Keskustelut Metsänomistus Metsätalouden kannattavuus

Esillä 10 vastausta, 121 - 130 (kaikkiaan 410)
  • Jovain

    Nuo alveilla tienaamiset ovat ihan omaa keksintöänne, niin kuin on kuutioiden siirtely maksatuksessa paikasta toiseen. Mikä ero sillä on periä lisät puunhinnasta tai maksaa lisät puunhintaan. Korjata puuta parhaaksi katsomallaan tavalla, niin myös hankintakaupassa. Käyttää metsänomistajaa puuntoimittajana (renkinä). Mikä ero niillä on samankokoisilla ja samanhintaisilla kuutioilla. Hyvin sopivat vastikkeellisina ja toisiaan pois sulkevina samaan puukaupan järjestelmään? Saatiinko hinnan lisää?

    Metsuri motokuski

    Mitähän jovain tuossa yritti sanoa ?

    mehtäukko

    ”että alveilla tienaamiset ovat ihan omaa keksintöänne”. On se Jovain vertaansa vailla oleva sonklottaja. Tuonkin vääntää muiden syyksi!

    Metsuri motokuski

    Sehän on oppinut takinkäännön erinomaisesti. Varma keino päästä yhteiskunnassa eteen päin on olla samaa mieltä valtavirran kanssa. Jos virhe on sattunut niin syy kannattaa vierittää muiden niskoille.

    mehtäukko

    Mikä olisi derHorstin vaihto-ehto..” ostaja kertoo hinnat, millä on itse valmis korjaamaan puuta parhaaksi katsomallaan katkonnalla, myyjän omistamalta kohteelta…”

    Tähän asti monenlaista puppua on esitetty.

    derHorst

    Vaikka runkohinta teknisenä ratkaisuna alkuun. Mieluummin kuitenkin aito kilpailu, kun tuo edellinen on johdannainen nykykäytännöistä. Tai korjuun ja käytön eriyttäminen lainsäädännöllä. Kaipa tietäjät keksivät lisääkin vaihtoehtoja.

    Mutta hei, MTKin lukee palstaa:

    Jospa nostaisivat kissan pöydälle ’maan tavan ’suhteenkin (puukaupassa).

    mehtäukko

    Moneen kertaan paasattu ”alkutuottajan asema” on kaikilla tuotantosuunnilla se mikä on.Kilpailuvirasto putinoi aikoinaan ukaasit, joilla kaikenlaiset hintayhteistyöt tulivat mahdottomiksi.

    Runkohintamenetelmä on käytössä ainakin osalla klusterista osalla maata.

    Korjuun ja käytön eriyttämistä on täällä  eräs jojo ajanutkin, mutta mikä autuus siitä syntyisi?Kun jokaisen kynnyksen työt kannolta portille on jo nyt kilpailutettu viulun kielelle ja kustannuspaine älytön, missä olisi lisä-arvo eriyttämisessä?

    ”valmis korjaamaan puuta parhaaksi katsomallaan katkonnalla, myyjän omistamalta kohteelta…” vaatii kai ainakin kaupan hyväksymisen allekirjoituksella…?

    Ola_Pallonivel

    Runkohinnoittelu on hyvä uudistus. Ainoa miinus on, kun tukki-% jää myyjällä hämäräksi. Tuo olisi mielenkiintoista aukon teossa tietää.

    Puuki

    Tarkka tukki% ei selviä kuin vasta sahalla , jos on sahamittaus ja läpivalaisu siellä . Kontrolli myös mukana tietysti toiminnassa.    Eihän sitä muuten oikein voi käytännössä selvittää.

    Tilastoja voi laatia ja laaditaankin vertailemalla puutavaralajimenetelmän ja runkohinnoittelun loppputuloksia samantapasilla leimikoilla  mutta tuskin ne tulokset on myyjille näkyvillä koskaan eikä leimikot ole juuri samanlaisia kuitenkaan.

    EU-alueella yleisesti infl. on 5 %. Täällä 3,5 % . Työpalkat kuulemma (säästöpankin ekonomistin mukaan) nousee sen tai yli .      paljonko nousenee kantohinnat tässä taloustilanteessa ?  Viimeaikaisten tarjousten perusteella oli laskenut jonkin verran kuitu,  ei noussut edes infl. verran.   No se on kai ollutkin ”maantapa” jo muutaman vuosikymmnen ajan , että puun hintaan ei tule inflaatiokorjauksia ; puuthan kasvaakin itsestään ja ihan ilmaiseksi joidenkin mielestä.     Siitä selviää meleko helposti, kun ei myy puuta alihintaan, niin yksinkertaista se on.

    mehtäukko

    ”…Ainoa miinus on, kun tukki-% jää myyjällä hämäräksi…” No mutta eihän sitä pitänyt olla enää vaatimuksissa,- ei osaa eikä arpaa, kun ostaja voi pätkiä vaikka tulitikkuja. Sitähän täällä on tähän saakka paasattu..!!?

Esillä 10 vastausta, 121 - 130 (kaikkiaan 410)