Keskustelut Metsänomistus Metsätalouden kannattavuus

Esillä 10 vastausta, 371 - 380 (kaikkiaan 410)
  • Visakallo

    Kiitos tosiaan der Horst minunkin puolestani muistutuksesta! Pitää taas täyttää hakemus. Kemeran ehdot ja euromäätkin palasivat takaisin vanhan hyvän ajan tasolle! Kymmenestä hehtaarista saakin taas ihan hyvän kannustinlisän auton vaihtoon!

    derHorst

    Olisko jäänyt taimikko raivaamatta ilman kemeraa? Itse raivailin vain 2,5 ha, mutta ei edes tullut mieleen hakea kemeraa. Tietyistä periaatteista on vain pidettävä kiinni.

    Tolopainen

    Kemera on hjuva.  Metsitystukea on myönnetty 3800ha:lle, sillä ei taida maailma pelastua. Tarvitaan lisää voimaloita, eikä pitsin nypläystä. Metsiä tulee luontaisesti lisää, kun rannat metsittyy, niitä ei enää lehmät ramppaa kuten 60-luvulla.

    Näyttää, että joidenkin metsänomistajien mielikuvitusmaailmaan metsiensä tuotosta ei lukuja tarvita sotkemaan hyvää tulosta.

    Visakallo

    Mistähän ne jutut Suomen metsäkadosta ovat oikein lähtöisin? Jos Uudellamaalla on hieman rakennettu, on luonto vastaavasti ottanut takaisin moninkerroin aukeaa muualta. Jos jossain maakunnassa vähän suoristetaan valtatietä, ei siinä koko maakuntaa kohtaa metsäkato, kun vastaavasti metsä kaventaa koko ajan pienempiä teitä moninkertaiset pinta-alat. Metsärajakin siirtyy pohjoisessa koko ajan ylemmäs, mutta eipä sitä juuri huomioida. Jos metsäkato vie yöunet, siihen auttaa tutustuminen vaikkapa Maanmittauslaitoksen historiallisiin ilmakuviin ja niiden vertailu nykyhetkeen. Jos niitä katsoessa ei usko silmiään,  silloin metsäkatouskoa ei horjuta mikään!

    Apli

    Sen verran tulee veroja maksettua tähän maahan että kemerat maistuu oikein hyvälle ja ne otetaan aina pois kuleksimasta kun on mahdollista, ei ole oman tunnon tuskia sen suhteen ja kulutukseen ne rahat menee eli kiertoon josta valtio taas hyötyy…

    A.Jalkanen

    Metsäkato on ongelma Suomen tapaiselle maalle jossa aina kun rakennetaan kaatuu metsää. Metsittyminen on paljon hitaampi prosessi. Ei varmaan peltoalakaan lähivuosina vähene vaan kaikki viljellään mitä voidaan.

    Puuki

    Kemerat on pikkurahoja verrattuna niiden avulla tulevaan lisätuloon valtiolle. Voisihan sen mh-kulujen ison nousun kustantaa ihan hyvin metsäyhtiötkin mutta kun eivät sitä tietenkään mielellään tee.  Ja lisäksi yliverotetut puun myyntitulot (30/34% +alv) kattaa reippaasti kaikki valtion satsaukset kemeraan.   Alv:n voi laskea lisäveroksi koska puun kantohinnastahan se on otettu pois vaikka ei se sitä muodollisesti olekaan.

    derHorst

    Minusta ydinkysymys kemeran osalta on se, että mitä metsissä jäisi tekemättä, jos se poistettaisiin, vai ei mitään? Eli mikä on tuen vaikuttavuus?

    Jos ajatellaan, että se edistää jotakin, vaikka taimikonhoitoa, niin jättäisikö aktiivinen metsäomistaja taimikkonsa raivaamatta ilman tukea? Tai montaako passiivista tuo aktivoi vai tekisikö hänkin muulla kannustimella saman työn metsissään?

    Kemeran on todettu aikanaan mm. viivästyttäneen taimikonhoitoja. Ehkä se vaikuttaa jossakin kohtaa positiivisesti, mutta jossain saattaa esim. hidastaa energiapuun käytön menetelmäkehitystä, joka markkinaehtoisesti saattaisi tapahtua.

    Se ei ole peruste kemeralle, että jostakin joutuu maksamaan veroa. Yhteiskunnassa näin tuppaa olemaan. Onko kyseessä kuitenkin puhdas julkinen tuki jostakin menneisyyden kammareista?

    Jänkhäjoonas

    Omaan korvaan tämä on suora tuki metsäyhtiöille. Miten on esimerkiksi 20 vuoden ajalla kehittynyt metsurityön hinta jos verrataan sitä vaikkapa kuitupuun hintaan ensiharvennuksella. Arvokkaaksi tulisi muuten metsän alkuvaiheen kasvattaminen

    Toisaalta eiköhän tämä toimi kuten kotitalousvähennys, joka nostaa selkeästi työtaksoja

    Apli

    Hienoa kemeroissa on että niitä saa vain yksityiset metsänomistajat, jos se osaltaan kannustaa siihen niin hyvä niin.. Pikkurahoja nämä on yhteiskunnalle ja jos niillä saadaan edes jotenkin edistettyä hyvää metsänhoitoa tässä maassa niin hyvä on. Omaan metsänhoitoon kemeroilla ei juurikaan ole vaikutusta koska pyrin joka tapauksessa hoitamaan metsät niin hyvin kun mahdollista eli lähinnä pientä lisätuloa on..

Esillä 10 vastausta, 371 - 380 (kaikkiaan 410)