Keskustelut Metsänomistus Metsät ja vaalikevät 2019

Esillä 10 vastausta, 241 - 250 (kaikkiaan 322)
  • Metsät ja vaalikevät 2019

    Vaaleihin liittyvä keskustelu leviää moneen ketjuun, josko saisimme tähän keskitettyä ajankohtaiset asiat. Alkuun pari linkkiä: https://www.vasemmisto.fi/wp-content/uploads/2018/10/vas_ilmasto-ohjelma_web-1.pdf

    Lainaan sieltä  pätkiä metsäosiosta, käykää itse lukemassaloput:

    Vastuullisella metsäpolitiikalla tulee ylläpitää ilmaston kannalta optimaalinen metsien kehitysluokkajakauma. Tehokkaimpia hiilen sitojia puut ovat kasvaessaan kuitupuusta tukkipuuksi. Uudistuskypsät metsät sitovat hiiltä, mutta ne ovat erityisesti hiilen varastoja, joten liian nuorta metsää
    hakattaessa tämä potentiaali menetetään. Metsien kiertoaikaa olisikin saatava pidennetyksi, niin että puu ehtisi käyttää hiilensidontapotentiaalinsa ennen raaka-aineeksi päätymistä.

    Metsien maaperään on sitoutuneena merkittävä määrä hiiltä sekä kivennäismailla että eloperäisillä mailla. Voimakas maan muokkaus päätehakkuiden yhteydessä heikentää maan hiilitasapainoa, ja maaperän hiiltä vapautuu myös ojitettujen kasvuisien metsien maaperästä. Toisaalta puuston lisääntynyt kasvu osalla
    ojitetuista soista kompensoi maaperän hiilipäästöjä. Poimintahakkuita toteuttamalla voidaan pohjaveden tasoa pitää korkeammalla, jolloin hiili pysyy sitoutuneena eloperäiseen maahan, eikä kunnostusojituksia tarvita. Haittana voi olla metaanipäästöjen lisääntyminen, mikäli suo vettyy.

    Metsänomistajat ovat keskeisessä roolissa ilmastonmuutoksen hillinnässä. Puihin sitoutuvan hiilen määrää voidaan lisätä parantamalla metsänhoidon käytäntöjä. Tämä on usein myös metsänomistajan etu. Tulisikin rakentaa kannustinjärjestelmä, joka kannustaa hiilinielun vahvistamiseen. Kannustinjärjestelmän tulisi olla
    sellainen, jossa metsänomistaja palkitaan hakkuiden lykkäämisestä ainakin aikaisemmassa metsälaissa määriteltyihin uudistamisikiin. Mikäli metsä kuitenkin kaadetaan etuajassa, osa saadusta kannustimesta perittäisiin verotuksessa takaisin. Tuen tulee kasvaa sitä mukaa, mitä vanhemman metsän säästämisestä on
    kyse, jotta kiertoaika pidentyisi. Järeämmästä puusta saa paremman hinnan, joten vaikka tulot viivästyvät ja osa kannustimesta perittäisiin verotuksessa takaisin, saisi metsänomistaja kuitenkin taloudellisen hyödyn
    hiilivaraston kasvattamisesta.

    Metsien hiilinielun vahvistamiseksi Suomen tulisi mm.
    · asettaa hakkuut kestävälle tasolle hiilinielujen vahvistamisen ja luonnon monimuotoisuuden suojelun näkökulmasta. Tämä on huomattavasti alempi taso kuin puuntuotannollisesta näkökulmasta. Oikea taso määräytyy viimeisimmän tieteellisen tiedon avulla.
    · kehittää kannustinjärjestelmä maanomistajille hiilinielujen kasvattamiseen.
    · parantaa metsätalouskäytänteitä neuvonnan ja ohjauksen kautta siten, että puuston ja maaperän hiilensidonta ja monimuotoisuus lisääntyvät talousmetsissä.
    · ohjata puuta erityisesti pitkäikäisiin korkean arvonlisän puutuotteisiin.
    · tukea metsänhoitotapoja, joissa maanmuokkausala minimoidaan siten, että riittävä
    uudistamistulos saavutetaan.
    · uudistaa Kemera-tukea niin, että se ohjaa aidosti kestävään metsätalouteen.
    · kohtuullistaa Metsähallituksen tuloutustavoitetta.

