Keskustelut Puukauppa Metsäteollisuus ry: Kiinteistövero 10% vuosituotosta

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 112)
  • Metsäteollisuus ry: Kiinteistövero 10% vuosituotosta

    Metsäteollisuus esittää kiinteistöveroa joka olisi 10% metsän vuotuisesta tuotosta. Vero olisi vähennettävissä 10v kuluessa puukauppatuloista.

    Tällä kertaa metsäteollisuus on kytkenyt kiinteistöveron metsäpuolen sukupolven huojennukseen. Spv asiaa ei MTK:n, metsäteollisuuden ja ministeriön työryhmässä saatu ratkaistua, koska metsäteollisuus edellytti kiiinteistöveron liittämistä pakettiin.

    Eiköhän tässä maassa ole aika luopua konseksuksen hakemisesta joka paikassa ja siirtyä päätöksen tekoon. Toimijat sopeutuu niihin olosuhteisiin jotka poliittisella päätöksenteolla on saatu aikaan.

    http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/mets%C3%A4nomistajien-spv-n-huojennus-tyss%C3%A4si-kiistaan-1.87604

  • tervaHauta

    Tavoitteena on saada varmuus raaka-aineesta. Jonka hinta ei ylitä tämän hetkistä tasoa vaan huomattavasti alempi.
    Metsätalous ajetaan samaan malliin kuin maatalous, tuotteesta saatava hinta alas mutta kulut ylös.
    Seuraava hallitus on avain asemassa maa ja metsä asioiden hoidossa. Metsä on monelle maatalouden tukijalka. Ja kun puusta saatavaa hintaa ajetaan alas vielä muillakin keinoilla kuin kysynnän puutteella niin eipä näytä kirkkaalta tulevaisuus.

    puu kelpaa mutta kelpaako siitä saatava hinta

    silencio

    Kyseinen kiinteistövero olisi realistinen silloin, kun siihen liitetään sekä ostopakko että minimihinta. Minimihinta voisi olla pystykaupassa 20 € / kiinto kuidulle ja 65 / kiinto normilaatuiselle tukille. Vuosikorotus voitaisiin sopia johonkin sopivaan indeksiin.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    EI hyvä. Tällaiset esitykset vaarantavat puuhuoltoa, juuri kun investointipäätökset ovat herkässä vaiheessa. Mieluummin tilakoon ja kuviokoon kasvattamista ja sukupolvenvaihdoksia edistäviä ehdotuksia: porkkanaa eikä keppiä peliin!

    raivuri

    Tuossa joku mainitsi maataloudesta…. Tilanne sillä puolella on mielenkiintoinen ja todella haastava, Suomen kannalta jopa pelottava. Nimittäin tuo toimintamalli, jossa maatalouden tappio paikataan metsätuloilla ei ole terve tilanne. Lähden itse maanviljelijänäkin siitä, että toiminnan on oltava kannattavaa joka sektorilla erikseen. Tulos sillä puolella on vielä enemmän kiinni osaamisesta. Tiedän niitä jotka nostavat maataloudella viiden tonnin kkpalkkaa mutta suuri osa on täysin pulassa.

    Tilakoko tulee kasvamaan niin pellolla kuin metsässä. Pelloilla muutos vain on jo edennyt pidemmälle. Alkutuottajia on paljon ja he tekevät tuotantoketjun mahdolliseksi. Varsinkin metsäpuolella olisi omistajien edunvalvonnassa ja ryhmävoiman käytössä varsin paljon parannettavaa.

    Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

    Nyt kun eduskuntavaalit ovat tulossa, pitää tuo metsäteollisuuden poliittinen loppaus ottaa tosissaa. Jokaisen kohdastaan pitää yrittää jakaa ehdokkaille oikeaa tietoa asiasta.

    Metsäteollisuus on todella juuri niin häikäilemätön kuin sen annetaan olla. Toisaalta ollaan toitottamassa vapaata kilpailua ja markkinavoimia. Toisaalta ollaa vaatimassa jos jonkinlaisia puun liikkuvuutta mukamas parantavia lakeja. Ollaan sosialisoimassa yksityinen puu metsäteollisuudelle.

    Puun liikuvuus paranee heti huimasti jos teollisuuden ostomiehiillä ei ole koskaan ostokieltoa päällä. Nämä ostokiellot ne ovat, jotka puun liikkuvuutta haittaavat.

    Terveisin: Korpituvan Taneli

    Horjumaton Horjumaton

    Taneli ; Metsäteollisuus on todella juuri niin häikäilemätön kuin sen annetaan olla.

    *** Niinhän se on. Ja kummasti vaan sen toimintoja mm. kartellijutussa koetetaan täälläkin olevien metsänomistajien lausunnoissa puolustella. Toivottavasti edes jonkin asteinen herääminen edunvalvontaan viriäisi laajemmin tajuntaan keskuudessamme.

    Kyllä teollisuus tolloja metsänomistajia on valmis kusettamaan maailmantappiin. Ja tietyt poliittiset tahot säestää mukana , kuinka nyt pitäisi olla malttia vaurastua puulla. Olisipa sitä malttia ollut palkoissa , niin ei tälläisessä velkahelvetissä Isänmaata kupattaisi hengiltä.

    Minun puolesta se kuitupuun hinta saa olla vastakin se sama kuin viimeiset 35v , kunhan palautetaan muutkin kulut vastaavalle tasolle. Siinä nykyiselle puhemies Heinäluomalle sanomaa vaalikentille. Ihan vaan solidaarisuuden hengessä 🙂

    jees h-valta

    Parastahan olisi jos ensin nähtäisiin se puun lisääntyvä osto ja oikea ostohalukkuus ja sen jälkeen jos sitä on ja emme hoitaisi siltikään teollisuuden puuntarvetta alettaisiin keskustella vasta kiristys-tai verotustoimista. Mielestäni silloin taannoin Vanhasen verohelpotukset olivat erittäin hyvä tapa jolla puu kyllä liikahti. Silloin sai ensiharvennuksistakin oikeasti riihikuivaa rahaa kun sen sai verovapaana. Pääsin silloin hyvin hyödyntämään kyseisen edun ja teinkin kauppaa silloin ennätysmäärän.

    Rane

    Minkälaista ”heräämistä” horjumaton tarkoittaa?

    MaalaisSeppo

    Paljonkohan uuden verotussysteemin ylösajo ja ylläpito maksaisi? Taitaisi tulla hintoihinsa. Olisikohan Metsäteollisuus halukas maksamaaan kulut?

    Tässä juuri päätettiin uudesta lapsivähennyksestä. Muistelisin, että lapsiperheiden veroja huojennettiin ko. vähennyksellä 70 miljoonaa/vuosi. Systeemin ylösajo maksoi ainakin 2 miljoonaa. Siis veronmaksajat laitettiin maksamaan reilut 72 miljoonaa, jotta joidenkin verotus pienenisi 70 miljoonaa. Tätä on joskus kutsuttu hölmöläisten peitonjaksamiskonstiksi.

    Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

    Se vanhasen junailema ”verohelpotus” härrelli, oli oikein tyyppiesimerkki epäonnistuneesta verotusmenettelystä. Sekin sai vain makkinahäiriöitä ja hintapomppoja puoleen ja toiseen aikaan. Toivottavasti jotain on opittukin.

    Terveisin: Korpituvan Taneli

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 112)