Keskustelut Metsänomistus Metsätalouden rakenteelliset ongelmat.

Esillä 10 vastausta, 61 - 70 (kaikkiaan 97)
  • Metsätalouden rakenteelliset ongelmat.

    Metsätaloudella on näköpiirissä monenlaisia ristiriitaisia haasteita, jotka on jotenkin ratkaistava. Mm. isot puunkäyttäjät ostavat halukkaasti puut ja tekevät mielellään myös kaikki tarvittavat metsänhoitotyöt puolestasi, mutta ne eivät halua olla omistajina – mistä se kertoo?

    Se kertoo mm. metsätalouden rakenteellisista ongelmista.

    Metsänomistus on liian pirstoutunutta ja omistus siirtyy yhä kauemmaksi omatoimisesta tekemisestä ja osaamisesta.

    Metsänomistajien ikärakenne on aivan väärä. Omistuksen tulisi siirtyä huomattavasti aiemmin nuoremmille. Tämän ongelman helpottamiseksi sukupolvenvaihdokset tulisi voida tehdä tallaisella ylisukupolvisessa toiminnassa mahdollisimman helpoksi.

    Metsätalouden polttavin taloudellinen ongelma on metsänhoidon investointien pitkä, ylisukupolvinenkin tuloutumisaika, joka karuissa olosuhteissa voi olla jopa monta sukupolvea.

    Kun näin on, perintöverotuksella ei misään nimessä pitäisi edistää tilojen pirstoutumista ja sen vuoksi tehtäviä ”liikahakkuita”. Tämän pitkän investointien tuloutumisen takia olisi oleellisen tärkeää, että  metsätaloudesta veroa kerättäisiin vain ja vain silloin, kun tuloja syntyy. Jopa kymmeniä vuosia ennen tulojen syntymistä kerättävät verot ovat kannattavuuden näkökulmasta tuhoisia, eivätkä edistä metsätalouteen investoimista ja puustopääoman kartuttamista.

     

     

  • Reima Muristo

    Kepujen keskuudessa on vankka kannatus palkkojen alentamisesta, keput ovat hyvät ja näyttävät esimerkkiä.
    Kekkonen jalosti YYA-sopimuksen ja maataloustuen mieleisekseen, eli korostamaan omaa mahtavuutta kuten putin järjestelee oligarkeilleen hillotolppia.

    Visakallo

    Reima on samantapainen kuin se yksi kaveri, joka esiintyy keskustelupalstoilla vihreänä, ja haukkuu koko ajan maalaisia. Vihreät joutuivat ihan virallisesti sanoutumaan hänestä irti. Reiman viiteryhmä taitaa osoittaa jonnekin sinne vasemmistoliiton suuntaan.

    Rane

    Sanna Marin saa pyydellä saamelaisilta anteeksi ihan oman kykypuolueensa puolesta.

    Saamelaiskäräjälaki tyssähti perustuslakivaliokuntaan – näin Sdp tumpuloi itse – Politiikka – Ilta-Sanomat

     

    Perko

    SMP , Timo Soini  keksi hillotolpan ja poliittisen yhdenkoonlippalakin.  Puunalkutuottajat ovat kaikkien potkittavissa, linnunsuojelijat, metsästäjät, metsäkeskus, ”ilmastontuhoajat” ja niin.. lleen.  Alistuneisuus on syvälle jalostunut paremmin kuin istutustaimet, ”odottelevat mykkinä kuin härkä hamaraa”.   Teollisuuden mellastukselle ei ole mitään rajaa ei ainakaan metsäkeskuksen puolesta huomautettavaa.  Gruppa lainaa halpaa rahaa omistajiltaan ja samalla päälle kusettaa heitä kartellilla.

    Nostokoukku

    Metsäpäässä palkkakehitys on ollut aina samanlainen. Työstä on maksettu aina vain sen verran että puu saadaan nippanappa tienvarteen. Metsureille, nyt koneyrittäjälle ja puun omistajille. Siitä eteenpäin työ on ollut aina ”jalostuneempaa” ja siitä maksettu paremmin. Se on ollut aina alkutuotannon alimmalla portaalla seisovan kohtalo ja luultavasti tulee olemaan.

    Rukopiikki

    Vanha sanonta on että puu on halpaa kun ”nälkäinen tekee, velkainen ajaa ja vesi ilman kuljettaa”.

    Ei pidä sekoittaa pääomatuloja ja palkkatuloja. Jos puun hinta ei miellytä voi myydä metsänsä ja sijoittaa pääomat paremmin tuottavaan paikkaan. Se on tätä markkinataloutta. Pääomat pyrkii hakeutumaan sinne missä ne parhaiten tuottaa.

    Perko

    Ahtaajat, kuljettajat ja paperimiehetkin hakemaan markkinatalouden  säännöillä lisäliksaa, kielletään sak:n tai liittojen voimalla uhkailut.  Alkutuotanto on  lainvoimalla lamautettu orjalaumaksi!   Tarkoitus lienee sosialisoida  metsät, P. Lipposen  toinen jäynä.

    Nostokoukku

    Ei muuta kuin me alkutuottajat perustamaan yhtä voimakkaan neuvotteluorganisaation kuin tavalliset työmiehetkin. Mitäs nössöillään ja lahjoitetaan raaka-ainetta vuorineuvosten optioihin.

    arto

    Kysynnän ja tarjonnan laki. Liikaa puuta markkinoilla. Vähän hinta nousee.

    A.Jalkanen

    Se mikä on sallittua palkansaajalle ei ole sallittua puuntuottajalle. Eräänlainen myyntikartelli se ay-liikekin siis on.

Esillä 10 vastausta, 61 - 70 (kaikkiaan 97)