Keskustelut Puukauppa Metsäyhtiöt innostuivat kesähakkuista

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 38)
  • Metsäyhtiöt innostuivat kesähakkuista

    Metsäyhtiöt ovat ostaneet alkuvuoden aikana puuta enemmän kuin vuosikausiin, mikä ennakoi runsaita kesähakkuita.
    Hakkuita lisäävät myös lyhentyneet sahojen kesäseisokit.
    Kesä on ollut puunkorjaajille kiireinen. Osaa talvileimikoista on päästy hakkaamaan nyt heinäkuussa. Viileämmän ja suhteellisen kuivan sään ansiosta puut eivät ole kuitenkaan alkaneet sinistyä, vaan ne on saatu tehtaalle hyvälaatuisena. Kaikelle puulle on nyt kysyntää.

    Perinteisesti kesällä on korjattu puuta kolmisen miljoonaa kuutiometriä kuukaudessa, mutta tänä vuonna määrät tulevat kasvamaan. Hallitusohjelmassa tavoitteeksi on asetettu kasvattaaa Suomen hakkuumäärää 15 miljoonalla kuutiometrillä vuodessa.
    Ympärivuotisten hakkuiden tarvetta lisäävät myös metsäteollisuuden uudet investoinnit, kuten loppuvuodesta käyttöönotettava Kymin sellutehtaan laajennus.
    Kesähakkuilla metsäyhtiöt varautuvat myös vähälumisiin talviin, jolloin maa ei ehdi jäätyä isojen koneiden kantavaksi.

    Yle Etelä-Karjala

  • Rane

    Mielenkiinnolla odotamme kokemuksia kantokäsittelyn sujumisesta.

    suorittava porras

    Pisin kesäloma vuosiin . Groupilta heltisi hakkuulupa 20 päivä eli
    eilen . Kelirikkotaukoa ei tosin ollut.

    Visakallo

    Lähipäivinä pitäisi moton tulla yhteensä 13 hehtaarin harvennuksia tekemään.
    Tilasin myös lanaus-sorat parille kilometrille metsäteitä.
    Yritetään osaltaan pitää eurot liikkeessä.

    rekkamies

    Paikallinen sahayhtiö aloitti hakkuut jo 8.7. Ei ollut pitkä kesä seisokki koneilla ja autoilla. Olivat saaneet jotain kauppoja, joihin tarvitsivat pikaisesti puuta.
    Tarkkana saa olla näin sateisena kesänä harvennuksilla, ettei ala kovin syviä raiteita metsään jäämään.

    Timppa

    Aika pitkiä kuitenkin soisokit. Verson ostaja kertoi, että hakkuut loppuivat kesäkuun puolivälissä. Heillä seisokki taitaa olla yli kuukauden. UPM aloitti hakkuut 16. tätä kuuta.

    Metsäkupsa

    Metsäyhtiöt ja koneyrittäjät kyllä innokkaita kesähakkaajia,mutta kasvaneeko lahoriskit,itse hiukan pelkään.Olen itsekkin nykyään koneet jopa ensiharvennuksille joutunut päästämään,mutta kylmenpi talvi-ilmanala olisi kyllä parempi ja itiötartunnat eivät olisi pelkona.

    Hinta se pakottaa kyllä kesäkorjuuta myymään,jos vain talviharvennukset sallii,niin tarjouksia tulee huonommin ja hinta kymmenyksen alempi usein.Kuivana kesänä onnistuu ,mutta sadekesänä juuristovaurioriski melkoinen .Eipä talvissakaan ole ollut kehumista,routa ollut olematonta,joten ero korjuukeleissä olematon.

    A.Jalkanen

    Huoli lahoriskin kasvamisesta on aiheellinen.. Lahontorjunta pitäisi ilmeisesti tehdä havupuilla myös energiapuun hakkuissa kesäaikaan.

    suorittava porras

    Ei pitäisi , vaan on tehtävä !

    Timppa

    Energiapuun hakkuussa siis kantokäsittely. Entä sitten kuusikon perkuussa? Sitähän tehdään läpi kesän kesän. Karttaako se sieni raivaussahalla kaadettuja kuusenkantoja? Muuta logiikkaa on vaikea nähdä. Kaiketi se sieni tarttuu pieneenkin kantoon.

    Nythän tulivat muuten uudet ohjeet kantokäsittelyn korvaamisesta. Käsittelyyn vaaditaan ensiksi maanomistajan suostumus, mikä on kyllä periaatteessa oikein. Raha tulee sitten myyjän tilille, mutta ostaja vähentää saman summan tilityksessään saatuaan myyjältä valtakirjan. Yksinkertaista, eikö totta? Ostajat kiittelevät lisätyöstä.

    A.Jalkanen

    Ei sieni valikoi kohteitaan, mutta nykytiedon mukaan taimikonhoidossa syntyvien pienten kantojen arvellaan kai kuivuvan sen verran nopeasti, että sieni ei ehtisi niissä kasvaa.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 38)