Keskustelut Metsänomistus Metsien hiilinielu

Esillä 10 vastausta, 321 - 330 (kaikkiaan 6,917)
  • Metsien hiilinielu

    Merkitty: 

    Ollaanko yksityisen metsänomistajan metsien sitoma hiili nyt sosialisoimassa koko maan hyväksi? Miksi minä en saa metsänomistajana mitään hyötyä siitä, että metsäni sitovat hiiltä. Esim. alennuksia veroissa tai muuta vastaavaa. Jonkinlainen henkilökohtainen hiilirekisteri voisi olla metsänomistajalle etu.

  • Timppa

    Sen vettrran olen katsellut hirvimetsällä naapurissa olevan UPM:n ison metsätilan metsien käsittelyä ettei se ole pelkkää kuidun kasvatusta.  Aika samanlaiset kasvatustyylit kuin meilläkin.  Ainoa ero, että heillä 0n  aukot suuremmat.  Älä yritä Puuki.

    Visakallo

    Muutamia tuhansia hehtaareja UPM:n metsiä on täälläkin suunnalla. Kyllä ne ovat samalla tavalla hoidettuja ja hakattuja kuin omanikin.

    puunhalaaja

    https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/talous/artikkeli-1.371000?fbclid=IwAR1iCsBK9sQxwuH65_LKIRCvLqj7aTF7cgGS9HZi3MGVot9ny9bWR72KXIw

    Onkohan nämä puut kasvatettu jaksollisesti vai jatkuvan kasvatuksen opein, i wonder?

    Puuki

    UPM:n havupuumetsien kasvatustiheydet oli ainakin ennen keskimääräistä korkeampia . On niitä UPM:n metsiä täälläkin päin .

    Se onkin erikoista, että Timppakin kannattaa ilmeisesti UPM:n käyttämää 7 %:n koron käyttämistä laskentakorkona  metsänkasvatuksessa.  Normimetsänomistajalle se merkitsee sitä, että uudistuskuluissa kannattaisi säästää ja pyrkiä jopa jk:n käyttöön tasaikäisen sijaan.

    Jätkä

    UPM on hoitanut omat metsänsä mallikelpoisesti. Myös heillä on metsäalan koulutuksen saaneet toimihenkilöt ja myös konekuskit ovat valkkaantuneet oikean metsäkonekoulun käyneistä. Niitä kouluja on Suomessa aika vähän, yksi tunnetuimmista on Jmkk, joka aikoinaan siirtyi Kurusta Jämsänkoskelle = UPM :n vahvimmalle alueelle.

    Aimo Jortikka

    Tuon maaseudun tulevaisuuden jutun mielenkiintoisimmat näkökulmat  löytyy sieltä kommenttiosuudesta. Kyllä kansa tietää, paljon. On sienirihmat, lannoitus ja koneellinen kuivaus syynä puun höttöisyyteen.

    A.Jalkanen

    Ainakin kauan kuin hiilinielu lasketaan kuutioina eikä hiilen painona, lannoitus kiihdyttää hiilinielua. Lannoitus kiihdyttää puun kasvua ja näin ollen myös hiilen kertymistä maaperään juurina ja karikkeena. En oikein usko että sienijuuri kykenisi suurempaan hiilen sidontaan vaikka on kyllä muuten tarpeellinen.

    Lannoituksen vaikutus puun köyttölujuuteen vaatii lisätutkimuksia.

    Puuki

    Eikös se hiilen kertyminen ilmoiteta ekv-t :na eikä kuutioina ? Puuhun kertynyt hiilen määräkin vaihtelee puun painon (massan) mukaan .  Puiden tilavuutta mitataan kuutioina ja samalla  saadaan kertyneen hiilen määrä noin-arviona.

    Lannoitus heikentää puun lujuusominaisuuksia jonkin verran (Esim. oksapaksuuden lisääntyessä) . Mutta varmaan lisätutkimukset olisi tarpeen.

    A.Jalkanen

    Kyllä noin Puuki, mutta lopputulos saadaan kertomalla puun määrä kuutioina kertaa joku kerroin joka kertoo sen hiilisisällön hiilidioksidiekvivalentteina. On ihan oma tieteenalansa joka tutkii metsien inventointien mittaustietojen muuntamista hiiliraporteiksi. Ainakin puun paino eri puulajeilla ja niiden oksien ja juurten määrä suhteessa runkopuun tulee huomioiduksi. Samoin keskimääräinen puun tiheys eri alueilla voitaisiin huomioida, mutta lannoitustietojahan inventoinnissa ei tiedettä. Luston paksuus saadaan kylläkin kasvua varten mitatuista lustoaineistoista.

    Kurki

    Puu sitoo hiiltä kasvaessaan: jokaista puukuutiometriä kohti sitoutuu ilmakehästä keskimäärin 0,9 tonnia hiilidioksidia.

    http://www.metla.fi/metinfo/northernpine/ilmastovaikutukset-ja-hiilensidonta.html

Esillä 10 vastausta, 321 - 330 (kaikkiaan 6,917)