Keskustelut Metsänomistus Metsävähennyksen korotus

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 43)
  • Metsävähennyksen korotus

    Merkitty: 

    Onko kukaan nähnyt arvioita siitä, milloin metsävähennyksen korotus tulisi voimaan? Pikaisella googlailulla ei löytynyt mitään.

  • A.Jalkanen A.Jalkanen

    Tuon kommentin Kahlschlag voisi laittaa Hesariin. Itse kommentoin tuonne että perintöverot menee kuitenkin ellei metsä siirry kaupalla. Joskus menee jopa perintöverojen lisäksi myyntivero samoista puista. Ei metsänomistajia kannata kadehtia veroeduista.

    mehtäukko

    Mikäs on metsätalouden ja puunnmyynnin kerrannaisvaikutukset? Siinä on monen monta porrasta, joille syntyy työpaikka, leipää pöytään ja veronmaksut.

    jpjulku jpjulku

    Kahlschlagin ajattelussa ei ole siinä mielessä logiikkaa, että puun myynti rinnastuu lähinnä osinkoon, ei osakkeen luovutusvoittoon. Ei osingonsaaja saa vähentää osinkotulosta mitään osaa osakkeen hankintamenosta. Metsätilan myynti taas rinnastuu osakkeen myyntiin. Sama 100 % hankintamenon vähennys toteutuu myös metsätilaa myydessä.

    Toisekseen perintöverotusta en lähtisi sotkemaan ollenkaan tähän tuloverokeskusteluun. Perintöveroa maksetaan samoin periaattein kaikista omaisuuslajeista. Perintöveron tarpeellisuus ylipäätään on oma keskustelunsa.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Eka osasta samaa mieltä jp:n kanssa. Perintöveron laitoin siksi ettei suuri yleisö kuvittelisi, että metsänomistaja on vapautettu kaikesta veronmaksusta.

    Panu Panu

    Metsän kasvun tuottamia hakkuutuloja voi verrata osinkoihin. Mutta jos ostat puustoisen tilan ja teet pian oston jälkeen hakkuita (mikä on varsin tyypillistä ja yleensä aiheellista) niin et hakkaa kasvua vaan myyt vain eteenpäin sitä mitä ostit. Siinä tilanteessa olisi aika karua jos ostohintaa ei saisi vähentää. Kasvun osaltahan metsävähennystä ei saa vaan ainoastaan siitä puustosta minkä ostit.

    Osingoissa on 25% pörssivähennys. 🙂

    Rane2

    ”Ei osingonsaaja saa vähentää osinkotulosta mitään osaa osakkeen hankintamenosta.”

    Ei tietenkään koska et myy sitä osaketta jonka olet ostanut.Jos ostat yhden puun 10 eurolla ja myyt sen sitten 10 eurolla niin pitäisikö myynnistä maksaa 3 euroa veroa?

    Tolopainen Tolopainen

    Metsänomistajalla pitääkin olla uskonto 10 ja matikka 4, piensijoittajalla samoin. Hän tosin saattaa ostaa 10€:lla ja myydä 10 sent:llä.

    Metsäkupsa Metsäkupsa

    Ei ole silmääni vielä osunut uutista, mitenkä kävi kaavailun metsävähennyksen noston kanssa?.

    Kalle Kehveli Kalle Kehveli

    Ei ole silmääni vielä osunut uutista, mitenkä kävi kaavailun metsävähennyksen noston kanssa?.

    Persut pettää aina ja ikuisesti, niin perintöverossa kuin metsävähennyksessäkin. Luotettavampi siinä kuin kepu.

    jpjulku jpjulku

    Panu, noinkin sen voi nähdä. Kuitenkin jos markkina on ns. tehokas, verotuselementti tulee huomioiduksi tilan ostohinnassa. Jos ajatellaan tilannetta tilan myyjän näkökulmasta, hänen vaihtoehdot ovat hakata puusto ennen kauppaa ja myydä tila ”tyhjänä”, tai myydä tila puusto päällä. Hankintameno-olettama ja ostajan metsävähennysoikeus yleensä puoltavat jälkimmäistä vaihtoehtoa. Mikäli metsävähennystä ei olisi, tämän kuuluisi tehokkaiden markkinoiden hypoteesin mukaan vaikuttaa täysimääräisesti tilan arvoon eli kauppahintaan.

    Ps. Osingoissa ”pörssivähennys” on 15 %.

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 43)