Keskustelut Metsänomistus Metsien hiilinielu

Esillä 10 vastausta, 351 - 360 (kaikkiaan 6,917)
  • Metsien hiilinielu

    Merkitty: 

    Ollaanko yksityisen metsänomistajan metsien sitoma hiili nyt sosialisoimassa koko maan hyväksi? Miksi minä en saa metsänomistajana mitään hyötyä siitä, että metsäni sitovat hiiltä. Esim. alennuksia veroissa tai muuta vastaavaa. Jonkinlainen henkilökohtainen hiilirekisteri voisi olla metsänomistajalle etu.

  • Planter

    Kyllä siellä on korrelaatio minkä tahansa valitun koron ja hakkuumäärien välillä. Kun puun kysyntä laskee, laskevat hinnat ja laskee tuotto ja ”korko”.

    Reima ja Tahvosen Olli ovat nyt lähteneet hakoteille, kumpuroivat havutetulla ajouralla ja muksahtavat silmilleen vähän väliä.

    Toki tuotto ja tuottovaatimus ovat aivan eri asioita, mutta 2000-2009 tuottovaatimus, eli vastaavalla riskillä muualta saatavaa tuotto oli selvästi yli 1,5%.

    Kelpaisiko valtion takaama pankkitalletus tai lyhyen koron rahasto vastaavan riskin sijoitukseksi? Korot eivät olleet negatiivisia 2000-2009.

    https://images.cdn.yle.fi/image/upload//w_1199,h_761,f_auto,fl_lossy,q_auto/13-3-6497235.jpg

    Kurki

    Maapallon akselikulman muutos?

    https://www.tiede.fi/artikkeli/jutut/artikkelit/muinaispuut_ennustavat_suomi_voi_viileta

    Lustotutkimuksen vahvistaa tämä Grönlannin jäästä saatu lämpökäyrä jääkauden jälkeen.

    Eikä hiilidioksidilla ole lämpötilan vaihteluissa ollut mitään roolia.

    http://icecap.us/images/uploads/Artfig1.JPG

     

    A.Jalkanen

    Sittenhän meillä ei ole hätää: jos tuo viileneminen alkaa ajoissa, ei ehdi kaikki jäätiköt sulaa.

    Jätkä

    Akselikulman muutos saattaa siirtää päiväntasaajan mihin tahansa. Vaikka niin, että se kulkee napojen kautta.

    Visakallo

    A.Jalkanen: ”hakkuumäärät päättää edelleenkin metsänomistaja”

    Jäin vähän miettimään tuota lausettasi. Onko tuo päätös pelkästään metsänomistajan? Markkinat vaikuttavat puun kysyntään ja hintaan. Niillä taitaa kuitenkin olla aika suuri vaikutus  puunmyyntimääriin?

    A.Jalkanen

    Juuri näin, mutta lause on ymmärrettävä asiayhteydessään, jossa oli kyse siitä, vaikuttavatko Luken laskelmat hakkuumääriin.  Tietenkin päätöksentekoon vaikuttaa myyjän oman tilanteen lisäksi muun muassa markkinatilanne – ei se aivan ulkomaailmasta riippumaton päätös ole.

    Reima Ranta

    Planter: ”Toki tuotto ja tuottovaatimus ovat aivan eri asioita”  Poika, sinähän alat oppia!

    Kysymys on Planter siitä, millä tuottovaatimuksella meillä on metsiä hakattu aikavälillä 2000-2009.  Sitä lukua LUKE:n olisi pitänyt etsiä. Sinun korkotaulukkosi kanssa sillä ei ole mitään tekemistä. Laki ei ole 3,5% tuottovaatimuksella metsiä sallinut tuona aikavälinä hakattavan, suosituksista puhumattakaan. Lain sallima tuottovaatimus tuona aikana on tuon prosenttiluvun ehdoton yläraja. Lakirajatkin ovat olleet koron suhteen aivan erilaisia esim. Lapissa ja Etelä-Suomessa

    Silloinen ahdas lainsäädäntö ja suositukset tulevat nyt kalliiksi päästölaskennassa. Nythän metsiä voi hakata vaikka 10% tuottovaatimuksella.

    Goofy
    A.Jalkanen

    Kiitos Luke ja Goofy. Tämä selvensi.

    Tulkinta. Vertailutasolaskelmat ajanjaksolle 2000-2009 on tehty noudattaen metsälakia ja metsänhoitosuosituksia. Metsien tuotto on otettu ROA-laskelmasta eikä NNA-laskelmasta, jota ei saanut laskentaohjeiden mukaan käyttää.

    Puuki

    Kyllä tuossa LUKE:n laskelmassa käytettiin nettonykyarvolaskentaakin. Mutta rajoitteina oli sen vertailuajan hakkuualat ja  diskonttauskorko oli valittu toteutuneen metsän tuoton perusteella.

Esillä 10 vastausta, 351 - 360 (kaikkiaan 6,917)