Keskustelut Metsänomistus Metsätalouden kannattavuus

Esillä 10 vastausta, 231 - 240 (kaikkiaan 410)
  • Kalle Kehveli

    ”Kulujen vuoksi, sopisi pian kohottaa hankinta hakkaajien palkkioitakin” 

    Ajattelet siis hankintapuun hintaa? Verotuksessa voit laittaa ”työkulut” todellisten kulujen mukaan eli TES:n mukaan, joka on yleensä minulla ainakin suurempi kuin ”verottajan ohjeelliset taulukot”.

    Perko

    Metsänomistajille on tuputettu  vuosia malleja  joilla lisätä mahtavaa tuotantoa kiloja tai kuutioita yhä enemmän ja kustannuksista välittämättä.  Myynnin edistämiseen ei ole  juurikaan  ohjeistusta eikä koulutusta metsänomistajille.  Nykyinen maailma pyrkii  tuottamaan  yrityksissä  tavaroita ja palveluita vasta kun ne ovat myyty.  Suomen 600 000 metsänomistajasta evät kaikki hallitse edes perusteita omasta yrityksestään saati puunmyynnistä  .  Oletan ettei kovin moni mo hallitse  myyntiä koulutettujen ostajien pyörityksessä (oli  juttu konsernin lehdessä) .   On olemassa yhteismetsiä  ja metsärahastoja  joissa  vois olla nopea menettely  korjata myyntitaito ja siten parantaa puusta saatavaa tuloa..   Täältä varsin löytyy parasta asiantuntemusta miten kaupankäynti  tulisi tasavertaisemmaksi ja mo osuu kohenisi.

    Kalle Kehveli

    Perkon kanssa samaa mieltä. Kannattavuus on yrityksen tärkein asia.

    A.Jalkanen

    Nythän kannattavuuden pitäisi parantua hyppäyksenomaisesti kun energiapuulle ja kuitupuulle tulee parempi hinta. Ylitarjontatilanteessa kysyntä on ratkaiseva eikä myyntitaito. Myyntitaitoa olisi tietenkin sekin että alkaisimme viedä puuta ulos esimerkiksi Viroon.

    Visakallo

    Suomen sahatavaraviennissä Viro on jo seitsemänneksi suurin maa, eli siellä suomalaista sahatavaraa jatkojalostetaan ja viedään eteenpäin mm. tänne Suomeen.

    A.Jalkanen

    Kamala Luonto KSML 19.3. Markkinointia!

    http://www.ksml.fi/teemat/4519360

    Perko

    Konditionaali-konferenssin pohdinnat ei johda  rauhaan; Veikko Huvinen.  Opec öljyjärjestö  hinnoittelun menetelmissä on myynninrajoitus tai lisäysjolla jolla hintaa säädellään. Menettely on toiminut kunkin tarpeen mukaan.  Meidän metsä  ”opc” järjestöillä ei  ole olut kykyä toimia.  On toimittu jonkin toisen systeemin tavoin kuin  ”Pajarin piiskaamat orjat”.  Pankkien tuentaa ja metsäkonserneille  kuin idiootit niitä ihaillen.

    PS.  Yksittäisiä myyjiä eivät just noteeraa.  Ovat varastoineet metsiin puskureita vuosiksi,  jolla tuontipuun kanssa polkevat kimpassa hintaa  vaihtaen pinoja.   Niitä Isokenkäisiä tamppaajia on ihan riittämiin.

    Otan naskalit kaulaa ja lähden jäälle,  kuullaan jos tulen takaisin  teille  harmiksi.

    Puuki

    Pitää tehdä asiakkaille (puun ostajille) ”tilanteeseen” paremmin sopivia leimikoita ja leimikkokokonaisuuksia jos mahdollista.   Kilpailuttaa ne ja valita tarjouksista kokonaisuudeltaan paras tai jättää tarjoukset hyväksymättä jos ei natsaa.  Kilpailuttaminen kannattaa yleensä aina , ja vaikka uusi kierrros jos ostaja ei ole ymmärtänyt tai ottanut huomioon kaikkia hintaan vaikuttavia asioita .  Eräskin täällä uudehko toimija korotti tarjoustaan liki 30 % (kuitupuun osalta), kun kerroin miksi niin kannattasi ehkä tehdä.

    Fingerporissa markkinointia ed. olleen Kamalan luonnon tyyliin;  ensitreffeillä  ”vävyehdokas” hurmasi ”morsmaikkuehdokkaan” kertomalla kuuluvansa isokenkäisiin mutta olevansa silti varsin rento tyyppi. (työskenteli  sirkuspellenä).

    Timppa

    Putler aiheutti sen, että jatkuva kasvatus on entistäkin epätaloudellisempi.  Olen jatkuvasti kirjoittanut mahdollisimman tehokkaan kasvatuksen puolesta ja nyt nähdään, että puun tarve kasvaa entisestään.

     

    suorittava porras

    Samoilla linjoilla kokemani ja näkemäni perusteella.Timpan teeseillä ei tarvitse pakitella mielipidettä.

Esillä 10 vastausta, 231 - 240 (kaikkiaan 410)