Keskustelut Puukauppa Metsävaratiedon panttaus?

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 50)
  • Metsävaratiedon panttaus?

    On jotenkin täysin käsittämätöntä, että metsävaratietoja pitäisi jotenkin pitää piilossa. Siis keltä ja miksi?

    Minä toivotan kaikki alasta kiinnostuneet tahot milloin vain tutustumaan metsiiini ja puuvarantoihini/puustopääomaan.

    Ketä se häiritsee, jos minulla on hyvät metsät ja paljon motteja metsässäni? Päinvastoin.

    Kyllä tämä kansakunta ja metsänomistajat (osin) ovat tyhmää porukaa!

    Mitähän Jees-valta nyt vastaa????

    Pitää ihan oikeasti kysyä, että mikä JEES-mies oikein on? Jutut metsäasioista ovat täyttä hebreaa, kuten jokut palstalaiset ovat jo useasri todenneet.

    Olen tähän saakka pidättäytynyt ao. kommenteista, mutta nyt minäkin vajoan alle yleisen sivistyksen.

    Kaunista kevättä kaikille!

  • Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

    Metsäpalveluyrittäjä voi hakeutua niiden toimijoiden joukkoon, joista mo sitten valitsee kelle tiedot näkyvät. Se ilmeisesti on maksullinen metsäpalveluyrittäjälle.
    Jalkasen mainitsema mahdollisuus siellä kai jo on.

    Terveisin: Korpituvan Taneli

    uudehko metsänomistaja

    Uskon tiedon metsieni myynti- tai hoitotarpeesta auttavan minua. Siksi haluaisin metsävaratiedon leviävän mahdollisimman laajalle. Mielestäni nykyinen ”metsään.fi” systeemi on hyvä. Jokainen metsänomistaja saa itse päättää, kenella haluaa metsätietonsa jakaa.

    Yksi parannusehdotus nykykäytäntöön kuitenkin olisi. Nyt pitää luetteloida kohteet, joille tiedon haluaa antaa. Muutaman ajan jälkeen nykyinen luettelo on ”vanha”. Siinä ei ole uusia vastasyntyneitä yrityksiä. Tälläinen haittaa uusien yritysten toimintaa. Haluaisin lisätä kaavakkeeseen kohdan, jossa luvataan metsieni tiedot kaikille, jota asia kiinnostaa.

    Metsuri motokuski

    Taneli on oikeassa. Ne ominaisuudet sieltä löytyy ja toiminta-ajatus sovelluksella on noin kuin kirjoitit. Mutta on paljon metsäomistajia jotka eivät käytä metsään.fi – sovellusta ja on jopa niitäkin jotka eivät tiedä tarkalleen missä metsänsä sijaitsee. Olen tavannut paljon metsänomistajia jotka eivät ole palstallaan käyneet yli 10 vuoteen.

    Nyt vain on kyse siitä että me ammatikseen metsissä liikkujat voisimme tarjota yritystemme palveluja juuri näille henkilöille kun yhtiöt ja mhy:t ovat ne unohtaneet. Em tahot kiinnostuvat vasta sitten metsänomistajasta kun ne itse ottavat yhteyttä.

    Reima Ranta

    ”Jos korko pysyy nykytasolla, niin metsiä myydään alehintaan.”

    Yhteys ??? A. Jalkanen ”hämmästeli” yhteyttä. Minä puolestani kysymystä.

    Metsän arvohan on tulevien tulojen ja menojen nykyarvojen erotus – eikö niin. Mitä pienemmällä reaalikorolla laskemme sen suurempaan lukuun päädymme. Korkohan näyttelee laskelmassa aivan keskeistä roolia. Metsän arvo on aivan ratkaisevasti riippuvainen korosta.

    Jos nykyarvon oivaltaminen jostakin lukijasta tuntuu ylivoimaiselta, niin pitäisikö yrittää kansanomaistaa. Jos esim. metsä tuottaa reaalisesti 4 %, niin onhan sillä nyt ero, ostatko sen rahalla, jonka reaalikorko on 0 % vai 5 %.

