Keskustelut Metsänomistus Metsätyöntekijän lihashuolto

Esillä 8 vastausta, 1 - 8 (kaikkiaan 8)
  • Metsätyöntekijän lihashuolto

    Metsätöissä paikat usein rasittuvat, venyttely tietysti on jokapäiväistä, mutta sekään ei usein riitä, kuormitus vie voimia ja paikkoja alkaa pitkän rasitusjakson (esim. syksyiset hakkuut) aikana kolottaa. Jos metsätyöntekijälle tulee pitempiä jaksoja kevyemmissä hommissa tai peräti jouten oloa, kannattaa lepojakso hyödyntää vahvistaen lihaksia ja kehittämällä notkeutta. Hiihto ja juoksu ovat hyviä, punttien nostelu ihan ok. Minusta kannattaa kuitenkin sisällyttää lepojaksoille hieman erilaistakin liikuntaa, linkki vaikkapa metsurille sopivaksi lepojakson lihashuoltotreeniin.

  • rekkamies

    Liikunta muotoja nykyaikana löytyy tietysti joka lähtöön, yksi itselle mieluinen on sauvakävely. Joskus kun sauvakävelijöitä alkoi ilmestyä teiden varsille, tuli vähän naureskeltua, että mitä tuo tuollainen hiihto ilman suksia on. Sitten emäntä osti molemmille kävelysauvat, ja siitä lenkkeily alkoi. Ensin vähän piilossa metsäisillä taipaleilla, nyt jo ihmisten ilmoillakin. Tekee todella hyvää sellaisina päivinä, kun ei muuta liikettä tule, ja varsinkin ajopäivien jälkeen.

    pihkatappi pihkatappi

    Harmi kun tuo linkki ei näkynyt toimivan, minusta siinä oli hyviä liikkeitä, joita on helppo tehdä ja opaskin ihan ok. No tuossa alempana uusi yritys.. ja sitten se linkki katkeaa.

    Mä käyn nyt talvella 2 kertaa viikossa punttisalilla tekemässä puolentoista tunnin treenin ja 2 kertaa hiihtämässä parin tunnin lenkin ja sitten on semmoinen puolentoista tunnin saliharjoitus hyppyineen ja juoksuineen nuorten kanssa. Maksimivoima on se mitä yritän vähän kehittää varovasti, kun ei ole koskaan sitä tullut tehtyä ja muutoin yritän vaan pysyä notkeana ja pitää kuntoa yllä. On se helpompi sitten taas lähteä tositoimiin kun ei jää laakereille makaamaan.

    MIKANDER

    Itse käyn punttisalilla 5.kertaaviikossa
    työajanjälkeen talonpiikki ei nykypäivänä
    pärjää muuten ankeessa ammatissa
    AJAT ovat muutuunneet Ei se tarvi olla
    Huippunostamista keskity moteuteen
    kettyryyteen siitä on hötyä risumetsässä

    Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

    Kyllä kuule Pihkatappi se oli toimiva linkki, piti vain poistaa yksi välilyönti. Kirjoita linkki näin:
    https://www.youtube.com/watch
    ?v=Hu8LL2darqE

    Eli Katkaiset linkin rivinvaihdoilla n. 30 merkin välein, niin ei tule noita välilyöntejä.

    Sanoppa rehellisesti kumpi miellytti Sinua enemmän tuo jumppaohjaaja vai itse jumppa. Tuollaisen ohjaajan kanssa varmaan löytyisi vielä monipuolisempaakin jumppaa……

    Terveisin: Korpituvan Taneli

    pihkatappi pihkatappi

    Tässä on kieltämättä kaksi pihviä. Minusta nuo liikkeetkin ovat ihan sopivia.

    Pähkäilijä

    youtubeen hakusanaksi

    foam roller

    tuota pari kertaa viikkoon lihashuoltoon, rasituspuolella 2-3 kertaa salilla viikkoon ja pari kertaa lenkillä.Nastalenkkarit on nasta juttu talvisin. Lenkkeilyn olen vasta alottanu vuosien tauon jälkeen mut jospa ens kesänä jostain puolmaratoonista selviäis pariin tuntiin.

    pihkatappi pihkatappi

    Kyllähän jos ensiharvennustakin tekee rivakasti, niin syke on kokoajan yli 100 ja kun sitä 6 tuntia päivässä tekee niin melkein pitää jättää loppupäivä ja yö aikaa palautumiseenkin, että on seuraavana päivänä tikissä.

    Vaikka niinhän sitä itsekin tuli nuorena juostua hakkuupäivien jälkeen, tiistaisin oli 17 kilometrin yhteislenkki, joka meni aina juoksu kilvaksi, tunti ja muutama minuutti siinä juoksussa aina meni. Piti syödä pöperöt palstanreunassa ruokatermarista, että oli klo 18 viivalla maha vajentunut, eihän se tilipussi tosiaan juoksemalla kasvanut, seuraavana päivänä saattoi jossainvaiheessa jalat täristä.

    Pinsiön vaari

    Lihashuolto ei ole mikään nykyajan keksintö. Juttelin lähes ikäiseni rouvan kanssa hänen isästään joka oli sotaveteraani. Vietti sotahommissa lähes viisi vuotta. Sieltä päästyä viljeli pientä tilaa mutta oikeastaan ansiot ja perheen elanto tuli metsätöistä. Pokasahalla alkuun mutta moottorisahalla jatko. Sotien jälkeen lakkautetussa suojeluskuntajärjestössä oli joku urheiluvalmentaja neuvonut poikia 30 luvulla lihashuoltoon. Oli sitten kyseessä työ tai urheilu piti paikkojaan venytellä ja voimistella. Rouva muisteli ettei sellaista päivää ollut ettei isä ollut jumpannut. Häntä itseään lapsuudessa hävetti kyseinen rehkiminen. Mutta nykyisin hänkin voimistelee ja venyttelee päivittäin. Ja liikkeetkin on paljolti samoja kuin isän suojeluskunnassa oppimat!

    Isä oli lihashuollolla välttänyt valkosormisuuden joka oli yksi moottorisahakauden vitsauksia. Kuuloon tuli vikaa kun alkuun ei ollut kuulosuojaimia. Tosin tietysti sodan jyskeellä saattoi olla osansa. Rouvan miehellä on työperäinen kuulovika tehdastyöstä saatu. Siihen ei auta lihashuolto, mutta lievässä tinnituksessa hiljaisella oleva radio helpottaa oloa.

    Isä kuoli vähän yli 70 vuotiaana äkisti infarktiin. Loppuaikoina riesana oli myös Parkinssonin tauti. Siinäkin hyvin hoidetusta lihaksistosta oli hyötyä. Parkinssonin tauti on siitä ilkeä sairaus että potijalta on 70% tumakkeen soluista tuhoutunut ennenkuin sairaus havaitaan. Nyt siihenkin on jo paremmat lääkkeet. Ja myös leikkaushoitoa eli aivoihin laitetaan elekrodit joihin kaukosäätimellä vaikutetaan. Moni on saanut tällä ”elämän takaisin”, mutta se nyt ei enää kuulu otsikon aiheeseen.

Esillä 8 vastausta, 1 - 8 (kaikkiaan 8)