Keskustelut Metsänomistus Metsät ja vaalikevät 2019

Esillä 10 vastausta, 71 - 80 (kaikkiaan 322)
  • Metsät ja vaalikevät 2019

    Vaaleihin liittyvä keskustelu leviää moneen ketjuun, josko saisimme tähän keskitettyä ajankohtaiset asiat. Alkuun pari linkkiä: https://www.vasemmisto.fi/wp-content/uploads/2018/10/vas_ilmasto-ohjelma_web-1.pdf

    Lainaan sieltä  pätkiä metsäosiosta, käykää itse lukemassaloput:

    Vastuullisella metsäpolitiikalla tulee ylläpitää ilmaston kannalta optimaalinen metsien kehitysluokkajakauma. Tehokkaimpia hiilen sitojia puut ovat kasvaessaan kuitupuusta tukkipuuksi. Uudistuskypsät metsät sitovat hiiltä, mutta ne ovat erityisesti hiilen varastoja, joten liian nuorta metsää
    hakattaessa tämä potentiaali menetetään. Metsien kiertoaikaa olisikin saatava pidennetyksi, niin että puu ehtisi käyttää hiilensidontapotentiaalinsa ennen raaka-aineeksi päätymistä.

    Metsien maaperään on sitoutuneena merkittävä määrä hiiltä sekä kivennäismailla että eloperäisillä mailla. Voimakas maan muokkaus päätehakkuiden yhteydessä heikentää maan hiilitasapainoa, ja maaperän hiiltä vapautuu myös ojitettujen kasvuisien metsien maaperästä. Toisaalta puuston lisääntynyt kasvu osalla
    ojitetuista soista kompensoi maaperän hiilipäästöjä. Poimintahakkuita toteuttamalla voidaan pohjaveden tasoa pitää korkeammalla, jolloin hiili pysyy sitoutuneena eloperäiseen maahan, eikä kunnostusojituksia tarvita. Haittana voi olla metaanipäästöjen lisääntyminen, mikäli suo vettyy.

    Metsänomistajat ovat keskeisessä roolissa ilmastonmuutoksen hillinnässä. Puihin sitoutuvan hiilen määrää voidaan lisätä parantamalla metsänhoidon käytäntöjä. Tämä on usein myös metsänomistajan etu. Tulisikin rakentaa kannustinjärjestelmä, joka kannustaa hiilinielun vahvistamiseen. Kannustinjärjestelmän tulisi olla
    sellainen, jossa metsänomistaja palkitaan hakkuiden lykkäämisestä ainakin aikaisemmassa metsälaissa määriteltyihin uudistamisikiin. Mikäli metsä kuitenkin kaadetaan etuajassa, osa saadusta kannustimesta perittäisiin verotuksessa takaisin. Tuen tulee kasvaa sitä mukaa, mitä vanhemman metsän säästämisestä on
    kyse, jotta kiertoaika pidentyisi. Järeämmästä puusta saa paremman hinnan, joten vaikka tulot viivästyvät ja osa kannustimesta perittäisiin verotuksessa takaisin, saisi metsänomistaja kuitenkin taloudellisen hyödyn
    hiilivaraston kasvattamisesta.

    Metsien hiilinielun vahvistamiseksi Suomen tulisi mm.
    · asettaa hakkuut kestävälle tasolle hiilinielujen vahvistamisen ja luonnon monimuotoisuuden suojelun näkökulmasta. Tämä on huomattavasti alempi taso kuin puuntuotannollisesta näkökulmasta. Oikea taso määräytyy viimeisimmän tieteellisen tiedon avulla.
    · kehittää kannustinjärjestelmä maanomistajille hiilinielujen kasvattamiseen.
    · parantaa metsätalouskäytänteitä neuvonnan ja ohjauksen kautta siten, että puuston ja maaperän hiilensidonta ja monimuotoisuus lisääntyvät talousmetsissä.
    · ohjata puuta erityisesti pitkäikäisiin korkean arvonlisän puutuotteisiin.
    · tukea metsänhoitotapoja, joissa maanmuokkausala minimoidaan siten, että riittävä
    uudistamistulos saavutetaan.
    · uudistaa Kemera-tukea niin, että se ohjaa aidosti kestävään metsätalouteen.
    · kohtuullistaa Metsähallituksen tuloutustavoitetta.

     

    Tämän linkin https://www.sll.fi/2019/02/25/luonto-pyrkii-eduskuntaan/?fbclid=IwAR1Wr-RdzRhCUjyw-Z-7nUiyTicUmkUbQU09PRNrC1rnBqMKknX5egfuwjE Takaa puolestaan löytyy luonnonsuojeluliiton kysely puolueille, kaikkien puoueiden vastaukset on sieltä luettavissa.

     

     

  • oksapuu

    Aika moni suomalainen yrittäjä on myös siirtänyt kirjansa viroon…

    Mikähän lienee syynä? Tasavero vai se että veroa joutuu maksamaan vasta kun nostaa yrityksestä rahaa ulos…

    puunhalaaja

    Talous sanomissa joku itkee aasialaisen ruuan kokkipulaa. Ei se homma vaan pelitä jos ammattitaitoiset tekijät joutuu yli vuoden odottamaan työlupaa…

    Tuohon alaan liittyy niin paljon veronkiertoa, ihmiskauppaa ja muuta hämärää, että en jää itkemään uusuen sushipaikkojen perään.