    Metsien arvonmäärityksessä yleisesti käytetty summa-arvomenetelmä on lähinnä huvittava. Odotusarvokertoimia, taimikon ja maapohjan hintoja otetaan jostakin Tapion taulukosta, jotka eivät kerro esim. keskeisesti vaikuttavasta laskentakorosta mitään. Hatusta vedetään laskelman loppuun joku tukkualennus. Esim. maksuun tulevista veroista ei puhuta mitään. Eihän veroja kannata ostaa jne.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    RR väittää että metsä on halpaa kun korot ovat alhaiset. Arvelisin käyvän päinvastoin.

    Myyjän haluun MYYDÄ metsä halvalla korkotaso ei käsittääkseni vaikuta, tai voisi vaikuttaa päinvastoin: halutaan pitää varat metsässä tai jopa lisätä omaa metsäpinta-alaa. Metsät ovatkin näyttäytyneet viime aikoina houkuttelevana sijoituskohteena: korko on muihin sijoituksiin verrattuna sentään kohtalainen ja melko riskitön. Biotalouspöhinä on vielä lisännyt sijoitushalukkuutta.

    Jos lainaraha on nyt halpaa, metsätilasta kannattaa maksaa hieman enemmän, kun siitä saa paremman koron kuin mitä lainasta joutuu maksamaan. Näin ollen alhainen lainan korko siis pikemminkin nostaisi hintoja, kuten asuntomarkkinoilla tapahtuu.

    Metsän hintaan vaikuttavat lisäksi muut tekijät, kuten näkymät puun kysynnästä ja hinnoista. Nämä näkymät ovat nyt hieman sumeat, mutta tämäkään ei ole vielä halventanut metsätiloja.

    Kertokaahan, jos logiikkani pettää, eli onko minulla tässäkin ymmärtämisen vaikeus, kuten Lauri Vaaran uudessa puukauppamallissa?

    Kalle Kehveli Kalle Kehveli

    Juuri näin. Metsätilojen hinnoissa on jo ulosmitattu halpa korkotaso. Nyt on myyjän markkinat. Tilojen hinnat korkeat ja puun hinta heikko. Eli kaikenkaikkiaan tuotto rahalle erittäin heikko. Nyt on huono aika ostaa metsää.

    Timppa

    Kyllä Anneli olet oikeassa. Matala korko nostaa varallisuuskohteiden hintaa ja päin vastoin. Sama koskee metsän lisäksi esimerkiksi osakkeita. Sen huomaa mm. heti, kun korkotaso nousee, osakkeiden kurssit putoavat ja päinvastoin.

    Reima Ranta

    Hoh hoijaa! Keskustele siinä sitten.

    ”Matala korko nostaa varallisuuskohteiden hintaa ja päin vastoin.”

    Onko joku väittänyt jotain muuta?
    Enkö juuri sitä yrittänyt edellä kertoa, että näin on. Kai se nyt on itsestään selvää.

    Kokonaan toinen kysymys on, onko matala korkotaso jo nostanut metsän hinnan liian korkeaksi.

    Jos lähdetään siitä, että reaalikorkotaso pysyisi nollassa, niin metsät ovat vieläkin halpoja. Korko on huomattavasti merkittävämpi tekijä hinnanmuodostuksessa kuin puun hinta. Puun hintavaihtelut ovat vähäisiä korkotason vaihteluun verrattuna.

    torppari

    olishan tuo reilu peli kaikkia kohtaan jos jokainen tämän palstan käyttäjä skannais viimeisimmät verotietonsa tänne keskustelupalstalle ja pyytäis vielä lähi naapureilta kanssa..erillisenä liitteenä vielä kauppa laskut ja muut….

    Visakallo Visakallo

    Juu, Alko- ja apteekkiostostokset ja Kelan etuudet myös tiskiin.
    Tietysti myös Viron ja Venäjän viinan, tupakan ja bensanhakureissut.
    Sekin olisi hyvä kertoa, kuinka monta kertaa tulee käytyä naapurin / naapurimaan emäntien pelissä, ja tietysti myös ne lääkärissäkäynnit ja minkä takia.

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 50)