Keskustelut Metsänomistus Metsätalouden edunvalvonta, mikä suunta?

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 57)
  • Metsätalouden edunvalvonta, mikä suunta?

    Täällä on moneen kertaan pähkäilty edunvalvontaa metsäalalla. Mikähän lie tulevaisuus.

    MHY:t kai ovat liittymässä MTK:n jäseniksi ja näin MHY:n jäsenet olisivat MTK:ssa mukana.

    Vanhastaan on ollut vireillä myös joku ”yksityismetsänomistajien liitto tai -yhdistys” sen puuhamiehiä on ollut täällä Etelä-Pohjanmaalla sellainen kun Paavo Waltari.
    Se on kuitenkin keskittynyt lähinnä arvostelemaan metsänhoidon neuvontaa. En tiedä onko enää aktiinen, kuukkeli ei löytänyt.

    Nyt tuntuu sitten tulleen kuvaan mukaan ”Etämetsänomistajien liitto”. En tiedä tarkoitusperiä. mutta se nyt jo nimellään jakaan metsänomistajat kahtia.

    Mitä muuta löytyy

    Terveisin: Korpituvan Taneli

  • jees h-valta

    Kuten aiemmin toetesin äänestäessämme noita poliittisia päättäjiä olemme antaneet heille valtakirjan olla kansaa viisaampia ja silloin luottakaamme heihin. Eli EU hoituu sillä. Mitä tulee kissanhännävetoon jonkun omia etujaan ajavan kuppikunnan vastukseksi kotimaassa siihen riittää myös poliitikot. He ovat monet metsänomistajia ja sellaisia meidän sitten on syytä äänestää.
    Niissä kapineteissa todelliset päätökset tehdään edelleen.
    Keskittykäämme itse asiaan eli metsätalouteen.

    jees h-valta

    Glan kohtuuttoman kalliit jätevesilaitteet ovat ehkä myös isoimpia harhoja joita viljellään. Olisko joukkohysteriaa vai mitä?
    Kun pelkkä umpitankki riittää jolloin kustannus on kaivuutöineenkin varmasti sen alle 5000 euron vaikka tiedotusvälineissä aika paljon sitä alarajana on viljeltykkin. Ja eläkeläisethän siitä ikänsä puolesta vapautuvatkin. Sarjassamme muutosvastarintaa asioista tietämättä.
    Kuten täällä metsäholholassammekin.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Jees, luotat aika paljon poliitikkoihin. Puolueiden metsäosaaminen, erityisesti kansainvälisten metsäasioiden, taitaa olla kuitenkin aika – miten sen kauniisti sanoisi – heikoissa kantimissa. Poliitikoilla kun ei aika riitä mennä asioihin tarpeeksi syvälle. Siksi tarvitaan erikoistunutta edunvalvontaakin.

    Paikallistasolla tarpeellisia edunvalvontaesimerkkejä saa vaikka kaavoitushankkeidn seurannasta tai maanomistajien neuvonnasta sähkölinjojen siirtohankkeiden yhteydessä.

    Tilatasolla tärkein asia on puukaupoissa avustaminen. Sopivan ostajan löytäminen leimikolle voi merkitä parhaimmillaan jopa 10 euron kantohintalisää myydylle puukuutiolle. Katkonnan merkitys on suurimmillaan rungon koossa 200-300 litraa, silloin huono katkoja voi saada tukkiprosentiksi 30 ja hyvä 60 prosenttia. Lähde: valtakirjakaupat 2010-2012, Metsänomistajat Keski-Suomi 3/2013.

    Totta kai tilojen pirstoutuminen heikentää metsätalouden kannattavuutta, kun se johtaa helposti käsittelykuvioiden ja puukauppojen pieneen kokoon. En laittaisi tapahtunutta kehitystä kuitenkaan mhy-kentän syyksi, vaan osoite on ehkä yleinen metsäpolitiikka. Olisi hyvä jos metsänomistamista voisi osittain kehittää ammattimaisempaan suuntaan isommilla pinta-aloilla operoivaksi, jos voidaan jotenkin välttää tällä palstalla esiin tuotu riski, että puun myyjä on tällöin kovin harvoista puun ostajista riippuvainen. Kuten monella velkavetoisella maatalousyrittäjällä on tilanne.