    Erityisasiantuntijat pääsevät Suomeen nopeasti. Jos tarvit jonkin ugriudmurtin koodaamaan firmaasi, niin se on täällä noin kuukaudessa.

    oksapuu

    Heh…

    Suomi vaan alkaa tarvitsemaan ihan oikeasti muutakin työvoimaa kuin erityis a siantuntijoita jos  jatkossa aiotaan eläkkeet maksaa…

    Onhan tuossa jo väläytelty mallia että eläkkeitä pitää alkaa leikata kun maksajia ei ole.

    Tolopainen

    Kun meillä oli 8v kokoomuksen ja demareiden hallituksia talous ei kasvanut yhtään, sehän tietenkin näkyy myös eläkejärjestelmässä, tuota aukkoa ei saada paikattua koskaan. Ne puuttuvat kymmenet miljardit on menetetty pysyvästi, koska ne työpaikat on mnetetty, mitä olisi voitu saada Suomeen. Seuraava hallitus myös on sellainen, joka nakertaa meidän eläketurvaa alkamalla pienetämään talouttamme. Joillakin imeellisillä hiilinieluverukkeilla. Kasvit tarvitsevat hiiltä ja nykyisin ne kasvavt paremmin, kun hiiltä on saatavilla, ei tuo 400ppm ilmakuutiossa tätä palloa lämmitä, ne o keksittyjä juttuja. Näemme komeita leväkukintoja vesistöissä kun kasveilla on ravintoa, kyllä hiilet häipyy merten syvyyksiin.

    Talouden kääntyminen tapahtui jo viime kesänä, jotta  kohta saamme muutakin mietittävää kuin nämä hiiliasiat ja työvoimapulan. Ei nimittäin näytä enää kovin hyvältä tuo talouden ilmapuntari pörssi, kun jenkkilä aivastaa muu maailma yskii. Eli musiikki on loppunut eikä tanssit jatku kauan.

    harrastelija

    arto: ”Virossa palkat nousseet suomen tasolle. Elämä paljon halvempaa. Ei taida suomi kovilla veroilla kovin vetää, ulkolaista työvoimaa. Muutkin naapuri maat menee menojaan.”

    Suomessa Ay-liike ja sillä ratsastavat puolueet pitävät kyllä huolen siitä, että työttömyys ei laske – päinvastoin. Eihän Ay-pampuille muuten saa korkeita palkkoja ja virkoja. Ed. hallituksen tullessa demokratian toivomuksesta Ay-pomot pisti heti mielenosoitus ja lakkoaallot käyntiin, yrittäen näin kammeta oikeaan suuntaan lähtevää kehoitystä.

    Suomessa on alv.vero tasa-arvoista – vielä. Samoin kunnallisvero kunnittain. Ansioverotus on kaukana paljon huudetusta ”tasa-arvosta”! Meillä on sellainen järjettömyys, että niitä jotka pitävät valtion taloutta pystyssä rangaistaan progressioverolla!

    Tolopainen

    Kun eläkkeestä menee toisilla 35% veroon ja toisilla vajaa 10%, mitä oikeudenmukaista tuo on, sosiaalimenoja tuo pienempituloinen voi kuitenkin käyttää enemmän ja lisäksi saa vielä asumistukea. Jos eläkkeiden verotusta pienennetään, eläkemaksujakin voisi pienentää.

    pitkät neulaset

    Merkillistähän se on jos kertyneistä eläkevaroista valtio verottaa vaikka sen 30% ja sitten 24%alvin kun rahat käytetään. Isommista eläkkeistä luokkaa 70%. Isoja eläkkeitä ei siis kannattaisi rahastosta maksaa , vaan katto tuo esim. kolmannes 9% ja alv.24%.

    Näyttää ettei eläkerahoja ainakaan verotuksellisesti ottaen kannata käyttää mihinkään tuon alv osuuden leikatessa neljänneksen. Toisaalta mitäs sitä kuoleva säästää – elää kuin viimeistä päivää , ja ajattelee tunnin elämäänsä eteenpäin.

    Tolopainen

    Eläkevaroista suuri osa päätyy kunnille, jotta kannattako kuntien menoja varten rahastoida. Tuo lakisääteisiin maksuihin perustuva eläkkeiden rahastointi taitaa olla pelkastään suomalaista tyhmyyttä, ei tuollaista muualla harrasteta.Eläkemaksut ovat kuitenkin veroluontoinen maksu, niitä voidaan korottaa tarpeen mukaan kuten on tehtykin.

    Visakallo

    Puheet eläkkeiden pienentämisestä ovat jo voimistuneet. Syntyvyys oli pitkään melko tasaista aina 90-luvun puoliväliin asti, mutta sen jälkeen alkoi alamäki, jolle ei näy loppua. 25% pudotus 65 000:sta  49 000:een on raju minkälaisessa yhteiskunnassa tahansa. Kasvukeskusten ulkopuolella pudotus on ollut vielä omassa luokassaan. Kun meikäläisen nuorin syntyi -92, syntyneitä oli lähes 70. Nyt ollaan oltu useampana vuonna kymmenen kahtapuolen.

    pitkät neulaset

    Vuokratyövoima Baltiasta , Puolasta ja Venäjältä 183 päivän puitteissa maksanee kotimaahansa nuo maksut. Pitäisikö sopia että työn tilaaja maksaa kuitenkin jotakin myös tuonne Suomen eläkekassaan? Vai maksavatko jo?

Esillä 10 vastausta, 71 - 80 (kaikkiaan 322)