Keskustelut Metsänomistus Metsätalouden kannattavuus

Esillä 10 vastausta, 71 - 80 (kaikkiaan 410)
  • A.Jalkanen A.Jalkanen

    Mistään muualta ei tule metsätalouteen lisää rahaa kuin metsäteollisuuden asiakkailta. Meidän pitää myydä palveluja ja tuotteita joista he ovat valmiita maksamaan. Tätä kakkua pitää pyrkiä kasvattamaan. Jos metsänomistaja ottaa isomman siivun potista hankinta- ja toimituskauppoina, metsäyrittäjille jää pienempi siivu kakusta mutta kakku ei kasvanut.

    Metsänomistajan osaksi jää siis tuottaa paljon puuraaka-ainetta hyvinä leimikkokokonaisuuksina. Kakku ei koostu vielä tänä päivänä ekosysteemipalveluista, kuten hiilen varastoinnista tai matkailureitin varren maiseman hoitamisesta, mutta tilanne voi muuttua nopeastikin.

    Puuki

    Miten aletaan hinnoitella maisemista ,  jokamiesoikeuksia myymälläkö ?   Ekosysteemipalveluja ollaan vailla mutta niiden kuluista ei maksa kukkaan mitään lisää.

    Hiilinielujen lisäämisestä,  mitä niitä on nyt olemassa esim. kompensaatiota lannoittamalla, on enimmäkseen ulkoistettu tulot välittäjille ja riskit jää mo:lle.

    Viimeksi kakku kasvoi paljon, kun sahatavaran hinta pomppasi ihan uudelle levelille.  Pyöreän puun hinta ei niinkään muuttunut.  Miten siihen epäkohtaan voisi vaikuttaa.  Ehkä jättämällä myynnit vähemmälle ellei tilanne muutu. Tai sitten myymällä jonnekin missä osataan arvostaa hyvää raaka-ainetta paremmin.

    Henk.koht. en ainakaan myy enää kalikkaakaan kympillä kiinto.  Nehän kannattaa ennen kaataa lannotteeksi sillä hinnalla. Vielä parempi jos tekkee  polttopuuksi.

    mehtäukko

    Tuo kakku perinteisesti on ollut tuo.

    Nyt kun kaikenlaiset ”asiantuntijat”, huijarit ja sosialisoijat pyrkivät heille kuulumattomalle apajalle, mistää ei pidä luopua korvauksetta. Niin tupeksien peli on menetetty lopullisesti.

    Jovain Jovain

    Ei pitäisi olla epäselvää siinä, että metsäteollisuuden asiakkaat sen rahan tuovat. Ei epäselvää puukaupastakaan, mutta kakun jakamisesta on. Tuskin on uskottavaa tai hyväksyttävää, jos kuitataan metsänomistaja tuottamaan enemmän puuta. Niinköhän menee läpi palkansaajalla tehdä enemmän työtö tai vaalruusilla jättää voitot saamatta.

    mehtäukko

    ”…kuittaan enemmän puuta…” Niinhän EG tj. Jouko Karvinen aikoinaan loihe lausumaan. Kantohinta romahti pohjamutiin, ja tämä, että kun pino on suurempi, rahamäärä on entisenlainen..!

    Joovain kun ei edelleenkään tajua alkutuottajain hampaattomuutta hintasopimuksissa. Sen rusettikaula ajoi seinään.

    Sitä vastoin syytä kaikkea muuta.

    Metsäkupsa Metsäkupsa

    Kyllä alkutuottaja,  metsänkasvattaja on  vapaassa markkinataloudessa voimaton. Tuppaa joustot kohdalle tulevan, joihin vastaus on tuotannon laajentaminen tai pinon jatkaminen. Toinen vaihtoehto on lopettaminen, joka monella maataloustuottajalla maassammekin  käsillä. Metsänomistajat olivat kerran lakossa ja tulokset olivat niin hyvät, ettei taida uusintoja tulla. Idealistit voivat haaveilla suorista kanavista hankintabisneksilleen, haaveilla ja ideoida voi vapaasti.

    Perko

    Aiemmin oli E-Karjalassa ostaja ohuelle tukille (Hachmann ).  10 cm stä  vahvemmat sileät mänty harvennuspuut oli  tukinhintaisia ja taisi olla enemmänkin.  Valmistivat listoja  ja karmipuita niistä.   Pitää lopettaa pikkutukki huijaus! Ei ole sellaista myynnissä.  Siinä on sitä samaa puuta  ja parempaa kuin  suuressa keskitukissakin.    Samalla tutkia paljonko maksaa Saimaalta  laivarahti  Balttiaan… —…    Niin olen ollut myymässä  Balttiassa, Saksassa , Australiassa  ja Aasian maissa ym, ei se mittää ihmeellistä oo.

    Ei pidä antautua kamppailuun trollien kanssa. Rähisee kuin kouluttamaton terrieri ruuanantajalle.    Kun on typerys -ukko rähisemään niin antaa hänelle siitä arvoa, tyhmyys on hänen vahvuutensa.

    A J   miten se massan   lisäys ja rahaton silmän ilo  parantaa tappiollista   tuotantoa puuntuottajan osalta?

    mehtäukko

    Tämä tamppaaja perkon loitsut kun laitettaisiin luetteloksi, on helppo arvailla rähinät,harhautukset ja tyhmyys!

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    En ole agitoinut niinkään massan lisäystä, vaan kuvioiden ja leimikoiden kokoa ja laatua voidaan pyrkiä nostamaan. Toki omasta pinta-alastaan saa enemmän irti kun käyttää hyväksi muokkauksen ja jalostetun siemenen ja taimikonhoidon antamat edut. Kiinteiden kulujen kuten metsäteiden osuus kokonaisuudessa on myös pienempi jos tuottaa enemmän.

    Perko

    Noin arvelinkin. Toisaalta parantaa laatua parempihintaiseen  ja vähentää massaa tekis parannusta laajasti.  Olis hyvä sekin,  että metsän ulkopuolisesta rasituksesta sovittaisiin korvaus jo ensin  ja vasta sen jälkeen  sinne lisättäisiin kulutusta.   Laitkin tulisi  tehdä samassa järjestyksessä.  Ilmaispalveluita ja evästä ei oo juuri muualla kuin hiirennakissa.

Esillä 10 vastausta, 71 - 80 (kaikkiaan 410)