Keskustelut Metsänomistus Metsäteollisuus tanssittaa hallitusta

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 12)
  • Metsäteollisuus tanssittaa hallitusta

    Lakiesitys metsähakkeella tuotetun sähkön tuotantotuesta kertoo metsäteollisuuden vallasta Suomessa. Metsäteollisuus haluaa lakiesityksen kautta laillisen monopolin meidän metsänomistajien puihin. Esitys tyrmättiin lausuntokierroksella 37- 1 ja nyt maa- ja metsätalousvaliokuntakin on ottanut lakiesitykseen kielteisen kannan. Kannattaa lukea! http://www.eduskunta.fi/faktatmp/utatmp/akxtmp/mmvl_52_2014_p.shtml Kaikesta vastustuksesta huolimatta huhut kertovat lakiesitystä ajettavan edelleen väkisin eteenpäin talousvaliokunnassa demarien ja kokoomuksen voimin.

    Demarien kannan voin jollain tavalla ymmärtää – metsänomistus on demarien silmissä punainen vaate. Mutta kokoomuksen kanta ihmetyttää! Onko kokoomus todellakin profiloitumassa näin selvästi suuren rahan puolueeksi, jossa muutaman vuorineuvoksen mielipide jyrää kaikkien asiantuntijalausuntojen ja yleisen mielipiteen yli. Melkoinen poliittinen riski, kun vaalit nurkan takana ja jaossa 600 000 metsänomistajaääntä.

  • Metsäkupsa

    Kyllä ajat ovat muuttuneet,metsäteollisuus on voimatekijä 36-1 suhdeluku.Ei ole enää paperimiehet lakkoilleet,kun viimeksi huomasivat ,että teollisuus ei mene heidän edessään polvilleen, kuten vanhoina hyvinä aikoina.Sama koskee MTK:ta ,ennen sopi jopa teollisuuden kanssa puunhinnat,nyt ei mahda edes Kari Jordanin Metsäliitollekaan.

    Metsäteollisuutemme on nykyään maailman laajuinen toimija,joka meiltä jää usein liian vähälle huomiolle.Vaaleista turha haikailla muutosta,koska kaikki vastuuliset puolueet joutuvat kuuntelemaan tarkalla korvalla metsäteollisuutta.Kun Sipilä ja keskusta aloittavat vaalien jälkeen maamme ruorissa,on epärealista odottaa muuta kuin korkeitaan sanalista muutosta näissä asioissa, on käsitykseni kokemuksesta viisastuneena.

    Visakallo

    Nyt kun devalvaatiomahdollisuutta ei enää ole, on teollisuus ottanut kaikki muut mahdolliset keinot käyttöön turvatakseen etunsa täällä Suomessa.

    Ammatti Raivooja

    Nyt onkin ilouutisia kantautunut kun haketukea lasketaan sittenkin. Tää on tosin vaan tällästä kikkailua puuvirtojen ohjailuun, ettei tästä liian riemuissaan voi olla. Edelleen jäi toimet tekemättä miten energiapuusta saisi kannattavampaa.

    Energiapuuta pitää kuitenkin tukea ja käyttää niin tukea niin tässä minun ehdotus 2.0 Kun havaitaan kohde missä on pientä puuta niin ennakkoraivaukselle tukea, sen jälkeen esim. 3-5 vuotta puiden järeytystä. Sinä kolmen vuoden aikana esim. MHY voisi suunnitella hakkuita mikä toteuttaisiin vaikka sillä fixterillä. Kun aikataulu ei olisi niin hektinen niin siirrot voisi optimoida ja samalta alueelta saisi kerralla enemmän. Tää pienpuu ei olisi niin paljoa kuitenkaan keneltäkään pois kuin ne hoidetut kuitumetsät.

    Toinen mitä kanssa voisi miettiä olisi hankintapuun tukeminen energiakäyttöön. Moni tekee pieniä nökkösiä eri puulajeista ja nämä ei ole niitä kaikkein tärkeimpiä kasoja metsäyhtiöille. Joku raja siihen esim. se 125 m3 minkä alle moni tekee. Siihen sitten sama hinta kuin kuidulle. Miä uskon, että sitten lähtis myös sitä perintöpolttopuuta liikkeelle kun sitä ei ihan ilmaiseksi viitti moni antaa. Se helpottaisi kummasti pienpuuhastelijoiden elämää kun kaikki saisi samaan pinoon laittaa. Hankintahakkuukorjuu on kuiteski aika halpaa. Noh, jostain sitä kannattavuutta olisi kuitenkin revittävä jos ei näistä.

