Keskustelut Metsänomistus Metsien hiilinielu

Esillä 10 vastausta, 4,411 - 4,420 (kaikkiaan 6,911)
  • Metsien hiilinielu

    Merkitty: 

    Ollaanko yksityisen metsänomistajan metsien sitoma hiili nyt sosialisoimassa koko maan hyväksi? Miksi minä en saa metsänomistajana mitään hyötyä siitä, että metsäni sitovat hiiltä. Esim. alennuksia veroissa tai muuta vastaavaa. Jonkinlainen henkilökohtainen hiilirekisteri voisi olla metsänomistajalle etu.

  • Puuki

    A.Ollila kirjoitti puuston 700 milj. tn ja metsämaan 1300 milj.tn hiilinielusta kun piti ilm. kertoa hiilivarastosta. Itse asiaa se ei muuttanut miksikään. Asiayhteydestä käy ilmi  mitä tarkoitti.

    Puupelloista puhuminen negat. sävyssä kertoo lähinnä miten  vanhaan juuttunutta voi ajattelu  vielä olla.   Paljon on muuttunut mh-ohjeistuksessa ja mh:ssa viime vuosikymmenten aikana.

    Timppa

     Puupeltomiehet haluavat puhua vain ja ainoastaan hiilinielusta.

    Tuo on minulle uutta.  Kasvava puu on hyvä hiilinielu.  Kun puu ikääntyy, niin  se ei enää olekaan kunnon hiilinielu.  Se kaadetaan ja muutetaan hiilivarastoksi, joka voi olla esim liimapuuta japanilaisessa maanjäristystä kestävässä talossa.

    Puun tilalle kasvava uusi puu on sitten taas hiilinielu.  Tätä kasvata ja hakkaa systeemiä käyttämällä voimme poistaa ilmakehästä hiiltä pysyvästi,

    Nimetön

    Puupelto on negatiivinen asia.  Puupelloista puhuminen on positiivinen asia. Ihmisillä on kuitenki luonnostaan oikeuden taju. Paljon on muuttunut myönnetään. Suurelta osin vastustuksen kautta. Onko se ”kehittämistä”. Taitaa olla kehittymistä. Vastentahtoista peesausta?

    Puuki

    Tuskimpa on peesausta, kun ilmastonmuutos sitä sekametsien kasvatusta vaatii jatkossa. samoin harvennusten tekemistä ajoissa ja varsinkin yksipuulajisten vanhojen metsien kirveshoitoa ennen kuin ötökät ehtii iskeä.

    Visakallo

    Meikäläinen on kymmenet vuodet kasvattanut ja hakkuuttanut puut mahdollisimman nopeasti järeiksi tukeiksi, ja vielä niin, että kiertoaikainen tukkiprosentti on noussut kahdeksaankymmeneen. Siinä on maksimoitu niin hiilinielu kuin -varastokin. Samalla on tullut huolehdittua hiilinielun ja -varaston jatkuvuudesta, eli puuta on nyt enemmän hehtaarilla kuin aloittaessa. Samalla on tullut huolehdittua myös  luontokohteista. Joillekin tämä ei merkitse yhtään mitään, kaikki on tehty väärin, eli on kuin sen entisen VPK:n tulipalo, väärin sammutettu. Vielä jos nämä tietäjät voisivat kertoa, miten minun olisi pitänyt kaikki tehdä, niin olisin kovin kiitollinen.

    Kurki

     Ollila: Suomen metsien hiilivaranto on 700 miljoona tonnia hiilidioksidia, mutta metsien maaperässä on hiiltä 1300 miljoonaa tonnia hiilidioksidia pysyvässä hiilinielussa.

    Maanpäällinen hiilen (C) varasto 700 milj.tonnia
    Suomen metsien runkopuuvaranto on 2500 milj.m3. Puuston kokonaisbiomassa 1,72*2500=4300 milj.m3, jonka kuivapaino on 0,4 tn/m3 mukaan 1700 tn ja siitä puolet olisi hiiltä (C) 850 tn tai jos käytetään Sisulan kerrointa 0,45, niin hiilen (C) varasto olisi 765 Mtn. Aika lähelle. Tuo puiden kuivatiheys saattaa olla alempi kuin 0,4 tn/m3.

    Maapohjan hiiltä näkyy olevan suhteessa enemmän kuin mitä Ilvesniemi esittää tukimuksissaan 44/60. Tässä suhde on 35/65.

    Sisulan kertoimet:
    —Hiilen määrä. jota on yleensä 45% kuivapainosta
    —Hiilidioksidin määrä, 1 hiilikilo vastaa 2,7 kg CO2</div>

    https://www.wikiwand.com/fi/Perustuotanto_(biologia)

    A.Jalkanen

    Olikohan Ilvesniemellä ojitettujen turvemaiden hiili mukana kun hän laski metsämaan hiilivaroja vai pelkät kivennäismaat?

    Hesarissa syyllistetään taas metsätaloutta huolella kun on esillä aikasarja jossa maamme kokonaispäästöt eivät ole 30 vuodessa hakkuiden vuoksi alentuneet. Sen sijaan ne varsinaiset oikeat päästöt eli fossiiliset ovat kyllä alentuneet.

    Tolopainen

    Mistä nämä hiilinielut keksittiin, termi on yhtä mielikuvituksellinen kuin se, että sademetsät ovat maapallon keuhkot. Ylimääräinen hiilidioksidi on sitoutunut pääasiassa meriveteen, mitä on teollisen toiminnan aikana ilmaan tuprutettu. Jos katsotaan Suomen metsiä 1000v aikajänteellä, ne eivät sido yhtään enempää hiilidioksidia kuin lahoamisen kautta vapautuu, jos hakkuut on nolla kiintoa.

    Tomperi

    Tolopaisen kanssa ei tarvii olla eri mieltä.  Tosin pitää muistaa ikiroudassa oleva hiilivarasto ja sen hajoaminen ja päätyminen ilmakehään, sademetsistä vapautuva hiilidioksidi jne.  Kerkesiköhän joku jo ottaa velkaa sitä vastaan että valtavat hiilinieluista maksettavat hiilen nielemisen korvaukset ovatten tulossa mettien omistajille, kaikille.  Ei edes arssinoitaisi ilmastakäsin tilakohtaisesti. Se siitä höpötyksestä.

    Puuki

    Mistähän lähteestä semmosen ”aikasarjan” saa esille josta tuo edellinen kertoo ?

    Metsien kasvu on kuitenkin lisääntynyt melko paljon 30 vuodessa.  Puuston määrä lisinyt n. 500 milj. mottia.

    1950-luvun alussa metsää oli Suomessa  vähän yli 17 milj. ha, nykyään n. 22 milj. ha.  melkonen muutos , jos aiotaan palata v:n -52 tilanteeseen .

    <iframe id=”fskey-iframe” class=”fskey-autofill-dlg” style=”display: none;” sandbox=”allow-same-origin allow-scripts”></iframe>
    <div id=”fskey-tooltip” class=”fskey-tooltip” style=”display: none;”></div>

Esillä 10 vastausta, 4,411 - 4,420 (kaikkiaan 6,911)