Keskustelut Metsänomistus Metsätalouden kannattavuus

Esillä 10 vastausta, 211 - 220 (kaikkiaan 410)
  • Puuki

    Onhan ne kantohinnat etäämmällä tehtaista vielä huonommat kuin niiden lähellä.  Vaan eikös sinne päin ole tulollaan iso sahalaitos.  V:n 2001 euro ~ 5.95 mk olisi nykyään n. 4,75 mk:ssa.  Eli siltä pohjalta esim. v:n -87 3-4 khl:n harvennuskuk :n kantohinta joka oli 105 mk vastaisi nykyään hintaa 14 €.   Aika samoilla nimellishinnoilla mennään. Palkat ym. kulut on nousseet n. 2,5 – 3 x:ksi niistä ajoista.   Johtopäätös on se, että jos meinaisi saada saman tason tuloa kuitupuun myynnistä kuin joskus ennen, niin pitäisi saada puut kasvamaan n. 3 x enemmän nostamatta silti kasvatuskuluja.

     

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    ”Ihan karkeittenkin laskelmien mukaan yksityismetsänomistajilta jää sata miljoona euroa vuosittain tuottoja saamatta.”

    Miksi? Hoitorästien vuoksi.

    https://yle.fi/uutiset/3-12359753

    Tomperi

    Eihän metsälehdessä ja ns ylhäältä tulevassa tiedotuksessa ja ohjeistuksessa ja tämän palstan keskusteluketjuissa puhuta muusta kuin kuutioista.  Esimerkiksi tuhkan levitys metsänomistajien toimesta omiin metsiinsä nähdään aina ja jokapaikassa kannattavksi toiminnaksi vaiikka tutkimusten mukaan ei se muuten kaikkialla ole kannattavaa.  Samahan tapahtui soitten ojitusten kohdalla, kyllä tiettiin että kaikki ojitukset ei ole kannattavia mutta kun valtio otti velkaa ja maksoi niin tottahan toki se on kannattavaa tuotosta ja kärsijöistä viis. Nyt niitä virheitä taas kannattavasti yhteiskunnan rahoituksella palauttaa yritetäään mukavampaan asentoon.  Tietysti jos omistaa jonkin verran metsää ja on runsaasti metsäyhtiöitten osakkaeita ymmärrän kyllä että näin ihmiset päättäjät ahneuksissaan toimivat.  Luulen että jos raha metsäomistajien näkökulmastas raitkaisisi metsäpolitiikkaa niin selluteollisuus pois ahtaalla.  Tällä hetkellä Valkovenäjältä tuodaan ratapölkyt suomeen kyllästettäväksi kun suomesta ei niitä saada, varmaan kohta tuodaan sellupuutkin ja tukitkin kun ei muuten riitä tarpeeksi ulkomaailman markkinoiden vetäessä niin hyvin….  Metsähallitus ja firmat hakkaa metsiään niin että vielä 80 luvulla moisesta meiningistä ois joutunut raastupaan, maailma on muuttunut, hyö jotka eivät niin tee ovat isänmaan pettureita suorastaan.    Onneksi on hpitorästejän niillä alueilla joilla on tuhansia yhtenäisiä alueita ettei ole hoitorästejä ei paljoa tiaiset siritä eikä pyyt viheltele…

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Voisiko tuosta vuodatuksesta saada lyhennelmän: mikä on pielessä?

    Rukopiikki

    Höpö höpö. Ei metsänomistajilta jää mitään tuottoja hoitamattomuuden takia saamatta kun puuta on nytkin jo aivan liikaa kun hinnat näin heikot. Kyllä puunostajat ovat saaneet ostettua puuta ihan ne määrät mitä on ollut tarkoituskin. Mitään puupulaa ei Suomessa ole.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Juuri niiltä jää tulevia tuottoja saamatta, jotka jättävät nyt metsänsä hoitamatta: heidän tulevat myyntituottonsa ovat pienemmät.

    Puuta ei ole ollenkaan liikaa jos huomioidaan että EU vaatii tietyn suuruisen hiilinielun ja puun tuonti Venäjältä lakkaa. Samaan aikaan pitäisi lisätä puun polttoa energiaksi. Hankala yhtälö kun samaan aikaan pitäisi vielä perustaa lisää suojelualueita Etelä-Suomeen. Kyllä puupula on todennäköinen ja sitä kautta hintojen nousu.

    Puu Hastelija

    Pirukoikki, onko tämä Moskovan virallinen kanta?

    ”Mitään puupulaa ei Suomessa ole.”

    Visakallo Visakallo

    EU:n komissio ei ole vielä mitenkään reagoinut Ukrainan tapahtumista johtuviin pakotteisiin. Ilmasto ajaa edelleen kaiken muun edelle.  Janne Kotiaho ja Emma Kari ovat Suomessa EU:n komission suora jatke. Jos on Putinilta järki kateissa, niin eipä ole komissiossakaan ja sen kätyreissä paljoa kehumista.

    Teufelin Zumi

    Ei kannata trollata trolli.

    Eu komission sivut.

    https://ec.europa.eu/info/index_fi

    Visakallo Visakallo

    Tarkoitin Teukka metsäpuolen asioita, eli  suojeluvaatimusta, monimuotoisuutta, jne. Myötätuntoa ovat toki komissiosta Ukrainalle antaneet, mutta eivät euronkaan edestä apua. EU:n jäsenmaat ovat kukin hoitaneet sen puolen omista varoistaan.

Esillä 10 vastausta, 211 - 220 (kaikkiaan 410)