Keskustelut Metsänomistus Metsien hiilinielu

Esillä 10 vastausta, 4,301 - 4,310 (kaikkiaan 6,917)
  • Metsien hiilinielu

    Merkitty: 

    Ollaanko yksityisen metsänomistajan metsien sitoma hiili nyt sosialisoimassa koko maan hyväksi? Miksi minä en saa metsänomistajana mitään hyötyä siitä, että metsäni sitovat hiiltä. Esim. alennuksia veroissa tai muuta vastaavaa. Jonkinlainen henkilökohtainen hiilirekisteri voisi olla metsänomistajalle etu.

  • Visakallo

    Kuvaisitko meille Reima sen mekanismin, miten ilmastotoimet nostivat puun kantohintaa Suomessa?

    Reima Muristo

    1+1=2

    2>1

    reservuaari-indeksi

    AJ meinaa taas möksähtää. Iloisenpiin asioihin! 17k lähestyy ja AJ +20. Viikossa-p:ssa p:n sadan t-matkalta heittämällä ohi. Vaikka vastuskaan ei ihan hiljakseen ole taivaltanut.

    ♥ Kerttu

    Visakallo

    Yhdyn Kerttuun!

    A.Jalkanen

    Kerttu. Ei se määrä vaan laatu!

    Jean S

    Vastaan Reiman puolesta. Ilmastopiiperrys vähentää saatavilla olevia resursseja, jolloin jäljellä olevien resurssien hinta nousee. Riskinä on, että vähenevistä resursseista ja nousseista hinnoista seuraa toiminnan sopeuttaminen eli supistuminen jossain. Eniten piipertäneelle käy todennäköisesti kutakuinkin samoin kuin kirjallisuusväen kavioeläimelle.

    Kurki

    Linkki: https://blogs.uef.fi/forest-issues/2022/12/04/vanha-metsa-on-hiilinielu/?fbclid=IwAR19kjfMSiMtLj-AhrOjXU9RkLJhYlHoDMl65XPpXVoR5BZP8S_6rMVZ8eU

    Kuten tunnettua, nopein tapa voimistaa metsien hiilinieluja on vähentää hakkuita (HS ).

    Eipä tuo kuvan mukainen metsä kovin kummonen hiilivarasto ole.

    Kyllä nopein tapa lisätä metsien nieluja on ottaa kaikki nielut laskelmiin mukaan.

    Ihan asiaa kyllä kirjoitus varsinkin tuo, että karike syöttöä tulee maaahan paljon ja puiden yhteyttämistuotteista siirtyy juuriin ja sienijuuriin 70 % yhteyttämistuotteista. Tosin ei kyllä mainita, että ei sinne maapohjaan äärettömiä määriä voi siirtyä CO2 ilmasta, vaan täytyy olla myös CO2-päästöjä, että jokin tasapainotila saavutetaan.

    Olisiko tuo 40%/60% oikea tapa sittenkin laskea metsien CO2-nielu?

     

    Visakallo

    Kuvan metsän kasvu on lähes olematonta, joten mistäpä siinä hiilinieluakaan tulisi. Käsittämätöntä hölmöilyä aivan yksinkertaisten asioiden kanssa. Olemmeko kaiken tiedoin keskellä siirtymässä uus-tietämättömyyteen?

    A.Jalkanen

    No ilmeisesti näin, jos yhden valokuvan perusteella arvioitte Pukkalan blogin. Entäs se toinen kuva jonka mukaan Ylä-Lapin metsä kasvoi vielä melkein 120-vuotiaaksi saakka vähintään kohtalaisesti.

    Puuki

    Pukkalan tiedot Pohjois-Lapin männiköstä varmaan pitää paikkaansa.  Männikön vuosikasvu vaihtelee siellä 0,6 – 1.8 mottia/v välissä kaikissa ikävaiheissa.  Eli hiilinielun lisääntymiseen on vain pientä eroa eri ikäisissä metsissä.  Hajominenkin on pohjoisessa hidasta, siksi suuri osa karikkeesta painuu maaperrään.   Vanha metsä kasva vain vähän vähemmän/v kuin keski-ikäinen metsä.

    Asia muuttuu jos tarkastellaan keskisen Suomen ja etelä -Suomen metsiä joissa vuosikasvuvaihtelut on yleensä ihan eriluokkaa.  Parhaan kasvuperiodin 20-50 vuotiset kasvut voi olla moninkertaiset vanhan metsän ja ihan nuoren metsänkasvuihin verrattuna.  Samon hiilen kertyminen puustoon ja kokonaisuutena karikkeeseen.

Esillä 10 vastausta, 4,301 - 4,310 (kaikkiaan 6,917)