Keskustelut Tekniikka Metsätalousinsinööriksi?

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 62)
  • Metsätalousinsinööriksi?

    Terve!

    Yhteishaut ovat meneillään ja olen kamppaillut kahden alan kanssa, mitä lähtisin opiskelemaan… Rakennustekniikka on mielessä, mutta myös metsätalousinsinöörin ala kiinnostaa, joka ehkä minulle sopisi parhaiten harrastuksien ja mielenkiinnon puolesta. Miten te luulette metsätalousinsinöörien työllisyydestä 5v kuluttua? Ehkä suurin peikko on tuo työllisyys, mitä olen mietiskellyt, sillä lähisukulaiset ovat sanoneet, että työllisyys saattaisi olla tulevaisuudessa aika niukassa, vaikka mielestäni metsätalous olisi juuri se tulevaisuuden ala, kun ei nuoriakaan tahdo metsät enää kiinnostaa.

    Entä miten tuo koulutus työllistää muihin tehtäviin kuin ”metsäkauppaan” esim. Itseäni kiinnostaisi luontokohteiden/virkistysalueiden suunnittelu, mutta kuuluuko tämä insinöörien tehtävään? Lapin ammattikorkeakoulu on siis paikka mihin suuntaan opiskelemaan ja olisi tarkoitus jäädä lappiin. Miten näette pohjoisessa tämän ammatin tulevaisuuden?

  • mehtäukko

    Jos ala kiinnostaa, miksipä ei? Paljon on työpaikkailmoituksia.Tarvitaan uusia ja entisiä eläköityy. Jos tällaisessa metsäbuumissa ei työpaikkoja olisi ja tulisi,missä sitten?

    Eikun tervemenoa.

    harrastelija

    Tuo työllistyminen alalle kuin alalle on paljon kiinni henkilökohtaisista ominaisuuksista. Metsätalousinsinöörin koulutus on lähellä luontoa, joka Lapissa tuntuu kiinnostavan tulevaisuudessa esim. matkailussa. Metsätalousinsinööri tutkintona kuulostaa juuri Lapissa hyvältä ja siihen voisi sitten kehitellä sellaisia ominaisuuksia jotka matkailualalla tarvitaan.

    Kielitaito, luontopalvelut, kansainvälinen asiakaspalvelu, koska metsäala on osaltaan kausiluontoinen, niin siihen lisäksi sopivia osia Lapin luontoon.

    Onnea matkaan!

    Juniperus

    Tulevaisuuden ala joka työllistää myös moniin muihinkin tehtäviin,jopa juuri noihin itseäsikin kiinnostaviin tehtäviin.

    Lykkyä tykö !

     

    Jätkä

    MTI:n ammattikoulutus on aina antanut mahdollisuuden moniin muihinkin ammatteihin. Tosin se oli ennen Metsäteknikkokoulutusta. Sangen monet maaseudun pankit – Osuuspankki etunenässä, palkkasi pankinjohtajaksi Metsäteknikon.

    Asia oli kyllä harkittu, koska ituniskat joutuivat ottamaan kiinnelainaa tilaansa vastaa ja johtajan piti arvioida vakuuden riittävyys.

    Toki edesmennyt pankkikriisi saattoi osittain johtua näistä Metsäteknikkojohtajista, taikka sitten se iski heistä huolimatta.

    Myös koneurakoitsijoiden joukossa on metsätalousinsinöörejä.

    Metsäkupsa

    Paljon on tällä hetkellä hakijoita esim, ostoesimies paikkaa täällä haki liki 70 hakijaa.Alku metsätalouspuolella työharjoittelupaikkojen vähyyden vuoksi haasteellista,mutta muutoin ihan ok.Meidän suvun nuorimies aloittajan tavoin harkitsi samoin rakennustekniikan ja metsätalouden insinööriopintoja.Haki molempia ja olisi myös kumpaakin valittu,valitsi metsäpuolen,koska koulu oli lähellä ja meillä on jonniin verran metsätiloja.Rakennuspuolella kyllä uskoakseni työllistyminen tällä hetkellä varmenpaa,mutta muutaman vuoden päästä saattaa olla toisin.

