Keskustelut Metsänomistus Metsien hiilinielu

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 6,904)
  • Metsien hiilinielu

    Merkitty: 

    Ollaanko yksityisen metsänomistajan metsien sitoma hiili nyt sosialisoimassa koko maan hyväksi? Miksi minä en saa metsänomistajana mitään hyötyä siitä, että metsäni sitovat hiiltä. Esim. alennuksia veroissa tai muuta vastaavaa. Jonkinlainen henkilökohtainen hiilirekisteri voisi olla metsänomistajalle etu.

  • tamperelainen

    Suomi on ensi vuonna EU-pj-maa ja nyt on oiva tilaisuus lanseerata käyttöön hiilipörssi,jossa pelto ja metsä olisi palkittava hiilinielu.

    Viherkommunisteille tämä olisi vaikea rasti.Taistolaiset haluaisivat vähintäänkin sosialisoida metsänomistuksen,ensiksi pitää kuitenkin lopettaa metsätalous nykymuodossaan

    harrastelija

    Jälkikommunismi on 100 vuotta ajasta jäljessä. Silloinhan naapurissa tapahtui ”puhdistus” jossa kulakeilta vietiin omaisuus Stalinin ohjeiden mukaan. Maat ja metsät yhteiseksi ja entiset omistajat multiin tai Siperiaan!

    Saksalaisetkin vielä ihmettelevät sitä kuinka Marxin opit käsitettiin neukkulassa väärin!

    Puuki

    Se voisi olla esteenä, että se hiilensitomispalkkio kuuluisi oikeaan osoitteeseen eli sen hiilinielun kasvattajille.  Siinä pitäsi varmaan olla välissä muutama välikäsi, jotta tuki ei menisi ”väärille tyypeille”.

    Vas. ei kannattaisi paljon puhua veroparatiiseistakaan ennen kuin suostuvat purkamaan omansa Hakaniemessä.         Hiilensidontamaksu olisi sitä paitsi kompensaatiomaksu eikä mikään vero-tai yritystuki .

    Metsäkupsa

    Hiiliniulumarkkinat sopivat metsänomistajalle,kunhan hiiliniulun omistaja ,eli metsänkasvattaja on markkinatoimija,olisin valmis myymään hiiliniulua .Metsäni ovat hyvässä kasvussa ja lähes joka aari on metsitetty.Torppakin lämpiää nykyisin maalämmöllä,varalla kovia pakkaskausia varten on myös hakelämpökeskus.Suomi ja Eu kyllä sinisilmäisiä ja Suomen vähäinen väestö suhteessa suureen metsäiseen pinta-alaan kyllä pitäisi piisata pitämään päästöt hiilinieluineen suuremmitta synnintuskia tuntien lähes nykyisellään.

    Jos haja-asutusalueiden ihmiset pakotettaan kalliilla polttoaineilla luopumaan nykyisistä autoistaan,tai muuta vastaavaa,niin lopputuloksena saatta käydä kuten Ranskassa.Olen kesäihminen,joten täällä puolestani ilmat saaavatkin lämmetä.Etelässä aavikoituminen lisääntyy ja merivesi hukuttaa alavat seudut,joten siellä asia on kyllä elämän ja kuoleman asia.

    mehtäukko

    Päivän MT:ssa Susanna Koski juuri terotti, että hiilisidonta maksutuotot pitää sitten kohdentaan mo:lle eikä valtiolle, saati välikäsille.

    Se on oikeaa puhetta.

    Scientist

    Satu Hassihan on muistaakseni ehdottanut jotain tällaista hiilensidontamaksua ja Lukekin on selvittänyt sen toteuttamismahdollisuuksia. Sitä heti vasemmistoliiton Silvia Modig.

    jees h-valta

    Metsäkupsan linjoilla, kyllä pitää järjellä edetä autoilunkin sähköistymisessä. Kyllä se aikanaan sitten kerkiää kun emme ole mikään raskaan syntitaakan maa tuollaisissa asioissa. Ei noin tiukkoja aikataulutuksia ole mitään mieltä laatia kun niiden toteutus on mahdotonta. Minulla ei ole sähköistämistä vastaan mitään mutta haluan myös yhteiskuntarauhan säilyvän. Ranskan esimerkki ei todella toivottavasti täällä toteudu.

    sitolkka

    Vaatii tosin erittäin tarkkaa tietoa metsistä, jotta tiedetään miten kunkin metsät sitovat hiiltä. Ja kun tällaista tietoa on käytettävissä, niin kiinteistöveropeikko uhkaa herätä. Kääntää jo kylkeään.

    Mottimasa

    Tanelin linjoilla tässä asiassa, metsät pitää saada kasvamaan puuta, kelottuvat eivät sido hiiltä. Pitäisi saada aikaiseksi jokin laki joka velvoittaisi tekemään metsästä hoitosuunnitelman ja hoitamaan metsiä sen mukaan, vaihtoehtoisesti hakemaan metsällä suojelua, nämä hakemukset käytäisi läpi ja joko hyväksyttäisi tai todettaisiin metsä talousmetsäksi, tällä saavutettaisiin tarvittava määrä suojelu etsiä ja vastaavasti talousmetsistä saatava puumäärä lisääntyisi, hiilinielu kasvaisi kun puuta kasvaisi enemmän. Suomessa on valtava määrä perikunnille unohtuneita metsiä joita ei hoida kukaan eikä ne koskaan siirry uuteen omistukseen, hiiltäkään ne kelottuvat metsät eivät sido ja tulevaisuudessa tämä tulee lisääntymään rajusti kun uutta sukupolvea ei metsänhoito kiinnosta. On saatava aikaan muutoksia.

    Timppa

    Hiilensidontamaksut ovat kyllä anekauppaa puhtaimmillaan.  Nimittäin se puu hakataan kyllä jossain muualla.  Ei maapallomme pelastu yhtäään.  Sen sijaan tilanne huononee, kun metsät hoidetaan huonommin.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 6,904)