Nykypäivän Suomessa kysymys on enemmän akateemisen pohdiskelun aihe. Meillähän syntyy jatkuvasti hakkuusäästöä.
Kuten A. J. edellä totesi, niin metsänomistajan korkotavoite määrittelee paljolti hakkuun ajankohtaa. Yhteismetsässä ajatusmalli on toinen. Yhteismetsä toimii yrityksenä, jonka tavoite on saavuttaa ikuisesti mahdollisimman hyvä tuotto. Siksi meillä lpäätehakkuuajankohdan määrittelyssä lähdetäänkin siitä, että koska metsän hehtaarituotto painuu alle metsälön keskimääräisen tuottomahdollisuuden. Kun tiedetään puutavaralajien hintasuhde ja uudistuskustannukset, niin väistämättä metsiä kannattaa kasvattaa nykyistä käytäntöä pitempään.
Tietenkin pitempään kasvattaminen vähentää myös hallintokuluja. Onhan vuosittaisia toimenpiteitä vähän vähemmän.
Tässäkin systeemissä on riskinsä erilaisten luonnontuhojen vuoksi. Ne on kuitenkin helppo kattaa vakuutuksella. Uusittiin juuri metsävakuutus. Ei haittaa vaikka ilmastonmuutos toisi uuden Asta- tai Veera-myrskyn heinäkuun alussa. Ei vaikka osa puista pirstoontuisi ja osa sinistyisi, kun sahat ovat huoltoseisokissa.
Se on juuri niin kuin Timppa kirjoitti.
Metsänomistajat voivat aivan itse valita metsilleen parhaan hakkuuajankohdan ja tuhoturvan.
Täällä pastalla on melko hyödytöntä valittaa metsänomistamisen ongelmista.
Kaikkein yksinkertaisin ja järkevin tapa sitoa hiiltä on puurakentaminen. Hirsitalon seinässä hiili on sitoutuneena kymmeniä, ellei peräti satoja vuosia. Samoin muussakin puurakentamisessa.
Kuvio hakataan aukoksi ja saadaan tukkia,niin tukista saadut lankut on vielä talon seinässä, kun kuviolta pukkaa jo uutta tukkia. Jos halutaan suojella ilmastoa, pitää suojella puutaloja, ei metsiä talouskäytöltä.
Tietty tukkeja voidaan lähettää siperian ikiroutaan odottelemaan, kunnes hiiliongelma on ratkaistu.
Typerin vaihtoehto on ns. ikimetsät. Vanhat puut sitoo huonosti uutta hiiltä itseensä ja kuollessaan alkaa vapauttaa sitä takaisin.
tavallinen talousmetsä hyvä hiilinielu. Viljelykäytöstä poistuneet pellot kun vielä istutetaan metsälle, eli kasvatetaan hiilinielua.
Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.
Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.
Kirjaudu sisään