Keskustelut Metsänomistus Metsätilan arvonmääritys

Esillä 7 vastausta, 51 - 57 (kaikkiaan 57)
  • Metsätilan arvonmääritys

    Mahdollisimman halvalla tietysti, mutta minkäslaisia menetelmiä itse käytätte? Summa-arvoa tunnutaan käyttävän paljon ja siihen joku arvonkorjaus, mutta onhan näitä muitakin

    Täällä vähän pohjoisempana mökkinaapuri tokaisi, että korkeintaan puuston hinnalla pyrkiä saamaan kasvun ollessa hidasta ja uudistamisen kallista. Puuston keskipituuden jäädessä suht alhaiseksi tukkiosuus jää väistämättä suht alhaiseksi. No onhan osalla sahoja suht lyhkäsiä mittoja tarjolla, joka pelastaa paljon

  • tamperelainen

    myytäesä tuloutuu 60%   eli kaikki metsävähennnys myynneistä ja metsävähennyksen käytöstä riippumatta

    Puuki

    Niinpä tuloutuu, jos myytävä tila (tai sen osa)on ollut metsävähennyskelpoinen. Ei muuten.  Ja korkeintaan 60% sen myytävän tilan arvosta voi tuloutua.

    Panu

    Tarkennuksena, että 60% ei kuitenkaan tuloudu jos yhteensä kaikilta tiloilta ei ole käytetty niin paljon metsävähennystä.

    tamperelainen

    Käsittääkseni tuloutuu 60%,vaikka niin paljon ei olisi metsävähennystä käytetty.Tuloutuminen lisää käytettävissä olevaa metsävähennystä.Toisisanoen aikaisemmin käytetystä metsävähennyksestä vähennetään tulotunut metsävähennys

    Metsäkupsa

    Aikanaan metsävähennys oli tilakohtainen ja se ei minusta ollut hyvä ratkaisu. Ensinnäkin taimikkotilan osalta sen arvoa inflaatio saattoi  15-25 vuotta nakertaa, ennen kuin myytävää kertyi. Toiseksi metsävähennyksen tarkoitus on tilakoon kasvattaminen, jolloin verotuksellinen myrkkypilleri hillitsee maanmyyntiä.Ilmeisesti pöydänääressä pelkän laskimen kansa taitaa jotkut tilakauppoja haaveilla, niin kaukana on ajatus tuotosta.

    Itsellä eräskin taimikkona ostettu tila, josta on kahdessa vuosikymmenessä puilla hinta vasta tullut, mutta tilan arvo ostaessa 1700 €/ ha  ja nyt kyllä myydessä nelinkertainen hinta saatavissa. Eli suomeksi ,usein kun puilla tilanhinta tulee hitaasti, silloin todennäköisesti arvokasvu on se, joka myydessä antaisi laskijoille yllättävän hyvän tuottoprosentin. Taasen jos tilan kerittää, kuten eräs sijoittaja taanoin vasta edellisen omistajan harvennuttaman kasvatusmetsän, hän sai he todennäköisesti lähes tilanhinnan heti, mutta jäljellä onkin vähäarvoinen ,pääosin hakkuuaukko odottamassa jotakin. Ilmeisesti siirsi pääomat seuraavaa ostoa varten pois ,vaikka olisi metsä tukkia pukannut kummasti.

    Panu

    Luulin, että metsävähennyksen tarkoitus on vain se, että et maksa veroja puunmyyntituloista kun olet ensin ostanut ne puut (tosin todennäköisesti maksat, koska metsävähennys on vain 60%).

    Onko lainsäätäjä tms. jossain sanonut, että sen tarkoitus olisi tilakoon kasvattaminen?

    hatelo

    Olen ostanut tiloja ja niistä muutaman myynytkin ja osasta maksanut myös metsävennykset takaisin osana luovutusvoittoa. Jos on käytetty metsävähennystä enemmän kuin myytävän tilan pohja on, niin koko ko tilan pohja lisätään luovutusvoittoon. Osinhan se palautuu takaisin käytettävään pohjaan joten pärjää sen kanssa. Jos ostat puustoisen tilan sadalla tonnilla ja myyt pois hakattuna 40 tonnilla, koska olet tehnyt isot puukaupat siitä, niin luovutusvoitto on 0€ ja verovapaana saa tuon kauppahinnan. Raatojen myynnissä ihan sama jos luovutusvoittoa lisäävät. Eikun syrjässä olevat ja sinulle vähän tuottoja mutta paljon vaivaa ja kuluja tuovat tilat tässä markkinassa lihoiksi.

Esillä 7 vastausta, 51 - 57 (kaikkiaan 57)