Keskustelut Metsänomistus Metsätalouden kannattavuus

Esillä 10 vastausta, 171 - 180 (kaikkiaan 410)
  • Tolopainen

    Tuo puupohjaisen biodieselin 13milj kiintokuution puunkäyttö korvaisi sen  puunkysynnän laskun, joka syntyy kun paperinteko vähenee Suomessa.

    Ola_Pallonivel

    Vaan paljonko kuluu energiaa siihen, että tehdään litra biodieseliä? Arvaan, että tuo on silmänkääntötemppu ja ekopesua. Sama kai se on ne risut heittää suoraan kattilaan, vähenee kinttaan jäljet huomattavasti.

    Puuki

    10 kiinnosta puuta saadaan 1000 l biodieseliä ja saman e-määrän verran lämpöenergiaa. Ei se nykyisillä energian hinnoilla voisi olla huonoa bisnestä.

    Jovain

    AJ: Elämme vapaassa markkinataloudessa, niin ainakin pitäisi olla. Yksi vaihtoehto puukaupalle on myydä puut tienvarresta. Keskitetysti puukauppaa käy myös Mhy. Ei tule kuuloonkaan, että maksaisin palveluista puukaupan kylkiäisenä tai antaisin puut yhtiöiden kaupankäyntiä varten. Tuskin on kannatusta antaa rahat yhtiöiden käyttöön. Toinen asia on, jos puukaupasta kieltäydytään tai palveluista kieltäydytään…

    Ola_Pallonivel

    Vaan paljonko kuluu energiaa siihen, että 10 kuutiota puuta muuttuu 1000 diesel litraksi? En tunne prosessia, vaan jonkunlaista tervanpolttoa se lienee on.

    Puuki

    Sitä pitää kysyä vaikka Nesteen kemisteiltä paljonko energiaa W-T:n menetelmä kuluttaa.  Ei se diesel valmistu  ihan vain puristamalla kalikoita kovasti.

    1000 l dieselin e-sis.  on n. 10 700 kwh ,niin sen valmistukseen ja sitä vast. lämpöenergiasta voi jotain käyttää itse valmistukseenkin ilman suurempaa tappiota.

    Per Ä Reikäs

    Ässä 810 tekee tulosta,metsissä.

    mehtäukko

    Jovain..” Yksi vaihtoehto puukaupalle on myydä puut tienvarresta. Keskitetysti puukauppaa käy myös Mhy. Ei tule kuuloonkaan, että maksaisin palveluista puukaupan kylkiäisenä tai antaisin puut yhtiöiden kaupankäyntiä varten. Tuskin on kannatusta antaa rahat yhtiöiden käyttöön. Toinen asia on, jos puukaupasta kieltäydytään tai palveluista kieltäydytään…”

    Kenelle tuo posmitus on tarkoitettu? Päihtyneenä tökittyä sekasotkua?

    TTL

    Kannattavuustarkasteluissa kiinnitetään ehkä liian vähän huomiota puun hinnan muuttumiseen ja esimerkiksi arvostusten muuttumiseen. Sijoituksellisesta näkökulmasta metsämaata käytetään siis vain vakiohintaisen puun kasvattamiseen.

    Katselin läpi omia kirjoituksiani tänne keskustelupalstalle ja 2016 olin kirjoittanut Lapin metsien suhteellisen alhaisesta kuutiohinnasta. Aloin vähän analysoimaan, mitä siellä on tapahtunut reilussa viidessä vuodessa ja en voi tässäkään  riittävästi kiittää Hannu Liljeroosin toimintaa metsätilamarkkinoiden avaamisesta aivan toisesta näkökulmasta.

    Puukuutiometrin hinta oli 2016 Lapissa 16 euroa. Vuoden 2021 keskimääräinen kuutiohinta oli Lapin kaupoissa 25 euroa. Tukkiprosentti oli aavistuksen suurentunut, mutta taimikoiden osuus pienentynyt (taimikothan tulevat näin laskien ilmaisina). Nämä perustuvat Hannun tilastointiin.

    Puuston määrän lisääntyminen kun otetaan huomioon, niin näillä tiedoilla 2016 ostetun tilan arvo on karkeasti kaksinkertaistunut.

    mehtäukko

    Samoin muuallakin kaikilla vastaavilla kohteilla, joissa ostaja ei ole lähtenyt niihin yli 50€ joka motti- hullutuksiin.

Esillä 10 vastausta, 171 - 180 (kaikkiaan 410)