Keskustelut Metsänhoito Metsätyöntekijän palkkaus

Esillä 10 vastausta, 51 - 60 (kaikkiaan 79)
  • Metsätyöntekijän palkkaus

    Palkkaisin muutamaksi viikoksi metsätyöntekijän varhaismetsän harventamiseen. Osaako joku kertoa miten palkkaus määräytyy ja mitä maksuja pitää työn teettäjältä itseltä ja työntekjijältä taas  palkasta pidättää. Ennakonpidätys on selviö, mutta koska en kuulu MYEL-piiriin  minun ei esim. tarvitse ottaa myel-vakuutusta, eikä kuulemma työntekijänkään, miten nuo muut maksut. Niitä sivukuluja on monenlaisia, olen niistä jonkin verran tietoinen, mutta mitä niistä on tässä tapauksessa velvollisuus suorittaa? Oletteko maksaneet palkan raivattavan alueen koon perusteella vai miten?

     

  • Visakallo Visakallo

    Olen muutaman kerran näiden vuosien myötä päässyt seuraamaan julkiselta puolelta tulleiden henkilöiden sopeutumista yksityispuolen työ- ja lomakäytäntöihin. Eihän se ihan kivutonta ole aina ollut. Suurimman tuskailunsa keskellä olen kertonut heille yrittäjän vastaavista käytännöistä. Yleensä heidän valitusvirtensä on loppunut siihen.

    Rane2

    Jos haluaa paljon lomaa on ruvettava venäläiseksi virkamieheksi,mutta ei suomalainen duunarikaan paljon jälkeen jää.

    https://www.is.fi/matkat/art-2000000597328.html

    meetsuri

    Kertyyhän sille lomalle pituutta kun se on marraskuun lopusta toukokuuhun.  Meinaa jo haluttaa töihin maaliskuussa. Mutta vielä pitää levätä toukokuuhun.

    Tolopainen Tolopainen

    Suomessa virkamiehillä on 5 päivää enemmän lomaa kuin muilla, koska heillä lauantait eivät ole lomapäiviä. Sitähän tuossa jutussa ei mainita. Eli he ovat venäläisten kanssa tasoissa. Sieltä suomalainen virkamiesperinne on kotoisinkin eli tsaarin ajoilta.

    Jätkä

    Tollolla on taas Tollo-toimiston tietolaarista ryypättyä ”tietoa”, joka ei ole tietoa nähnytkään.

    Täydellä vuosilomalla valtion virkamies tai työntekijä saa vuodessa 38 arkipäivää vuosilomaa. Viiden arkipäivän viikkoina se tarkoittaa 7,6 viikkoa, eli pikku järjestelyin löytyy kahdeksan viikkoa / v.

    Kostona sitten tosin on, että ”Pekkasia” ei heru, joten se tasoittaa kummasti jopa kateutta.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Yksityispuolellakin on eroja. Esimerkiksi toimittajilla on hyvät lomat.

    Metsänmies

    Kuten meetsuri kirjoittaa, meillä metsureilla on parhaat lomat. Viime syksynä alotettiin lomailla joulun alla ja lopetettiin huhtikuun lopulla. Neljän kuukauden loma yhteen menoon. Tietysti vielä Ammattiliiton päivärahoilla. Kyllä taas jaksaa suven työskennellä uutta lomaa odotellen. Talven aikana pari etelän reissua täysihoidolla.

    Jätkä

    Kyllä Raksamiehillä on suhteessa paremmat. Heillä on ansiotaso hyvinkin tupla metsureihin verrattuna.

    Parhaat ovat kuitenkin maataloustuottajilla : Töitä keväällä pari viikkoa ja syksyllä kuukauden päivät, jos ei jyvät kuivu päissään.

    Nykyään on nekin työt ulkoistettu, kun on halpatyövoimaa Venäjältä, Balttiasta ja Puolasta. Eli ituniska voi olla noin 11 kuukautta täydellä Tukiaisella missä huvittaa, eikä kotimaassaole huolen häivää, tilitoimisto vääntää tukihakemuksia kuin automaatti.

    Tolopainen Tolopainen

    Jätkän uunoilut voi jättää omaan arvoonsa, minulla sattuu olemaan kuntapuoleltakin lisäeläke, kun on tullut sielläkin töitä tehtyä. Kyllä sen vuosiloman sai kikkailtua 42 päivään.

    Jätkä

    Vuosilomaa ei ole saanut kikkailtua talviloman nimellä enää yhtään.

    Silloin, kun Tollo on haaveillut virkamiehen urasta, oli vuosiloma 36 vrk, eli kuusi viikkoa, ja viikot kuusipäiväisiä. Jos ja kun jätti kaksi viikkoa talvelle, sai pitää kolme silloin loma-ajan ulkopuolella.

    Nykyään ei saa, joten Tollo voi lakata kuvittelemasta…

Esillä 10 vastausta, 51 - 60 (kaikkiaan 79)