    Tikan poika

    Hae rakennusalalle!

    Inssejä valmistuu aivan liikaa ja Metsänhoitajat joutuvat tappelevat samoista työpaikoista. Pohjoiseen ei työllisty, jos et ole jonkun tärkeän poika hakemassasi organisaatiossa.

    Käy ensin raksapuoli ja opettele siltojen teko ja suunnittelu. Vasta sen jälkeen mene metsäalalle. Nimittäin sellaisia metsäinssejä ei ole joilla pätevyys riittää valvomaan ja rakentamaan perusparannuksen yhteydessä siltaprojekteja.

    Ja tule mettäpuolelle vasta sen jälkeen kun on pakko!

    Organisaatioiden tehostamiset on vieneet tosipaljon työpaikkoja. Arvaappa täytetääkö niitä?

    Muutamalla organisaatiolla vielä tehostamiset edessä.

    Tilley

    Tikan poika on oikeassa: Valitettavasti metsäalan työpaikkojen trendikäyrä on alaspäin (lukuunottamatta sellutehtaita). Metsätalousinsinöörien tarve vähenee paikkatietojärjestelmien kehittymisen myötä, maastossa ei enää tehdä niin paljon työtä.  Nyt on jo paljon ylimääräistä opiskelijapuskuria valmistunut alalle, sekä inssejä että metsänhoitajia.

    Tietojärjestelmien kehittämisessä kyllä on työtä, ja kaikilla isoilla metsäfirmoilla on paljon työntekijöitä siirtynyt noille alueille, myös metsätalousinsinöörejä. Siellä tarvitaan metsäalan tutkinnon lisäksi yleensä lisäksi (tieto)tekniikan osaamista.

    Tuo teiden perusparannus ja siltaprojektit on erittäin hyvä vinkki, metsäteiden koulutusta ei anneta metsäinssikoulutuksissa juurikaan.

    Kallastaja

    Kiitos vastauksista!

    Kuten arvasinkin, saatiin kahdenlaisisia mielipiteitä työllisyydestä. Mielestäni kuitenkin tuo työllisyys on ihan siitä kiinni kuinka aktiivinen olet opiskeluaikoina (varsinkin harjoitteluaikoina), jos näytät työnantajalle olevan innostunut alasta, niin se on mielestäni jo suuri askel oven väliin. En sitten tiedä kuinka ne työnantajat ovat kiinnostuneita harjoittelijoista, sillä eihän minullakaan vielä kokemusta työelämästä juurikaan ole…  Sekä toinen prioriteetti on se, kuinka suuri mielenkiinto alaa kohtaan on.

    Tietenkin rakennusalalla on paremmat työllisyysmahdollisuudet, sen tiedän itsekin… Mutta kuitenkin olen loppujen lopuksi kääntymässä metsäalalle, koska tunnen että siihen on itseltäni enemmän annettavaa.

    pena

    Hakijoitahan on aina, sieltä on hankala erottua jos ei ole kokemusta. Kaikkein tärkeintä opiskeluissa on harjoittelut ja niiden hoitaminen kaiketi hyvin. Suurin osa harjoittelijoista työllistyy myöhemmin ko. organisaation palvelukseen. Harjoittelijat ovat toimijoille tärkeitä ja mielellään niitä otetaan.

    Hakeudu sinne mikä kiinnostaa sinua eniten äläkä välitä liikaa muiden mielipiteistä. Palkat eivät niin hääppöiset ole mutta vapaatyöaika on suuri etu.

    Tekijöille on aina töitä.

    mehtäukko

    Lausunpa vielä, että kaiken perusta onnistumiselle opiskelussa ja työ-elämässä on           a s e n n e. Jos ihminen on oikeilla avuilla liikkeellä, rehellinen ja tietoisesti oikeissa paikoin joustava, menestyy varmasti.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 62)