Keskustelut Metsänhoito Metsät nyt Suomessa

Esillä 10 vastausta, 91 - 100 (kaikkiaan 114)
  • Metsät nyt Suomessa

    Merkitty: 

    Suomessa on nyt metsää puuntuotantoon 20.3 milj ha,kitumaita 2.5 milj ha.Metsät nyt kasvaa jotain 103.5 milj m3.Yli 100-vuotiaita puita vähentynyt 20 %.120-vuotisista puista 85% on suojelualueiden ulkopuolella.Greenpiece arvostelee Suomen metsien hoitoa.Kuulemma monipuolisuus on katoamassa.Luonto kyllä on semmonen,että jos jokin laji katoaa,tilalle tulee uusi laji tai katoamassa oleva laji alkaa muuttumaan erilaiseksi.Semmonen on luonto,joka kulkee hitaasti ja muuttuu hitaasti.Eli katoavat lajit uusiutuvat ja mitään luonnon köyhtymistä ei tapahdu siksi,että vauhti on luonnossa hidas.400 milj vuotta on eletty kun metsät ja kasvit alko kehittymään viherlevistä eli metsät eivät elä vauhdilla sillai ,miten Greenpiece kertoo.Luontoa muuttaa myös laattojen liikkeet

  • jees h-valta

    Uusi Citroen on kyllä tosi makea näöltään ja laatuauto kuten kaikki eurooppalaiset. Mutta edullisemmasta päästä heti Dacian jälkeen. Hinta/laatu enemmän kuin kohdallaan.

    kaapo123

    juu,no nyt kuulemma tekevät metsäsuunnitelmia dronellakin,

    mehtäukko

    Vai niin. Ihan pimeässäkin?

    A.Jalkanen

    Dronehan olisi siinä mielessä parempi kuin satelliitti, ilmakuva tai laserkeilaus, että dronella voisi ottaa valokuvia puista läheltä ja tunnistaa niistä mm. puulajit ja taimikoiden ja nuorten metsien hoitotarpeet tarkemmin kuin aikaisemmin.

    kaapo123

    Metsä.fi kertoo dronekuvaukset,netissä kertomus

    Puu Hastelija

    Nähdäkseni metsiä kuuluisi Peter Wollenburgin mukaan kasvattaa tiheässä, jolloin juurivalo hoitaisi yhteyttämisen litoriaanikauden oppien mukaisesti eivätkä mikrobit ja virukset pääsisi iskemään näihin megalomaanisiin puujärkäleisiin harmaapäätikkojen massaesiitymisistä huolimatta.

    kaapo123

    No instagramissa oli Tornator-yhtiön kertomus,että yhtiö vuokraa metsätiloja ja hoitaa niitä,että omistajan ei tartte sitten huolehtia.Tornator-yhtiön hallussa on 674 000 ha metsää.No virukset,sienet,bakteerit ja levät pääsevät kyllä puuhun,jos haava tulee ja on joitakin tuholaissieniä,jotka pääsevät kuoren läpi puuhun,vaikka kuori ei olisi vioittunut..Valo kyllä kulkee omaa reittiä juureen ja juuren päässä on laite,joka ottaa valon mullan alla vastaan.Kasvianatomia kertoo myös esim,miten kaksisirkkaisen kasvin alkiokehitys tapahtuu ja samoin yksisirkkaiset ja paljassiemeniset.Niissä tapahtuu kehitys.Olen lukenut kasvianatomiaa

    Puuki

    No,” Olen lukenut minäkin Tuntemattoman Sotilaan ja pari muutakin kirjaa”-sano.

    Onko luonnontuhot (muut kuin puun kasvatusta haittaavat hirvituhot) yleisempiä tiheissä vain harvemmissa, hoidetuissa metsissä (harvennuksin hyvin hoidetuissa) ?    …Sitähän minäkin…

    PS voipi olla puiden  juurenpäissä valoreseptorit. En väitä vastaan , kun en ole ollut paikalla valmistusvaiheessa.         Tormaattorin vuokrabisneksestä on ollut juttua aiemminkin ja huonoksi  todettu ainakin tuotoltaan mo:lle.  Metsänhoidollisesti voi olla hyvä asia, kun joku hoitaa .

    PS2.  Citikasta puheen olleen eräs metsämies sanoi kerran, että sitikassa oli hyvää lopulta se kun pääsi siitä eroon.  (Aasinsilta olemassa metsään;muutenhan autokeskustelu on ihan eri ketjusssa).

    mehtäukko

    Saahan sitä tolskata lukea kasvianatomiaa ja ajaa sitikalla valot päällä, mutta käytännön metsätalous on hebreaa.

    A.Jalkanen

    Metsähallituksella kuulemma periaatteessa palattu vanhaan, eli alettu uudelleen soveltaa ikä- ja läpimittarajoja uudistuskypsyyden mittareina. Käytännössä varmaan edelleen yhdistellään nuorempia ja vanhempia kuvioita järkeviksi kokonaisuuksiksi.

Esillä 10 vastausta, 91 - 100 (kaikkiaan 114)