Keskustelut Metsänomistus Metsäveroilmoitus

Esillä 10 vastausta, 131 - 140 (kaikkiaan 229)
  • Metsäveroilmoitus

    Merkitty: 

    Räknäsin taas kuitit (39 kpl) ja ajopäiväkirjan rivit (71), sekä laitoin hankintatyön arvot, metsävähennykset, poistot ja menovaraukset. Tuo olikin pelastus,kun kemeratuetkin ovat metsävähennyskelpoisia ja niin kääntyi taas tappiolle verovuosi. Laskeskelin että noin 5000 euroa tuolla veroilmoituksen teolla tienasi ja reilu kolme tuntia siihen meni. ALVeissa jää tietysti useinmiten maksumieheksi, mutta reilu neljäsosa niistäkin väheni kuittien avulla. Vielä pitää nuo näpyttää tuonne vero.fi palveluun, kaikkinensa varmaan neljän tunnin homma.

    Mites kolleegat, tuleeko tehtyä veroilmoitus, käyttääkö joku ulkopuolista asiantuntijaa peräti?

  • risuparta

    Aika kaukaa haettu.

    mehtäukko

    Eihän. Risuparta kun on itse räkäpetäjien asiantuntija.

    Visakallo Visakallo

    Eikö Tolopaisenkin olisi ollut parempi jäädä tänne etelään höyryävien lihapatojen ääreen ja toimia vain etämetsänomistajana, niin kuin kymmenet tuhannet muutkin suomalaiset? Kävisit vain silloin tällöin siellä Pohjan perukoilla katsomassa ja hoitelemassa metsiäsi, asuisit mukavasti Raahen Hovissa, nukkuen aina puhtaissa lakanoissa ja nauttien aamusaunasta ja valmiista aamiaisesta? Verottaja sponsoroisi osaltaan sinulle kaiken tämän myös kaikkine matka-,  ym. kuluineen.

    risuparta

    Miten minun asiantuntemukseni auttaa Annaa?

    mehtäukko

    Hän ei ole onnekseen sitä edes kysynyt.

    risuparta

    Ei ole Annan traktorilla sitten metsätalous käyttoä.

    Anna

    Minä voin kysyä teiltä ihan mitä vain haluatte. Kertokaa toki, mitä pitää kysyä, niin kysyn.

    Joku kysyi (kyseenalaisti?) mitä me tehdään traktorilla ja miten se liittyy metsätalouteen. Vastaus on, että ilmankin pärjättäisiin. Mutta se nyt sattuu olemaan vähän niinkuin perintökalleus ja sillä aurataan myös piha. Ne nyt ei liity metsätalouteen taas. Mutta traktori ei kuulu kalustoon, kuten mainitsinkin. Metsäkonekin löytyy. Mutta sekin on perintökalleus eikä kuulu kalustoon. Mutta kaunis koriste pihalla toki!

    En tiedä mennäänkö lain oikealla vai väärällä puolen, mutta traktorin käyttötunteja olen vähennellyt, kun ollaan pidetty teitä talvella auki, kun on ollut puukauppoja. Mielestäni liittyy olennaisesti siihen, että puutavaraa on saatu sitten kuljetettua eteenpäin. Samoin kesällä on jonkun verran tullut esim kunnostettua teitä tai ehkä enemminkin pidettyä yllä niiden kuntoa. Metsäkauppojen jälkeen piti pellolta käydä hakemassa kasa rankoja ja roskia pois. Tämä tais mennä maatalouden verotuksen puolelle. Mutta kai ne piti sieltä käydä pois siivoamassa, että peltoa pystyy myös viljelemään. Samoin metsätietä piti siivota moton jäljiltä, että siitä pääsee kulkemaan. Ja kai sitä traktoria vois käyttää vaikka lannan roudaamiseen metsään?

    En tiedä tosiaan onko nämä perusteltuja syitä, mutta mun logiikalla on ja voin toki olla väärässä. Korjatkaa toki.

    risuparta

    Kiitos Anna asiallisesta vastauksesta! Tämä selvisi.

    Kysyin siksi koska kerroit, että teet metsässäsi vain heinäykset ja raivaukset, mutta huolehdithan myös teitten kunnosta.

    Metsäkupsa Metsäkupsa

    Kommenteissa on usein hiukan löysää joillakin, niin ei Annankaan kannata kaikkea todesta ottaa. Itsellä ei tappiollisia verovuosia ole ollut kuin yksi 37 ;stä. Itsellä kuoletettuja  36-50 vuotiaita traktoreita, joiden polttoaineet ym. korjauskulut olen verovähennyksiin laittanut. Minulla ei ole metsäverotuksessa mitään koneita poistoissa, kun kaikki poistettu nollille. Lanauksia, pientareiden niittoa ja sen sellaista olen tehnyt. Puunajot ym. olen ulkoistanut. Vain sahoja olen nykyisin itselle ostellut, vaikka metsätalouteni on keskimääräistä laajempaa. Kulut kun pitää kurissa, niin alv tilityksiä pääsee valtiolle tekemään. Omat ja puoleksi omistamani tilayhtymän v. 2024 alv tilitys osto alv vähennyksien jälkeen ennätykselliset lähes parisataatuhatta.

    mehtäukko

    Osoittaa sen että akseli pyörii…

Esillä 10 vastausta, 131 - 140 (kaikkiaan 229)