Keskustelut Tekniikka Metsätalousinsinööriksi?

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 62)
  • Metsätalousinsinööriksi?

    Terve!

    Yhteishaut ovat meneillään ja olen kamppaillut kahden alan kanssa, mitä lähtisin opiskelemaan… Rakennustekniikka on mielessä, mutta myös metsätalousinsinöörin ala kiinnostaa, joka ehkä minulle sopisi parhaiten harrastuksien ja mielenkiinnon puolesta. Miten te luulette metsätalousinsinöörien työllisyydestä 5v kuluttua? Ehkä suurin peikko on tuo työllisyys, mitä olen mietiskellyt, sillä lähisukulaiset ovat sanoneet, että työllisyys saattaisi olla tulevaisuudessa aika niukassa, vaikka mielestäni metsätalous olisi juuri se tulevaisuuden ala, kun ei nuoriakaan tahdo metsät enää kiinnostaa.

    Entä miten tuo koulutus työllistää muihin tehtäviin kuin ”metsäkauppaan” esim. Itseäni kiinnostaisi luontokohteiden/virkistysalueiden suunnittelu, mutta kuuluuko tämä insinöörien tehtävään? Lapin ammattikorkeakoulu on siis paikka mihin suuntaan opiskelemaan ja olisi tarkoitus jäädä lappiin. Miten näette pohjoisessa tämän ammatin tulevaisuuden?

  • Jätkä

    On paljon sellaisiakin ”avoimia” paikkoja, joihin on turha kenenkään hakea, koska paikka on itse asiassa jo täytetty. On vain muodollisuuksien takia pantava hakua auki.

    Koomikoita MTI- joukossa on hyvin paljon. Etupäässä niissä, jotka ovat saaneet toistaiseksi jatkumaan tarkoitetun vakanssin, taikka peräti viran.

    mettämiäs

    Ingengör ingen gör…

    Riippumaton ajattelija

    Mukavahan tässä on vastailla 😀 Palkka on hyvä, mutta saa sen eteen töitä tehdä aika paljon. Koulukaverit on työllistynyt moninaisiin hommiin, osa tekemään puukauppaa, osa korjuupuolelle ja pari on mennyt sähköyhtiöllekkin organisoimaan vierimetsähakkuita ymmärtääkseni.

    Jätkä

    ”Palkka on hyvä”?  Jos vertaa ”Oikean insinöörin” palkkaan, niin saattaa olla jopa puolet siitä.

    Joskus naureskeltiin, että eroa on Insinöörillä ja Metsätalousinsinöörillä kuin on Nakilla ja Talousnakilla. Tai Kyljyksellä ja Talouskyljyksellä.

    Kallastaja

    Mikä Jätkä olet ammatiltasi, kun noin halveksit mti? Rakennusinssi?

    harrastelija

    Minä veikkaan, että ”jätkä” on vanhan ajan mukainen metsäteknikko. Se oli aikoinaan varsin arvostettu nimike, kotikylälläni oli kaksi virkamiestä: insinööri ja teknikko, molempia puhuteltiin ainoastaan nimikkeella! Metsäteknikko nimitettiin yhdessä yössä 1970-luvulla Metsäinsinööriksi! Insinööriliitto sitä kovasti paheksui, koska nimitys tapahtui ilman lisäsuoritteita ! Myöhemminhän asiaa korjattiin määrätyillä lisäopinnoilla. Mitenkäs se menikään: – asentajasta teknikoksi, – teknikosta insinööriksi, – insinööristä diplomi-insinööriksi; – mustalaisesta työn tekijäksi…

    ”Jätkä” on tittelistä riippumatta (vai juuri sen vuoksi) todella ammattitaitoinen metsäalan edustaja 🙂

    harrastelija

    Tuossapa katselen meidän metsäkerhon kutsua tutustumaan Pölkyn sahalaitokseen Kajaanissa. Onko ”Kallastajalla” tai jollakin muulla harjoittelijalla / opintopaikkaa arpovalla mahdollisuus tulla mukanani tilaisuuteen? Tilaisuus on 17.4. 2018.

    Puuki

    ” Myöhemminhän asiaa korjattiin määrätyillä lisäopinnoilla.”

    Teknikoilla opinnot taisi kestää pari vuotta ja myöhemmin metsätalousinsinööreillä 4 vuotta.

    Aloittajalle: varmaan  ympäristön-/luonnonsuunnittelupuolelle on tulevaisuudessa paljon halukkaita työntekijöitä tulossa, mutta mti-opiskelun jälkeen voi hyvältä pohjalta hankkia lisäkoulutustakin, jos ei suoraan löydy sopivaa työpaikkaa.

    Timppa

    Sanoisin vielä, että rakennusinsinöörin ja mti:n hommissa on siis erona se, että rakennusalalla vastaan tulee asioita, joille pitää löytää ratkaisu.  Jos tulee vastaan ongelma, niin sillekin on löydyttävä ratkaisu.  Kaikista vääristä ratkaisuista joutuu kyllä tavalla tai toisella vastuuseen.  Tietysti tunnustustakin tulee oikeista ratkaisuista.  Mti:n homma on mielestäni helpompi etenkin tuolla suojelupuolella.    Pitää vähän ymmärtää luonnon dynamiikasta.  Kukaan ei kuitenkaan tule yleensä valittamaan, jos ei arvannutkaan oikein.

    Luonnekysymys on sitten kuka missäkin hommassa pärjää ja viihtyy.   Tunnen insinöörikolleegoita, jotka jäivät siihen hommaan, missä aloittivat.  Eivät kaiketi sitten uskaltaneet lähteä epämukavuusalueelleen siitä turvallisesta työpaikasta.  Ja sitten toisia, jotka päätyivät toteuttamaan monenlaisia vaativia hankkeita.

    Kaikella kunnialla noita suojeluhommia kohtaan, niin kyllä minusta tuntuisi aika turhauttavalta monen vuoden opiskelun jälkeen käydä esimerkiksi laskemassa liito-oravan papanoita.  Toiset tuntuvat viihtyvän niissäkin hommissa hyvin.  Minä en olisi viihtynyt.  Minulla  on kaveri, joka oli opiskellut jotain ympäristöalaa yliopistossa.  Keräili sitten mm. vesinäytteitä.  Kyllästyi siihen ja siirtyi monitomimieheksi.  Tekee  metsurin hommia, siis istutuksia ja perkauksia ja remontteja.  Tekee meillekin näitä metsurihommia.

    rööri roope

    Taisihan se riinpiisin Liimatainenkin yrittää metsäpuolen opiskelua.Siirtyi yhteiskunnan elätettäväksi.Kuitennii nyt tukikohta Kalliossa ja elämäntehtävä maanomistajien kyykyttäminen ja kiusaaminen kaikin laillisin ja laittomin keinoin.

    Sitähän se terroristijärjestö riinpiis tekee.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 62)