Keskustelut Metsänhoito Metsäsuunnitelman sisältö

Esillä 8 vastausta, 11 - 18 (kaikkiaan 18)
  • Metsäsuunnitelman sisältö

    Mitä kustannuksia metsäsuunnitelmassa tulee esittää?

    Lähinnä kysymys koskee metsän uudistamisen sisältäviä kustannuksia. Jotkut sanovat, ettei metsäsuunnitelma sisältäsi taimien istutustyötä. Mielestäni istutustyö on kuitenkin merkittävä kulu varsinkin, jos istutustyötä ei tee itse.

  • Tolopainen

    Jos metsänomistajalla on päätehakkuukohde, on aivan sama onko siitä metsäsuunnitelma vai katsooko tiedot matsään.fi sivulta, kummallakaan tiedolla ei ole mitään käyttöä kun puista maksetaan tili hakkuun jälkeen ja metsä uudistetaan, tili tulee puumäärästä, tukkiprosentista ja maksettavasta hinnasta. Uudistamisesta tulee lasku, kun työt on tehty. Omistaja joutuu luottamaan ostajan ilmoittamiin tietoihin. Metsään. fi palvelusta näkee puumäärän suuruusluokan, jos ei itse osaa arvioida.

    Puuki

    Niinhän se on, jos ei sitten halua esim. riistanhoidollista painotusta metsäänsä tai jotain muuta vastaavaa. Jk:kin on jo laillista, jotkut haluaa selvittää senkin käytön mahdollisuuden etukäteen.  Ainakin vielä metsään.fi tiedot muistuttaa välillä liian suurella toleranssilla tehtyjä arvioita.

    Ms onkin tarkoitettu ehkä lähinnä niille, jotka haluaa lisätä ”metsällisiä tietojaan” omista metsistään.

    En itsekään tarvitse ms:aa juuri  mihinkään , mutta harrastuksen vuoksi sen tein.

    Tolopainen

    Kyllä tämä palvelu-yhteiskunta alkaa todella kyrsiä. Mihinkään ei enää saa yhteyttä alle puolentunnin jonotusta puhelimella ja kaikki hinnat on täysin tajuttomia, mitään asiantuntijatyötä ei saa alle 60€ plus alv, prkl.

    kmo

    Miten muuten harvennus- ja päätehakkuiden puumäärät ja laadut kannattaisi arvioida tarjouspyyntöihin? Metsäsuunnitelmista saisi jotain, muttaa ei sellaiset 10-15 vuotta vanhat suunnitelmat enään kovinkaan tarkkoja ole.

    Jätkä

    Tollo.”-Kyllä tämä palvelu-yhteiskunta alkaa todella kyrsiä. Mihinkään ei enää saa yhteyttä alle puolentunnin jonotusta puhelimella ja kaikki hinnat on täysin tajuttomia, mitään asiantuntijatyötä ei saa alle 60€ plus alv, prkl.”

    Niinpä! Näyttää myös siltä, että sinä olet käyttänyt vain rahan tuntijoita – asioista täysin tietämättömiä.

    hatelo

    Kmo, laita ensiharvennuksiin 50m3/ha, pääpuustoa eniten ja sitten mausteeksi jonkin verran muita sivupuulajeja kuituna. Jos järeämpää harvennusta, niin sitten poistuma lähtöpuustosta riippuen 60 m3 vähintään ja tukkia järeyden mukaan 20% ja siitä ylöspäin. Pääpuulajin ja ennen kaikkea korjuukelpoisuuden mukaan leimikko kiinnostaa tai ei kiinnosta ja moto näyttää lopulta motit. Tavallaan luokkaa 1/3 on moteissa poistuma harvennuksilla. Aukoilla puumäärä voi olla mitä vaan 100 ja 500 motin välillä ja tukkiosuus riippuu kovasti metsästä. Metsään.fi tiedoista saa moteista riittävää osviittaa. Tässä jotain alkuohkeita, joill pärjää mielestäni melko pitkälle. Itse mittaan aukot kevyesti relaskoopilla ja asiantuntijakorjauksella puutavaralajit.

    kmo

    hatelo; ok, näillä mennään, kiitoksia. Taikka sitten jollain vastaavalla menetelmällä. Eipä näitä niin usein tule, kerran kymmenessä vuodessa taikka jotain, mutta ilmeisen turhaa ruveta metsäsuunnitelmia näiden takia tekemään tai ylläpitämään.

    koillis lappi

    Tiedä missä Kmo.n metsät on.Mutta niin kuin Hatelo sano:Kolmannes pois joka harvennuksella.Mettämiehet hämmästelevät kun tykkään että 10 v sitten harvennettu on 3-5 v.päästä kypsä toiseen harvennukseen. Koillismaalla.

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

Esillä 8 vastausta, 11 - 18 (kaikkiaan 18)