    Osittain omatoiminen perhemetsäomistuskin on hyvä. Se säilyttää suomalaisten kontaktin luontoon ja palstalla puuhastelu parantaa kansanterveyttä.

    Metsäkupsa Metsäkupsa

    Osaava metsänomistaja ei tarvitse välikäsiä puukaupassa,olen vuoden sisään 5000m3 myynyt ja hinta ja katkonta kohdallaan.Valtakirjakaupoissa ei parempaa hintaa ,eikä katkontaa.Kolmelle firmalle puut menneet.Seurakunnan ja kunnan valtakirjalla myydyt leimikot hyvä vertailukohta.

    Itse myyden lisäksi bonusta (0,70€) ja saman verran säästyy puukaupallisen valtakirjakaupan kuluja.

    Ei osaavalle taasen valtakirja käytäntö mitä oivallisin.

    Rane

    Jesse voisi miettiä miksi metsäteollisuudella on metsäteollisuus ry vaikka ne jo yksinäänkin pystyvät sanelemaan metsänomistajalle kaupan ehdot?Kyllä siellä kapitalismi osataan paljon perusteellisemmin kuin Harjavaltalaisessa kattilakaupassa.Siitä huolimatta ne on tehneet järjestön joka lobbaa Brysselissä ja Helsingissä,on mukana kaikissa neuvotteluprosesseissa jotka vaikuttaa metsäteollisuuden toimintaympäristöön.Todennäköisesti jonkun toimihenkilön toimenkuvaan kuuluu sivusilmällä seurata jopa metsälehden keskustelupalstaa.Jotta pysyvät koko ajan selvillä siitä mitä on tekeillä.
    Rane maksaa MTK:n jäsenmaksua jotta metsänomistajilla on edes jonkinlainen vastavoima.Että päätöksiä tehtäessä meidänkin näkökulma tulee kuulluksi.
    Huono puoli tässä on se että kaikenlaiset siipeilevät risukauppiaat pääsee myös hyötymään työn tuloksista mutta sille ei mahda mitään.

    juuso8 juuso8

    Totta, minkä Rane sanoo.
    MTK;lla on pulska lakkokassa. Ei metsänomistajilta kaivata ensisijaisesti jäsenmaksu euroja, vaan ison jäsenmäärän antamaa paino arvoa toiminnalle.
    Helppoa tuo yhteistyö ei näytä olevan, koska MTK-MHY päätökset piti olla jo valmiit, mutta jostain syystä päätökset siirtyi keväälle.

    Rane

    Juuson maininta”lakkokassasta” pitää paikkansa,jäsenmaksuilla katetaan vain osa edunvalvonnan kustannuksista.Sijoitusvarallisuuden tuotot on elintärkeät jotta toimintaa voi pyörittää nykyisessä laajuudessa.
    Mutta kyllä uuden jäsenkunnan jäsenmaksuillekin löytyisi käyttöä.
    Huippulobbarit ei ole halpatyövoimaa.

    jees h-valta

    Metsäkupsan linjoilla ja ken apua tarvii hän sitten menee A.Jalkasen juttusille ja saa sitä. En kiistä etteikö pikkupikkupalstalaiset puuhastelupeteliukset sitä varmasti tarviikkin. Onneksi meidän ei enää tarvii rahoittaa sitä palvelua.
    Kaupallinen metsätalous on minulle se jota toteutan ja pärjään siinä tarpeen mukaisen määrän. Silloin kun joku alkaa sanella minulle liian epätaloudellisia lopetan yksinkertaisesti kaupanteon. Niin yksinkertaista.

    Gla Gla

    Jees: ”Glan kohtuuttoman kalliit jätevesilaitteet ovat ehkä myös isoimpia harhoja joita viljellään.”

    Onko järjestelmän hinta kohtuuton vai kohtuullinen riippuu siitä, kummalla puolen lvi-kaupan tiskiä ollaan.

    jees h-valta

    Jokaisen omankin edun mukaista muuttaa hajuttomaksi ja ympäristöä turmelemattomaksi vanhat sakokaivonsa. Omassa paskanhajussa ei ole mukava kesäiltana grillailla.

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 57)