     

    Tämän linkin https://www.sll.fi/2019/02/25/luonto-pyrkii-eduskuntaan/?fbclid=IwAR1Wr-RdzRhCUjyw-Z-7nUiyTicUmkUbQU09PRNrC1rnBqMKknX5egfuwjE Takaa puolestaan löytyy luonnonsuojeluliiton kysely puolueille, kaikkien puoueiden vastaukset on sieltä luettavissa.

     

     

  • pikkutukki

    Viime vuonna oli hyvät hinnat ja oli keskustavetoinen hallitus , nyt  sdp vaalivoitto ja sen hallitusvastuun ennakointi on jo laskenut kovasti tukin hintaa !

    Lenkopetäjä

    On se kepu vaikutusvaltanen puolue?

    Lenkopetäjä

    Onneksi Sipilä toimillaan sai suuren joukon maajusseja pois keskustan leiristä.taitaa kepulle jäähä vain lestadiolaisten tuki?

    harrastelija harrastelija

    Sipilää ei ainakaan voi syyttää kotiinpäin vedosta, koska ainakin maatalousyrittäjien asema ei kaudella kohentunut. Lypsykarjatilalliset olivat välillä todellisessa kriisissä. Yrittäjiä näyttää eduskuntaan tulevan n. 1/6 edustajista. Yrittäjissä on kumminkin Suomen tulevaisuus.

    Lenkopetäjä

    Yrittäjissä yksin ei oo mitään tulevaisuutta.kaikkia tarvitaan kadunlakaisijasta diplomi-insinööriin

    Jätkäpätkä

    Eikai me sentään minkään aatteen kannattajiksi ala eikä sellaisia äänestämään. Kyllä se on maataloudessa niinkuin kaikessa muussakin hyväksyttävä tosiasia että on muutoksen aika ja paljosta on luovuttava vaikkei varaa olekkaan. Jollakin on pidettävä työpaikat ja valtion talous kurissa, ei siihen riitä verojen alennus kasvavan ostovoiman toivossa kun luisutaan jo alamäkeen.

    Visakallo Visakallo

    Näyttää puolueet jo aloittaneen EU-vaalikampanjansa. Ehdokaslistat on jätettävä viimeistään tänään. Saattaa nyt uuden hallituksen teko ja kotimaan metsäpolitiikkakin jäädä vähemmälle, kun pitää kalastaa isommilla vesillä.

    harrastelija harrastelija

    Lenkopetäjä: ”Yrittäjissä yksin ei oo mitään tulevaisuutta.kaikkia tarvitaan kadunlakaisijasta diplomi-insinööriin” 

    Yrittäjähän se työllistää DI:t ja katuharjaajankin! Koko ajan on myös yksittäisiä yrittäjiä tullut eri aloille lisää. Suomen valtiolla ei ole varaa elättää työtä tekemättömiä.

    Tolopainen Tolopainen

    Aika harvalla yrityksellä olisi varaa tehdä tuollainen toimitusjohtajan vaihto kuin Suomi joutuu nyt tekemään. Pätevä Sipilä vaihdetaan täysin talousasioita osaamattomaan ja kielitaidottomaan Rinteeseen, jolla on lisäksi talousrikostuomioita taloudellisista väärinkäytöksistä. Hän ei perustuslain mukaan täytä edellytyksiä toimia ministerinä. Ei ole rehelliseksi ja taitavaksi tunnettu.

    Jätkä

    Paljastuu ehkä viiveellä, paljonko Sippiukko ehti kääntää omaan ja uskonveljiensä / lähisukulaistensa liiveihin rahoja, jotka on kerätty verottamalla raskaasti palkansaajia. Hänellähän on tiettävästi historiassa tehtynä silmänkääntötemppuja, joissa miljoonat siirtyvät yhteisestä kassasta yritysten tileille.

Esillä 10 vastausta, 241 - 250 (kaikkiaan 322)