Keskustelut Metsänomistus Metsien hiilinielu

  • Tämä aihe sisältää 6,909 vastausta, 137 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 7 minuuttia sitten Rane toimesta.
Esillä 10 vastausta, 4,441 - 4,450 (kaikkiaan 6,909)
  • Metsien hiilinielu

    Merkitty: 

    Ollaanko yksityisen metsänomistajan metsien sitoma hiili nyt sosialisoimassa koko maan hyväksi? Miksi minä en saa metsänomistajana mitään hyötyä siitä, että metsäni sitovat hiiltä. Esim. alennuksia veroissa tai muuta vastaavaa. Jonkinlainen henkilökohtainen hiilirekisteri voisi olla metsänomistajalle etu.

  • Reima Muristo

    Maataloustukea saavat myös ne jotka eivät tuota mitään.
    Esim. eräässä paikassa n. 10 v. sitten tehty suopelto ollut ollut joitain vuosia kesantona, silloin kun satoa tullut, on käyty niittokoneella ”korjaamassa” se.
    Ehtona kun on ”paikkakunnan tavan mukaan” heh heh, eh eh….

    Kurki

    Reima Muristo kirjoitti: ” heh heh, eh eh….”

    Tuo tietenkin pitää paikkansa.

    Scientist

    Tomperi, selvisikö mikä promille on?

    Myös valtion virkamiehiä voisi vähentää reippaasti. Helsingissä on tietääkseni noin 80000 julkisella sektorilla (valtio, kunnat yms) töissä olevaa. Varsinaisia työntekijöitä on entistä vähemmän. Sama kehitys ollut myös yrityksissä.

    A.Jalkanen

    Koetetaanko pysyä otsikossa. Kuulin että metsäteollisuus elää haavemaailmassa, jossa puuston kasvu edelleen kasvaa ja hakkuiden määrää voidaan lisätä. Ei tule onnistumaan tällä ikärakenteella. Hiilinielujen pelastuspaketilla kasvu nousisi jonkin verran. Lisäksi voidaan antaa puustopääoman kasvaa sellaiselle tasolle, jossa vuotuinen kasvu on suurin mahdollinen.

    Visakallo

    Suomen hakkuiden määrä on kokonaan markkinoiden ohjaamaa. Nykyinen metsälaki, eikä EU ainakaan vielä niitä rajoita. Sahatavaran kysyntä ja hinta ovat pudonneet rajusti maailmalla, ja  sen myötä myös suomalaiset sahatkin vähentävät tuotantoaan jopa kolmasosalla. Hiilinielut suorastaan räjähtävät käsiin. Katsotaan nyt, huomaako sitä vihreissä kabineteissa kukaan.

    Scientist

    Metsänielujen varaan ei pidä laskea liikaa Suomessa, eikä missään muuallakaan. Riittää että ne eivät ole päästölähde. On nimittäin oletettavissa että metsäpalot, hyönteistuhot ym luonnonkatastrofit lisääntyvät maailman mittakaavassa. Fossiilisia polttoaineita pitää vähentää  koska niistä tulee yli 70% hiilipäästöistä. Ymmärtääkseni näissä laskennoissa on periaatteena, että luontaisia päästöjä ei lasketa minkään maan kontolle. Se ei myöskään olisi oikeudenmukaista, jos ne ovat seurausta ilmastonmuutoksesta.

    Visakallo

    Hakkuut ovat vielä jatkuneet normaaliin tahtiin, mutta jossain vaiheessa talouden hiljentyminen alkaa näkyä metsissäkin asti. Olisikin suorastaan maailmanlopun enteitä, jos sellainen asia kiinnostaisi valtakunnan ykköslehteä!

    Puuki

    Sahan jämäpalikoista koostettu lavallinen klapeja kustantaa alehinnalla 259 € kuutio rautakaupassa (norm. hinta 299).   On se ale alkanut puutavarassa sitten ehkä .  Tuotantoa voidaan vähentää sahoilla mutta energian hinta ei sen takia paljon laske.

    <iframe id=”fskey-iframe” class=”fskey-autofill-dlg” style=”display: none;” sandbox=”allow-same-origin allow-scripts”></iframe>
    <div id=”fskey-tooltip” class=”fskey-tooltip” style=”display: none;”></div>

    Tomperi

    Scientist, sen verran selvisi että vähemmän on promille kuin prosentin kymmenes osa. Ei kannata kuntalaisten röyhistellä, varmasti yhteiskunnan työpaikkoja jokaisessa kunnassa on eniten.  Nythän nämä suhteet muuttuu yhä enemmän  kun yhteiskunta muuttuu…. soteloineen.

    Puuki

    Paljonko se promille sitten Tomperilla on , kun muilla se on prosentin kymmenesosa? 100 % = 1000 promillea.

    <iframe id=”fskey-iframe” class=”fskey-autofill-dlg” style=”display: none;” sandbox=”allow-same-origin allow-scripts”></iframe>
    <div id=”fskey-tooltip” class=”fskey-tooltip” style=”display: none;”></div>

Esillä 10 vastausta, 4,441 - 4,450 (kaikkiaan 6,909)