo melko isojen vastaajaprosenttien tärkeänä pitämää aihetta. Nuohan limittyvät toisiinsa.

    marttitapio

    Hesarin mielipideosioon on tullut sitä selkärankaakin, ja asiatekstiä. Anneli, Timppa ja joku muukin on saanut asiapitoista tekstiä menemään läpi, tuonne betonierämaan muokkaamaan ”viisauteen”.

    Omakohtaisesti tyydyn lukaisemaan asialliset kannanotot, vastakkaisetkin. Eräällä muulla palstalla yritän puolestani oikoa kielteisiä käsityksiä metsistä ja metsätaloudesta parhaan kykyni mukaan.

    Kieltämättä, aika syvältä on monienkin käsitys toimistamme metsien hyväksi.

     

    A.Jalkanen

    Jos vielä jollekin on epäselviä maankäyttösektori ja khk-laskennat, niin tuosta näkee, on havainnollinen kuva!

    https://www.luke.fi/fi/seurannat/maatalous-ja-lulucfsektorin-kasvihuonekaasuinventaario/maatalous-ja-lulucfsektorin-kasvihuonekaasuinventaario-kuvaus

    Tolopainen

    Jos metsänkasvu vähenee, siitä pitää suomalaisten maksaa korvaus EU:lle. On aika vitsikästä. Miten viiden miljoonan asukkaan maan päästöt on jonkinlainen ongelma, meitä voisi olla 10milj ja päästöt tuplasti isommat.

    A.Jalkanen

    Porinaa hiilinieluista. http://www.yle.fi/a/3-12686139

    Arvelin aiemmin että metsiin pitäisi sitoa noin 15 miljoonaa kuutiometriä vuodessa lisää, jos aiotaan selvitä ilman kikkailuja ensimmäisestä LULUCF-tarkastelukaudesta 2021-2025. Osuin vahingossa melko oikeaan suuruusluokkaan, eli 15 milj. m3 sitoisi noin 20 milj.CO2-ekv. vuodessa lisää joka riittäisi melko varmasti (jos käytetään kerrointa 1,3 muunnettaessa runkopuun kasvu elävään biomassaan sitoutuvaksi hiilidioksidiksi), vaikka puutuotteisiin sitoutuva määrä hiukan alenisi. Markkinahakkuut olisivat siis luokkaa 60 milj. m3 eikä 76, kuten viime vuonna. Riippuu sitten taantuman syvyydestä, toteutuuko vaiko eikö noin viidenneksen pudotus hakkuumäärissä.

    http://www.luke.fi/fi/uutiset/selvitys-metsien-kasvun-aleneman-syyt-ja-uusien-kasvihuonekaasuinventaarion-tulosten-vaikutukset-suomen-metsien-vertailutason-saavuttamiseen-kaudella-20212025

    Rukopiikki

    Aivan sama kasvaako ne päästöt vai laskee. Suomi maksaa aina. Jos ei muuten niin varmuuden vuoksi.

    Tolopainen

    Tulee paljon halvemmaksi ajaa alas Nesteen turha öljyn jalostus Porvoossa ja Raahen terästehdas kuin alkaa maksaa miljardeja. Nuo on Neuvostoliiton bilateraalikaupan jäänteitä.

Esillä 10 vastausta, 4,511 - 4,520 (kaikkiaan 6,904)