Keskustelut Metsänomistus Metsäveroilmoitus

Esillä 10 vastausta, 71 - 80 (kaikkiaan 229)
  • Metsäveroilmoitus

    Merkitty: 

    Räknäsin taas kuitit (39 kpl) ja ajopäiväkirjan rivit (71), sekä laitoin hankintatyön arvot, metsävähennykset, poistot ja menovaraukset. Tuo olikin pelastus,kun kemeratuetkin ovat metsävähennyskelpoisia ja niin kääntyi taas tappiolle verovuosi. Laskeskelin että noin 5000 euroa tuolla veroilmoituksen teolla tienasi ja reilu kolme tuntia siihen meni. ALVeissa jää tietysti useinmiten maksumieheksi, mutta reilu neljäsosa niistäkin väheni kuittien avulla. Vielä pitää nuo näpyttää tuonne vero.fi palveluun, kaikkinensa varmaan neljän tunnin homma.

    Mites kolleegat, tuleeko tehtyä veroilmoitus, käyttääkö joku ulkopuolista asiantuntijaa peräti?

  • jees h-valta

    Tuskinpa tuo hirveästi verottajaa kiinnostava kauppa on. Minä olen joskus taannoin myynyt traktorinkin juontokourineen käteisellä suoraan pihasta enkä kyllä ilmoittanut yhtään mitään. Poistin kalustosta ja laitoin uudet pelit tilalle. Ei siitä mitään kuulunut. Aikaa on jo senverran että uskaltaa mainita. Joku ikä ja kaikki poistot takana voi olettaa että arvoton ja poistettu vain kalustosta.

    Tolopainen Tolopainen

    Näyttää olevan, kun on vielä erikseen mainittu metsätalouden kaluston myynti. Maatalouden kalustosta tosin ei puhuta mitään, eikö se traktori kuulukin sinne. Ei noista vaihtoakupoista yleensä mitään voittoa synny, mutta sinun tapauksessa olisi pitänyt ysi tehdä, kun traktori oli metsätalouden kalustoa.

    Tolopainen Tolopainen

    Tuli mieleen tuosta hnkintatyön verotuksesta, että vaikuttaa monimutkaiselta, kun en ole siihen perehtynyt. Miksi pitää ilmoittaa sille vuodelle, kun työ on tehty, vaikka kauppa olisi kesken eikä määrä ole tiedossa.

    savo'ttamies savo’ttamies

    Ilmoita v.lle 2016 urakassa 125 m3 ja loput tälle vuodelle, kun mittis tehty.

    Näin saat hankintatyön osalta yhteensä tämän talven savotasta 250 m3

    työnosuutta verovapaana .

    Ja työnosuus sitten mahdollisimman suureksi, kun ansiotuloista menee veroa monella vähemmän, kuin nuo pääonatulojen   30 tai 34 prosenttia.

    Ei se verottaja tule katsomaan, oliko savottasi verottajan ohjetaksojen mukainen

    Välillisiä veroja muutenkin maaseudun asukeilla ihan tarpeeksi autosta, polttoaineista, sähköstä,, kun välimatkat……………….pitkiä……………

    Jätkä

    Jeessi: ”-Tuskinpa tuo hirveästi verottajaa kiinnostava kauppa on. Minä olen joskus taannoin myynyt traktorinkin juontokourineen käteisellä suoraan pihasta enkä kyllä ilmoittanut yhtään mitään. Poistin kalustosta ja laitoin uudet pelit tilalle. Ei siitä mitään kuulunut. Aikaa on jo senverran että uskaltaa mainita. Joku ikä ja kaikki poistot takana voi olettaa että arvoton ja poistettu vain kalustosta.”

    Kyllähän sinä Jeessi, tiedät, että olet fuskannut, koska mainitset, että ”uskaltaa mainita”. Kun olet poistanut kamppeen kokonaan verotuksesta, niin kaikki, mitä saat sen myydessäsi, on verotettavaa tuloa.

     

    Jätkä

    Savo`ttamiehelle, että eikös tuon verottoman osuuden ilmoittamisessa pitäisi olla myös mittaustodistus ensimmäiselle vuodelle ja sitten taas toiselle vuodelle, eli mittaustodistuksen päiväys ratkaisee?

    Toki hankintakaupassa, johon on kertynyt myös tukkeja, oman työn osuus kertyy mieluummin kuitupuulle, taikka jos on tullut tehtyä myyntiin halkoja, niin ne verovapaana työnä.

    Tolopainen Tolopainen

    Mitä tapahtuu, jos en saakkaan ilmoittamaani puumäärää hakatuksi, tulee hjärtta slaaget kesken urakan ja olen ilmoittanut 125 kiintoa hankintaa verottajalle, eli ehdin hakata ja ajaa vain 50 kiintoa. Eikö tuo ole verovapaata tuloa eli on sama paljonko tuloveroprosentti on kannattaa työnosuus maksimoida.

    Tolopainen Tolopainen

    Jätkä ei verottajan ohjeessa mitään mittaamisesta sanota, käskee laittamaan sille vuodelle kuin työ on tehty. Ei puita enää edes mitata tienvarsilla.

    savo'ttamies savo’ttamies

    Jos ansiotulo veroprosentti huitelee yli 50 tai siis 30%, kannattaa hankintakaupassa 125 m3 ylittävä työn osuus pitää mahdollisimman pienenä ja siirtää verotusta puidenarvoksi, pääomatulo puolelle.

    Muuten päin vastoin.

    Jos savotta jää kesken ,ei siinä taida vahinkoa verotuksen suhteen tässä tapauksessa tulla .Koska verotettavaa tuloa ei kuitenkaan synny.

     

    Tolopainen Tolopainen

    Eli tuo nykyinen tapa on verotuksellisesti edullinen, jos hakkaa maksimimääriä ja hakatuksi määräksi voi ilmoittaa arvioidun verottoman maksimimäärän myös tälle vuodelle, vaikka määrästä vähän puuttuisikin.

Esillä 10 vastausta, 71 - 80 (kaikkiaan 229)