    Pokara

    Eipä moni ajattele millaista todisteluhässäkkää ollaan synnyttämässä. Jatkossa jokainen harvennusmetsästä hakattu hakekuormina vaatii selvityksen voimalaitoksella, mihin tukiluokkaan kuorman hake kuuluu. Ei jää hakepuulle paljon kantohintaa kun sen ympärille rakennetaan samanlainen hallintohimmeli valvomaan tukien maksetusta kuin maataloustukien valvonnassa jo on. Mutta työllisyyttä tämäkin lisää – korkeasti palkatulla hallintopuolella.

    Kantona

    Minustakin kaikkein eniten ahdistavia ovat nämä hallintohimmelit, päällekkäiset määrittelyt ja monimutkaiset väännöt.

    Sääntelyä pitää purkaa ja parhaiten se onnistuu kertarysäyksellä.

    Puhutaan paljon näitten tulevien puuteollisuuden suurhankkeiden hyödyistä Suomelle. Aivan potaskaa on tämä puhe. Vain vuorineuvokset näistä tulevat rikastumaan.

    Yksinkertainen linja, myyntimahdollisuus mihin kukin metsänomistaja haluaa myydä mitäkin puuta ja sillä selvä. Markkinataloutta huonoimmillaan on tämä JykänJuttan linja joka alituisine epäonnistumisineen tulee jatkumaan vielä pitkälle yli vaalien.

    Viimeisin upea epäonnistuminen soten kaatumiseen jälkeen oli JykänJuttan epäonnistumistieto yritysten aloituksissa Suomessa. Valtaisa verohuojennus yhtiöille on valunut johtajien optioihin mutta uutta yritystoimintaa ei synny eikä muuta meille koska tänne on yksinkertaisesti mahdotonta sääntejyjen takia tulla yrittämään. Vaikka johtajille olisikin meillä sievoiset lunnaat luvassa

    Visakallo

    Ruotsi purki lupabyrokratiansa ja sai taloutensa nopeaan nousuun.
    Sama on on nyt tehtävä meilläkin, erityisesti ympäristöhallinto on sopeutettava uuteen aikaan, muuten joudumme tilanteeseen, ettemme tarvitse enää mitään hallintoa, jos Suomi muuttuu erämaaksi.

    Rane

    Rane muistelee että silloin kun viimeksi kemeralla oli tämä ennakkoilmoittamismenettely,joka siis silloin peruttiin,metsälehdessä oli pilapiirros jossa metsänomistajalla oli auton peräkärryllinen rankaa ja yhdistyksen toimihenkilöllä autonperäkärryllinen kemerapapereita.
    Siinä olisi piirros joka olisi edelleen ajankohtainen,Ihminen ei näytä oppivan.

    Ammatti Raivooja

    Ei tätä haketukea kannata kuitenkaan kokonaan poistaa byrokratian poistamisen ja siirtymiseen vapaaseen markkinatalouteen takia. Onhan se ikävä, että metsäteollisuus joutuu ostamaan omilla rahoilla puut ja valtio ostaa energialaitoksille mutta vähän pitää metsäteollisuudenkin sietää ku ei pyöreänpuunpoltto kokonaan pahasta ole.

    vihreen koneen kuski

    Miksei kivihiilelle laitettu haittaveroa? Eu-varmaan kieltänyt järjen käytön!?
    Nyt ajetaan harvennukset ja aukot erikasoihin.Harvennuskuviotkin rajataan vielä niin että tuki ehdot täyttyy. Tien varret nökkösiä täynnä,metsäkeskuksen ukot niitä käy ihmettelemässä. Hakkurikuski hakettaa vahinkiossa eri tukiprosentin kasat yhteen ja joutuu korvaamaan? Ainakin joutuu erikseen (erillään) kuskaamaan lämpölaitokselle? Ja kuka tätä soppaa oikeasti pystyy valvomaan, onko hake tehty kuitupuusta vai rangasta?
    Aivan varmaa on ettei tämäkään temppuilu suomen kilpailukykyä lisää.
    Kivihiili palaa kattiloissa, suomipoika on kortistossa ja valtakunnassa on kaikki hyvin!?

    pihkatappi

    Länsi-Suomessahan tämä on aiheuttanut jo koko EPV:n hankintaorganisaation alasajon. 400000 mottia korjasivat energiaputa viime vuonna, mutta nyt lopui koko homma. Laitokset käyttävät rannikolla kivihiiltä ja jätteitä. Samaan aikaan rakennetaan joka kunnassa tuulimyllyjä ja sinnehän sitä tukiaisia riittää.

    Tämä nyt minun silmiini sattunut isompi uutinen aiheesta, ilmeistä on että sama kaiku on askelten muuallakin.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 12)