Keskustelut Metsänomistus Metsätalouden kannattavuus

Esillä 10 vastausta, 71 - 80 (kaikkiaan 430)
  • Metsätalouden kannattavuus

    Otetaanpa uusi ketju kun kannattavuus liittyy nyt jo kahteen keskusteluun: monimuotoisuus (metsäsertifiointi) ja jatkuvapeitteinen kasvatus. Linkin artikkelissa on haastateltu metsänomistajia Päijät-Hämeen alueelta – eli maamme parhaalta puuntuotantoalueelta – siitä miten he hahmottavat kannattavuuden.

    ”Haastatellut metsänomistajat mainitsivat runsaasti erilaisia kannattavuuden mittareiksi tulkittavia arviointitapoja, joiden perusteella kannattavuuteen suhtautumisessa voitiin erottaa kuusi perustyyppiä: absoluuttiset, suhteuttajat, tulojen turvaajat, riskin tiedostajat, arvon mittaajat ja markkinattomat.”

    http://www.metsatieteenaikakauskirja.fi/pdf/article5966.pdf

  • Puuki

    Voi tulla poliitikoillekin vauhtisokeutta ja omat ja valtion varat sekoittuu mielikuvissa.  Miljoona sinne tai tänne ei tunnukaaan juuri miltään, kun se ei ole itse hankittua rahaa.  Varsinkin  velkaraha saattaa tuntua loputtomalta kaivolta josta voi ammentaa kavereille ja muille tutuille .Pienemmässä mittakaavassa esim. joillekin talonrakentajille  on käynyt noin , ja kun on paljon rahaa hetken aikaa näpeissä kaikki tuntuu mahdolliselta hankkia ja kustantaa.

    Mutta valtion varojen käytössä  tuhlailu  on vielä haitallisempaa kuin tavan oman elämänsä sankareilla . Nakertaa työmoraalia ja veron maksuhalukkuutta, jos yhteisiä varoja ei käytetä asianmukaisesti siihen mihin ne on tarkoitettukin , pääasiassa oman maan kansalaisten hyvinvoinnin lisäämiseen.

    oksapuu

    Lannoitteiden hinnat on karanneet täysin käsistä…

    Metsän lannoittamisen saa nyt unohtaa, tuhkaa voi tietysti levittää. Vanhaa varastoa jos on niin nekin kannattaa myydä…

    Visakallo Visakallo

    Tämä Ylen juttu liittyy yleistalouteen, mutta kosketta sitä kautta myös metsätaloutta. Jos talous nyt romahtaa, käykö puun hinnalle taas samoin kuin 90-luvun lamassa?

    https://yle.fi/uutiset/3-12160410

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Tuo velkakupla on valtiolla ja kansantalouteen kuuluvat lisäksi yritykset ja kansalaiset. Jos tai paremminkin kun korot nousevat, kaikille näille edellä mainituille tulee suuria vaikeuksia. Korot alkavat nousta kun inflaatiota aletaan hillitä keskuspankkien toimesta koron nostoilla. Se on siten eri kysymys miten maailmanlaajuisesti käy; ei korot ole kaikkialla olleet nytkään alhaiset.

    Elämme mielenkiintoisia aikoja kyllä. Jos suurvallat alkavat kalistella sapeleita Taiwanissa sekin sotkee asioita. Tosin en usko että USA lähtisi sen takia sotaan Kiinan kanssa. Venäjäkin sai ottaa Krimin, se kun oli niin heikosti kiinni… Oikeastaan jo se yksinään riittäisi perusteeksi meillekin liittyä Natoon eikä Venäjällä olisi asiaan paljon sanomista, itse aiheuttivat.

    Kalle Kehveli Kalle Kehveli

    Mikä menee nopeasti ylös, tulee myös nopeasti alas. Talous on pahasti kuplassa ja markkinoilla ei ole mitään ostettavaa. Velkaelvytyksellä vain pitkitetään kuplan puhkeamista, eikä ole realismia. Käteinen on kuningas tulevina vuosina.

    Moreeni

    Inflaation noustessa, ja pitkittyessä käteinen ei taida olla kuningas rahan reaaliarvon murentuessa. Keskuspankit vakuuttelevat inflaation olevan väliaikaista mutta nähtäväksi jää mikä on tulevaisuus. Muitakin näkemyksiä asiasta löytyy. Toki jos romahdus tulee ja omaisuuserien hinnat romahtavat on pullealla lompakolla hyvä olla ostoksilla.  Velkarahan hintakin saattaa nousta. Romahduksen odottelu vaan on kusista hommaa kun sen toteutumiseen saattaa mennä vuosia..

    mehtäukko

    Aivan turhaa edes haaveilla kasvatuslannoituksia näillä hinnoilla. MH epäröi jo kangasmetsien lannoituksia. Terveyslannoitus ja tuhka on eri jutsku. Hyvin hoidetut elinvoimaiset metsät kyllä kasvavat koko ajan uutta puuta, nousipa joku tai laski. Se on eräs tämän puuntuotannon luksuksia…

    Perko

    ”Hyvin hoidetut elinvoimaiset metsät kyllä kasvavat koko ajan uutta puuta”

    Harvinainen viisaus: mehtäukko

    Aimo Jortikka

    Ei varmasti kannata lannoittaa näillä hinnoilla metsiä, tuskin peltojakaan. Ammoniakin hinta noussut kymmenkertaiseksi sanoi Yaran tj. Keski- Euroopassa lannoitetehtaita laitetaan kiinni, Venäjä rajoittaa/kieltää lannotteiden viennin. Edessä on mitä ilmeisemmin maailmanlaajuinen ruokakriisi.

    Jovain Jovain

    Mehtäukko: ”Tietämättömyydestä viedään kuin pässiä narusta”. Kieltämättä vaikeuksia tuottaa ja onhan kollektiivissa kestämistä. Ei tunnu pääsevän mukaan, toisaalta ei tarvitse huolehtia yhteisvastuistakaan. Tiedä sitten miten tuo rooli sopii yhtiön sopimusurakoitsijalle, päättää metsänomistajan asioista?

Esillä 10 vastausta, 71 - 80 (kaikkiaan 430)