Keskustelut Metsänhoito Metsäsuunnitelma nettiin

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 29)
  • Metsäsuunnitelma nettiin

    Silvanetti, Otso jo Metsään.fi eivät ymmärtääkseni mahdollista metsäsuunnitelman omatoimista päivittämistä (tehdyt työt, pohjapinta-ala mittaukset ym.) vaan kaikki päivitykset tarvitsee tilata palvelun toteuttajalta.

    Mikä olisi vaihtoehtoinen netti-metsäsuunnitelma -työkalu ja mitä kustantaa? Karttatoiminto yhteydessä puhelimen GPS:ään olisi bonusta. Ja toki se että olemassaolevan metsäsuunnitelman pystyisi siirtämään työkaluun sähköisesti.

  • Raineri

    Hei MetsäJaakko!

    Metsäpaikka -sovellukseen siirsin MHY:n tekemän metsäsuunnitelman. Puusto- ja kuviotietoja pystyy muokkaamaan monipuolisesti tietokoneella ja sitten puhelin/tabletti sovellus on ”yksinkertaisempi” jossa kaikki perustiedot.

    Sovellus on muistaakseni ilmainen perus metsänomistaja käytössä.

    Sovellus karttoineen toimii ainakin minulla puhelimessa (Android) hieman hitaasti tai ”pätkien” verrattuna MHY:n Metsäselaimeen.

    Kannattaa kokeilla.

    Jätkä pätkät

    Metsäsuunnitelma on niitä varten, jotka eivät metsästä mitään ymmärrä.
    Jokaisen pitäisi tutustua omaan metsäänsä niin hyvin, että jos viedään metsään nukutettuna ja siellä m9ihin kohtaan tahansa, niin herättyään tietää ympärilleen katsottuaan, missä on.
    Korkeintaan relaskooppia käyttämällä näkee harvennustarpeen ja silmävaraisesti puuston kunnon.
    Kaikki etukäteislaskelmat ja suunnitelmat antavat vain kuvitteellista tietoa tulevasta.
    Pohdiskelu siitä, kasvaako puusto 5,8 %, vaiko 6,2 % on aivan turhaa, kumpikaan luku ei pidä paikkaansa.
    Jos puuta on 500 kuutiota hehtaarilla, se kasvaa korkeintaan 2 %. Silloin suurin kasvu voi tapahtua, kun hinta nousee vaikkapa kympillä kuutio.

    pihkanaama

    Tuolta pohjalta, kuin jätkä pätkä, pitääkin mielestäni kaikki hakkuu ja hoito päätökset tehdä: Relaskooppi ja omat silmät sekä tietenkin myös omat tavoitteet, joita metsänomistukseen on laittanut. Meitä on kuitenkin monenlaisia metsänomistajia. Itsekin tykkään suunnattomasti erilaisista taulukoista ja niiden ääressä ennakkoon tulevista toimenpiteistä pohdiskelusta. Melkeinpä hauskinta, mitä voi metsän ulkopuolella tehdä.

    Nimetön

    Missäs yhteydessä sitä nykyään kysytään voimassa olevaa metsäsuunnitelmaa? Kemera tuen haun yhteydessä? Voimassaoloaika tais olla 10v ja jonkunlainen liukuma-aika (5v?). Vai pärjääkö tykkänään ilman ? Minulla ainakin itellä aika tarkat suunnitelmat muutavaksi vuodeksi eteenpäin eikä senpuolesta ois suunnitelmalle tarvetta.

    Jätkä pätkät

    Kemera-tukeen taitaa vieläkin tulla alennus, jos ei ole voimassa olevaan suunnitelmaa.
    Meillä oli joskus suunnitelma, jonka metsäkeskus kaupitteli äidin ollessa vielä ”isäntä” talossa ja minäkin asuin silloin oman työn takia 400 km:n päässä.
    Ei siitä käytännön hyötyä ollut minulle, joka työssäni olen opettanut metsäsuunnittelua. Sekä suunnitelman lukutaitoja metsänomistajille.

    metsänvartija

    P.W. Hannikainen, metsätalouden järjestämisestä.

    Google; helda helsinki.

    jees h-valta

    Jätkä pätkät tavallaan oikeassa mutta jos opettajan moraalia ajatellaan tuo että joku haluaa suunnitteluapua ei ole halveksittavaa. Metsän omistukselle ei vaadita ”ajokorttia”.
    Ja kyllä sen metsän harvennustarpeen näkee ilman relaskooppiakin.
    Tuo viimeinen lause lähinnä oikeimpaan ja hyväksyttävämpään suuntaan. Monessa metsässä varmaan tuolla määrällä on kasvu jopa miinusmerkkinen.

    Jätkä pätkät

    Mitä yhteistä oli metsänhoitomaksulla ja metsäsuunnitelmalla?
    EI MITÄÄN!

    harrastelija harrastelija

    Jonkun pienialaisen harrastelupalstan kanssa voi ei-ammattilainen tosiaan tehdä kuten JP esittelee. Suurempia kokonaisuuksia ja varsinkin erillisä palstoja omistava tavallinen metsänomistaja hyötyy mielestäni ajan tasalla olevasta suunnitelmasta.

    Metsään.fi ja Metsäverkon versioiden kanssa olen tutkiskellut tilannetta niiden muutamien erillisten palstojen kanssa jotka on tullut hankituksi.
    Ainakin KEMERAn hakemisessa tarkka suunnitelma on kovasti ollut avuksi.

    Metsään.fi:ssä näyttäisi nuo päivitykset pelaavan. Tietysti on hyväksi tutustua tilanteeseen myös maastossa.

    Ainakin uusien palstojen hankinnassa voimassa oleva metsäsuunnitelma auttaa tarjousta mietittäessä.

    Jätkä pätkät

    Ei siihen riittänyt Metsätaloussuunnitelma, eikä useampikaan.
    Metsät piti olla ammattilaisen hoidossa ja hoidettu, ne tarkastettiin. Aika usealta metsäammattilaiselta jäi neljännesmaksuoikeus saamatta.
    Sinunkin pitäisi tietää, että vapautusta metsänhoitomaksusta ei saanut kukaan.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 29)