Keskustelut Metsänomistus Metsien hiilinielu

Esillä 10 vastausta, 1,011 - 1,020 (kaikkiaan 8,469)
  • Metsien hiilinielu

    Merkitty: 

    Ollaanko yksityisen metsänomistajan metsien sitoma hiili nyt sosialisoimassa koko maan hyväksi? Miksi minä en saa metsänomistajana mitään hyötyä siitä, että metsäni sitovat hiiltä. Esim. alennuksia veroissa tai muuta vastaavaa. Jonkinlainen henkilökohtainen hiilirekisteri voisi olla metsänomistajalle etu.

  • Tolopainen Tolopainen

    Vieraslajien häätämiseen tarvitaan rankasti glyfosaattia, lupiineja on toisinpaikoin tienvarsilla jo kilometrejä, jokivarsilla rehottaa jättiputket. Kyllä Suomen alkupräiskasvit on tuhoontuomittuja ilman rankkoja tojuntaruiskutuksia. Pelkästään jättiputkien poisto vaatii usean vuoden työn jo pieneltäkin alueelta.

     

    Visakallo Visakallo

    Voi olla, että näiden vieraslajien hävittämisen kanssa käy kuin jätevesiasetukselle. Ensin kova uho ja pelottelu, mutta lopulta ankea realismi ottaa asiasta niskalenkin. Ei tyhjentynyttä maaseutua tule kukaan hoitamaan. Kurtturuusun ja lupiinin laajempien esiintymien hävittämiseen voisi tarkoitukseen kehitetty ruisku-drone olla toimivin. Muuten jää kyllä homma tekemättä.

    Apli

    Maaseutu autioituu sitä vauhtia että ei tarvitse kenenkään olla huolissaan lahopuista, niityistä ynnä muusta… Paljon rakennuksia jää lintujen ja muiden käyttöön saa tehdä ampaiset muut joille kelpaa rauhassa pesiään ei häiritse kukaan, polttoaineveroa kun vaan korotetaan lisää niin homma kiihtyy, ehkä se on tavoite..

    Tolopainen Tolopainen

    Sehän on ollut järkevää, että ihmiset ovat muuttaneet syrjäkylistä pois. Ei maaseudun tarjoama elintaso enää riitä, pitää olla huomattavasti enemmän tuloja ja opiskelumahdollisuuksia nuorisolle. Maalla on tylsää, naapurin lietteen ajon seuraaminen ei pitemmän päälle jaksa kiinnostaa. Eikä hajukaan mieltä ylennä.

    Visakallo Visakallo

    Todella nopeasti luonto ottaa takaisin ihmisen rakentamat alueet. Jo parissakymmenessä vuodessa hoidetut ja asfaltoidut pihapiirit muuttuvat osaksi metsää. Mm. Balttiassa on ollut hätkähdyttävää löytää vielä 90-luvun alussa toimineita ohjustukikohtia ja kokonaisia taajamia aivan metsän sisästä. Ilman paikallista opasta näitä kohteita ei enää edes löytäisi. Eipä niitä tosin neuvosto-aikana oltu karttoihin merkitykään.

    Rane2

    Ilmastonmuutoksen torjunta puita istuttamalla on vaikeaa.

    https://yle.fi/uutiset/3-10823481

    jees h-valta

    Eihän ystävyyden puu tammi siedä noin hyisiä välejä. Kuolee siinä vähemmästäkin.

    mehtäukko

    ..” Maalla on tylsää, naapurin lietteen ajon seuraaminen..” No tästähän voidaan olla ainakin kahta mieltä?! Ei pidä jäädä nyt sonnanajoa seurailemaan…tai tietysti jos on tylsistynyt…

    Tolopainen Tolopainen

    Maalla likakaivon liete pitää ajaa 100km päähän, mutta naapuri voi ajaa lietteen 100m päähän. Ei ole järki mukana noissa hommissa. Tautivaara on niin suuri noissa kaivon jätteissä, mutta kun niitä on muutama tuhat kuutiota, eikä ole mitään mahdollisuuksia vaatia parempaa jätteiden kiertätystä, laki tehdään taloudellista lähtökohdista.

    Sehän on tuo ötökkälaki samanlainen, jos jää 1000 kiintoa puita metsätien varteen, johon ei kesällä pääse kuorma-autolla, ei havupuita kukaan vaadi viemään pois metsästä.

    Puuki

    Ei niitä havupuita tarvi viedäkään pois, voi myös peittää pinot pressuilla tai kuoria puut.  Jos puita jää paljon kesän yli metsään ja kaarnakuoriaiset leviää niistä naapurin puolelle tai pystykaupan yhteydessä myös myyjämo:n pystypuihin , niin puupinojen omistajafirma maksaa kulut.

Esillä 10 vastausta, 1,011 - 1,020 (kaikkiaan 8,469)