Keskustelut Puukauppa Metsätilojen hintoja tulee laskea

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 10)
  • Metsätilojen hintoja tulee laskea

    Metsäsijoittaja ei saa rahalleen enää riittävää tuottoa metsätilojen hinnannannousun myötä. Valtiovallan tulee tulla nopeasti apuun verokannustimin ja määräämällä ylärajat metsäkiinteistöjen hinnoille. Jos kiinteistön on omistanut yli kymmenen vuotta, omistajalle tulee lisätä käyvästä arvosta 5 %:n vero. Verosta voi vapautua myymällä kiinteistön.

    Metsäsijoittaminen on tullut täysin kannattamattomaksi tilojen hinnannousun ja huonon saatavuuden seurauksena Suomessa. Monet sijoittajat katsovatkin rahalle saatavan parempaa tuottoa pienemmällä riskillä jopa ”ulkomaiden” metsistä.

    Ajattelin tässä vaan jatkaa metsäteollisuuden vaatimuksia ketjun edeltävään lenkkiin.
    Miltähän kuulostaa, jos vastaavia vaatimuksia esitettäisiin kovan lukijamäärän foorumeilla vähintään kerran viikossa.

  • MaalaisSeppo

    Miten niin ei metsään sijoittaja saa riittävää tuloa metsästään. Tuohan on täyttä puppua. Metsään sijoittajahan saa tuottoa sekä puun myynnistä, että metsäomaisuuden arvon noususta. Aivan, kuten osakkeisiinkin sijoittajat. Itse olen hyvin tyytyväinen sijoitukseni tuottoon. Pääosa siitä on tullut tilan arvonnoususta, ei niinkään puun myyntituloista.

    Jos metsään sijoittaville asetettaisiin lisävero, jonka tarkoituksena olisi kiihdyttää metsätilojen myyntiä muille sijoitushalukkaille, niin kai samaa samaa sapluunaa pitäsi soveltaa myös muihin omaisuuseriin, kuten osakkeisiin, kesämökkeihin ja asuntoihin. Asunnothan ovat etenkin Helsingin seudulla jumalattoman kalliita. Eritysvero vaan, jos olet asunut yli kymmenen vuotta, niin jopa alkaisi tarjontaa tulla ja asuntojen hinnat laskemaan. Maakunnissa voisi verokeppi tulla vastaan vasta 20 vuoden asumisen jälkeen. Tämä kiihdyttäisi eläkeläisten muuttoa Helsingistä maalle halvempiin asuntoihin ja laskisi Helsingin asuntojen hintoja reippaasti. Valtion verotulotkin kasvaisivat kummasti, kun varainsiirtovero napsahtaisi 10 vuoden välein Valtion kassaan. Nostettaisiin vielä varainsiirtoveroakin reippaasti, niin Valtio rikastuisi niin paljon, ettei kenenkään tarvitsisi käydä töissä.

    Gla

    Huonolta kuulostaa. Tuollaista uusjakoa ei voi hallitusti ja oikeudenmukaisesti tehdä.

    Kovin näyttää puun tuottaminen olevan haluttua, vaikka kannattavuusongelmia onkin. Joten antaa markkinoiden jatkossakin hoitaa tämä puoli asiasta kuntoon. Miten joku voisi markkinataloudessa olla liian kallista?

    tamperelainen

    Epäilin tämän ketjun avaustarinaa aprillipilaksi,mutta tänään on vasta 11.3.

    moriz

    Lukemisen ymmärtämistä pitänee harjoitella!

    Korpituvan Taneli

    Lukekaapa avaus loppuun asti:
    ”Ajattelin tässä vaan jatkaa metsäteollisuuden vaatimuksia ketjun edeltävään lenkkiin.
    Miltähän kuulostaa, jos vastaavia vaatimuksia esitettäisiin kovan lukijamäärän foorumeilla vähintään kerran viikossa.”

    Terveisin: Korpituvan Taneli

    Gla

    Ei metsäteollisuudessakaan toisilleen vaatimuksia olla esitetty, joten vähintään tärähtäneenä metsänomistajia pidettäisiin tuollaisten kannattavuustalkoiden esittämisen myötä.

    A.Jalkanen

    Sikäli ollaan kyllä sahurien kanssa samassa veneessä, että jos puun hinta on liian korkea, ostajien määrä alkaa vähetä ja sitä myötä kilpailu. Uusia tuotteita tarvittaisiin. Löytyisikö teollisuudelta intoa tuotekehitykseen yhteisöveron laskun myötä?

    Työmarrkinaneuvottelut ovat myös vaikeat. Palkansaajat tahtoisivat korotuksia ja teollisuus sanoo ettei missään tapauksessa ole varaa. Kunnilla ja valtiolla ei ole myöskään, oikeastaan koskaan. Paras olisi ratkaisu joka tukisi työllisyyttä. Huonoimmassa asemassa ovat kuitenkin työttömät ja ne joiden palkalla ei tule toimeen.

    Metsäkupsa

    Markkinatalous ainoa oikea hintojen määrittäjä.Jos ostajia on kymmeniä myytävää tilaa kohden ,kai se jotain kertoo tämän hetkisestä markkinatilanteesta.Kyllähän metsätilojen hinnat ovat karanneet suhteessa kantohintoihin pahemman kerran.Hinnat laskee sitten,kun kysyntä laantuu.

    kepa

    Kyllä sitä edelleen itse luodaan sijoituksen kannattavuus varsinkin metsässä.Jos ammattitaitoa riittää niin markkinoilta löytyy edelleen hyviä kohteita ne pitää vain löytää.
    Etsi kohtuullisen hyvä puustoisia kohteita joissa puunlaatu on hyvä,eikä vain päätehakkuu kuvioilla vaan myös taimikoissa ja nuorissa metsissä ne vaikuttavat tuleviin tuottoihin.
    Kannattaa myös kiinnittää huomioita metsikön muotoon,kuviokokoihin,sijaintiin. Eikä missään nimessä saa myydä puuta halvalla leimikot pitää tehdä houkutteleviksi ja kilpailuttaa niissä voi olla suuria eroja esim.sahat saattavat maksaa hyvälaatuisista kelirikko kohteista melko hyvin ja niillä on yleensä hyviä tukki mittoja käytettävänä.

    MJO

    Valtion pitäisi määrätä max. Hinta?

    Jos ei ole tuottoa, niin silloin voit jättää ostamatta. Ei hinnat nousisi ”korkeiksi” jollei niistä joku maksa korkeata hintaa. Meinaatko, että naapurillesi ei saisi myydä vaikka hän maksaisi sinua enemmän?

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 10)