Keskustelut Harrastukset Metsästysoikeus

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 116)
  • Metsästysoikeus

    Mulle mulkku nyt vain kyselee, että kun on ollut oltua jo liki viisivuotta erään perikunnan osakas, näillä mailla kettujahti päällä, jota En suvaitse, siis millä luvalla, itse EN OLE ANTANUT?

    Hirvistä niin välitä, mutta pienriistasta.

  • A.Jalkanen

    Mm: melko osuva kiteytys.

    Perko

    http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/ymparisto/artikkeli-1.217667

    Hyvä  jos on uutta tietoa.  Tuota MT : n juttua ennen oli myös tutkimus jossa kuvatut pesät oli laajemmin levitettynä.  Sen anti oli lähes samanlainen, noin puolet oli harakan, variksen ja nisäkkäistä supikoira oli first . Ketulle ja ihmiselle li merkitti yksi tuho.  Harmi kun en sitä tavoittanut tähän.  Vilppu mistä se  tuorein selitys näkyy?

    Planter
    Metsuri motokuski

    Niin se vain on. Joskus vain kannattaa tunnustaa tosiasiat. Ymmärrän hyvin metsästäjien halun pienpetojen metsästykseen kun se taitaa olla metsästyksen osalta ainoa millä metsästäjä voi vaikuttaa riistakantojen kehitykseen. Metsänhoitoon sekä metsien käyttöön ei metsästäjillä juurikaan ole vaikutus mahdollisuutta, ei kyllä pitäisikään.

    Pelkästään ketun osuus kanalintukantojen ahdinkoon on mitätön. Jos tilanne olisikin se että meillä ei olisi vieraspetoja (supikoiria, minkkejä) niin pienpetojen pyynti olisi aika tarpeetonta. Mutta kun tilanne nykyään on se että vieraspetojen myötä pienpetojen pyyntipaine on kohtuuton perinteiseen riistaan ja linnustoon niin pienpetopyynnillä on merkitystä. Varsinkin kun nykyään metsät ovat mitä ovat niin kanalinntukantojen nousulle on haasteita riittämiin.

    A.Jalkanen

    Kotoperäiset lajit kettu ja näätä ansaitsevat eri kohtelun kuin vieraslajit supikoira ja minkki. Olen varmaan maininnutkin, että olen seurannut Etelä-Konneveden kansallispuistossa naurulokkien ja kalatiirojen pesintöjä: jostain syystä ne vaihtavat paikkaa, ts. jokin syy eli tauti tai petoeläimet ajaa ne pois perinteisiltä pesimäluodoiltaan. Yhdellä luodolla pesii tosin nykyisin kalasääksi, joka selittää sen tyhjenemisen lokeista. Olisin kyllä toivottamassa tervetulleeksi kansallispuistoon sekä vieraslajien että hirvieläinten metsästäjät.

    isaskar keturi

    Joidenkin lähteiden mukaan Baltian maista hävisi kanalinnut villisian myötä. Katsotaan miten meillä käy. Kaakossa tuloksia pitäisi pian alkaa näkyä…

    Metsuri motokuski

    Sama tilanne on myös Keiteleellä. Lokki ja tiirakannat ovat laskeneet pesimäluodoilla ja ne luodot jotka vielä toimivat ovat keskellä järvenselkää. Lähellä rantaa olevat luodot ovat poikkeuksetta tyhjentyneet. Uskon minkin ja supikoiran olleen syyllisiä sillä kumpikin ovat hyviä uimareita.

    Perko

    Hävitimme  villisiat ja tuhottiin supit niin metsot ovat palanneet  harvennettuun metsään. Siellä on nykyisin mainiot mustikka paikatkin. Lähistöltä lopetti villisikatarha ja pari kettutarhaa joissa varisparvet ruokaili ympäri vuoden.

    Ikään kuin rauha olisi palannut luostarin puutarhaan.

    Marjametsä

    Yhden kanahaukan kun leipasee tonttiin, säästyy vuodessa n. 50 kanalintua.

    isaskar keturi

    Kohtuullinen kilohinta tulee teeripaistille, vaikka kaikki 50 saisi itse – kanahaukan ”leipasu” maksaa 757 euroa 🙂

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 116)